برخی کارمندان دولت مانع تحقق طرحهای اقتصادی سودآور میشوند
![حسن بنيانيان](/Original/1392/06/13/IMAGE635138912187500000.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن بنیانیان، مدیر کمسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه «اردی بهشت» شبکه چهار سیما، به تبعات نامناسب اقتصاد وابسته به نفت در عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند با انتخاب موضوعاتی همچون بررسی تأثیر نفت بر روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی پایان نامههایی را تألیف کنند تا از این گونه پژوهشها در سیاستهای اجرایی استفاده شود.
مدیر کمسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: خدمات دولت در بسیاری از بخشها متکی به نفت است و اگر قیمت نفت همچنان کاهش یابد سطح و کیفیت این خدمات پایین میآید و به عنوان یک معزل و مشکل بر کشور و برنامههای آینده اجرایی تأثیر خواهد گذاشت.
وی ابراز کرد: اقتصاد در کشورهای توسعه یافته و صنعتی به سمتی پیش میرود که صنعتهای کثیف و آلوده از شهرها دور شده و صنایع نانو و پاک جایگزین آن میشود و تکنولوژی تا جایی پیشرفت کرده است که میان مناطق مسکونی و صنعتی تفاوت معناداری وجود ندارد.
بنیانیان به آسیبهای اقتصاد وابسته به نفت اشاره و تأکید کرد: اگر اقتصاد ما به نفت وابسته نبود، کارمندان ادارات با احترام و تکریم با مراجعه کنندگان رفتار میکردند زیرا میدانستند که حقوق آنها از محل مالیات مراجعه کنندگان تأمین میشود.
وی تصریح کرد: برخی از کارمندان دولت وظیفه دارند که اگر کسی طرح اقتصادی و سود آوری را ارائه کند مقدمات تحقق و به ثمر نشستن آن را فراهم کنند که متأسفانه برخی به وظیفه خود عمل نکرده و گاهی مانع تراشی میکنند.
مدیر کمسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عدم توجه برخی از مسؤولان به اقتصاد مقاومتی یادآور شد: باید راهکارهای اقتصاد بدون نفت را مدنظر قرار دهیم و برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی بر ظرفیتهای داخلی تکیه کنیم.
وی به نقش معلمان در حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد: معلمانی که دغدغه فرهنگی دارند میتوانند با آموزشهای مناسب عواقب تنبلی را به دانشآموزان هشدار دهند و نسلی پر تلاش و تولید کننده برای اقتصاد کشور پرورش دهند.
بنیانیان، حل بخش عمده معضل اقتصادی را در گرو عزم ملی و مدیریت جهادی دانست و خاطرنشان کرد: هر فردی در حوزه فعالیت و مسؤولیت خود نقش مهمی در حل مسأله اقتصادی کشور را دارد.
وی گفت: در حال حاضر با توجه به مسأله نفت باید بر منابع و ظرفیتهای داخلی سرمایه گذاری کرده و به مهارتهای انسانی و کاستیهای فرهنگ کاری توجه کنیم که در مرحله نخست باید حلقهای از هنرمندان، روانشناسان و طلاب فاضل تشکیل شود تا عموم جامعه به اهمیت مسأله پی ببرند.
مدیر کمسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان افزود: در گام بعد باید از آموزش و پرورش، دانشگاهها، حوزههای علمیه و رسانه ملی کمک بگیریم و بهرهوری دستگاه فرهنگی کشور را افزایش دهیم./908/پ202/ف