ایجاد شبهه و خرافه حربه دشمن در جنگ با شیعه است

وی تصریح کرد: خداوند به سایر انبیا این جمله را به مکرر بیان فرموده است که «به آنان بگو در قبال رسالت و هدایت شما هیچ اجری مطالبه نمی کنم، اجر من بر کسی است که مرا آفریده است؛ اجر من با خداست. اما زبان و ادبیات خداوند در خطاب به رسول اکرم(ص) تغییر می کند و من از آن ها اجری مطالبه نمی کنم الا «موّدت فی القربی».
رییس مؤسسه رواق حکمت گقت: این خطاب خداوند امروز ایجاد شبهه کرده است که رسول اکرم(ص) برخلاف سایر انبیای الهی در برابر خدمت بزرگی که به بشریت کرده است مطالبه اجر می کند متأسفانه برخی از مخالفان و منبری ها این گونه تعبیر می کنند که منظور از موّدت محبّت و صرفا دوست داشتن است که ربطی به تبعیت از اهل بیت ندارند.
موّدت عین «توحید»
وی با اشاره به اینکه موّدت اهل شرک نیست بلکه عین «توحید» است، خاطرنشان کرد: دشمنان ما با دو حربه شبهات و خرافات به جنگ ما آمده اند؛ شیعه را مشرک پنداشته زیرا اهل بیت را در مقام الوهیّت قرار داده اند(شبهه) در حالی که اهل بیت بندگان صالح خداوند هستند و همه هستی خود را در راه خداوند داده و الگویی برای خداپرستان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین هادوی تهرانی با تبیین منفعت «موّدت فی القربی» گفت: به مردم بگو من از شما اجری مطالبه نمی کنم مگر از کسانی که در جستجوی راهی به سوی خداوند هستند، در آیاتی که در دعای ندبه هم می خوانیم منشأ الهامی برای تذکر «حرکت فی سبیل الله» است؛ محبّت در اندیشه، گفتار، رفتار و کردار به دلیل این که شیعه هستیم.
مدرس عالی دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: عمل به آیه موّدت و محبّت نسبت به اهل بیت به این معنا نبست که تنها اهل بیت را دوست داشته باشیم و هرگونه که خواستیم عمل کنیم؛ محبّت آن ها وقتی واقعی است که تابع و دنباله رو آن ها باشیم؛ طبق راه و رسم شرعی که به ما آموخته اند عمل کنیم و زینت اهل بیت(ع) باشیم.
«فی القربی» یعنی اهل بیت
وی با اشاره به ولایت اهل بیت به عنوان امتداد خط رسالتی که همه مکان ها و زمان ها را در بر می گیرد، افزود: بارجوع به عقل، کسی سزاوار تبعیت است که خود معصوم از هر گناه و اشتباهی باشد، نیازمند هدایت دیگری نبوده و فقط دعوت به حق نماید؛ سلسله ائمه معصومان شیعه اثنی عشری که افتخار ما است همین « فی القربی» است.
رییس مؤسسه رواق حکمت تبیین کرد: به طور فرض اگر پیامبر(ص) ده ها پسر عمو و حضرت علی(ع) نیز ده ها فرزند و نوه داشتند؛ فقط علی بن ابیطالب(ع) و در بین فرزندان این حضرت تنها امام حسن(ع) و امام حسین(ع) جزو «ف فی القربی» بودند.
تفکر شیعی برخاسته از متن قرآن
آیت الله هادوی تهرانی با بیان این که شیعه اثنی عشری همواره افتخار این را داشته که به دو ریسمان کتاب الهی و اهل بیت پیامبر(ص) که در حدیث ثقلین مورد تأکید قرار گرفته است، چنگ زند، اظهار کرد: سنّت علمای ما در اجتهاد قرآن کریم است و تقلید نیز سنّتی است که اهل بیت(ع) بر آن اصرار ورزیده است.
وی با اشاره به خرافه پردازی دشمن در این زمینه گفت: دشمن و ماهواره ها این سنّت را مربوط به افراد بی فرهنگی و عقب مانده جوامع بیان می کنند و معتقدند بشر برای فهم قرآن کریم نیاز به تفسیر و معلم ندارد، خود بخواند هرچه متوجه شد به آن عمل کند و این خلاف سخن و سنّت پیامبر اکرم(ص) است همه باید به اندازه فهم خود از قرآن استفاده کنند اما در بعد فروع اعتقادی و عملی باید به مجتهدان مراجعه کند.
وی افزود: مراجعه به متخصص هنگام ساخت یک آپارتمان یا مراجعه به طبیب یا پزشک به وقت را نوعی تقلید بیان کرد که برای فهم و رفع شبهات دینی نیز باید به عالم و متخصص آن مراجعه کرد.
مدرس عالی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ولادت امام صادق(ع) نیز بیان کرد: امام جعفر صادق(ع) کسی که نام او مکتب اهل بیت(ع) است به دلیل فرصت تاریخی که پیدا کرد تا معارف اهل بیت(ع) را به طور گسترده بیان کند.
حجتالاسلام والمسلمین هادوی تهرانی تصریح کرد: تفکر شیعی از متن قرآن برمی خیزد؛ این راهی است که خداوند قبل از آمدن نبی مکرم اسلام(ص) ما را به آن دعوت کرده است و مستندترین آیات و نشانه ها برای پیروان اهل بیت(ع) آیات قرآن مجید هستند./1308/پ202/ب4