۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۹
کد خبر: ۲۴۲۱۸۴
استاد حوزه علمیه:

تحمل بلاها و امتحانات سخت شرط پذیرش برای سربازی امام زمان است

خبرگزاری رسا ـ مبلغ برجسته حوزه علمیه قم با بیان این‌که برای رسیدن به مقام سربازی در رکاب امام زمان(عج) باید آزمون‌های سخت و بلاهای سنگین را تحمل کرد، گفت: کسی که تحمل کوچکترین سختی را ندارد نمی‌تواند حضرت را یاری کند.
حجت الاسلام اسماعيل کاظمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام اسماعیل کاظمی استاد حوزه علمیه امشب در برنامه هفتگی هیأت فاطمیون با اشاره بلاها و امتحاناتی که شیعیان باید پیش از ظهور بگذرانند، اظهار داشت: ما لحظه به لحظه به ظهور امام زمان(عج) نزدیک می شویم و هر چه می گذرد امتحانات الهی سخت تر می شود.

وی افزود: نباید از این سختی های ابتلائات شکایت کنیم و باید در این زمینه به حضرت ایوب اقتدا کنیم که  خداوند همه چیزش را گرفت اما با این حال همواره شکرمی کرد؛ بلا به جان آن حضرت افتاد تا جایی که نزدیکانش نیز نمی توانستند به او نزدیک شوند.

حجت الاسلام کاظمی با بیان این که روایاتی در مورد بلا داریم بسیار جالب است، گفت: در این روایات بلاها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود؛ نوعی از آنها کفاره گناهان است اما نباید همه بلاها را به این قسم مربوط کنیم، برخی تا اتفاقی می افتد می گویند حتما کاری کردی که این بلا به سرت آمد.

چگونه تشخیص دهیم که به چه دلیل بلا بر سر ما می آید

این مبلغ حوزه علمیه قم در پاسخ به این که چگونه تشخیص دهیم دلیل بلایی که بر سر ما نازل شده است چیست، گفت: بلا برای هر کسی یک سطحی دارد بنابراین بلاهایی که برای عرفا و علمای بزرگ نازل می شود بر سر ما نخواهد آمد؛ از سوی دیگر نمی توانیم انتظار داشته باشیم که مقامات و حالات آنها را در ابتدای راه به دست آوریم.

حجت الاسلام کاظمی شناخت و الگو برداری از اولیای الهی را بسیار مهم خواند و بیان داشت: در فرازی از زیارت عاشورا از خدا می خواهیم ما را نسبت به اولیای الهی با معرفت کند؛ یکی از چیزهایی که ما را به امام زمان(ع)می رساند معرفت اولیای الهی است؛ باید بازخورد رفتار فردی و اجتماعی آنها را در فرآیند نزول بلا بررسی کنیم.

وی به شکل دیگری از امتحانات الهی اشاره کرد و گفت: گاهی بلا برای برخی بندگان خداوند موجب ترفیع درجات است برای رسیدن به مقام قرب؛ گاهی نیز بلا برای رهبر جمعی از ناحیه کسانی که به آن فرد اقتدا کرده اند، نازل می شود.

امتحانات الهی عیار وجودی انسان را مشخص می کند

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: حضرت امام علی (ع) با این که سرآمد بندگان خدا بود مورد امتحان و آزمایش قرار گرفت؛ خدا برای چه ما را امتحان می کند؟ می خواهد عیار ما را در عبودیت و بندگی بسنجد و ببیند در عمل تا چه اندازه مطیع فرمان الهی هستیم.

حجت الاسلام کاظمی با تأکید بر این که ما باید در عبادات نیت خود را تطهیر و خالص کنیم گفت: سطح انسان هرچه بالاتر می آید ظرافت و کیفیت امتحان بیشتر می شود؛ گاهی چیزهایی که اصلا به حساب نمی آوریم امتحان خداوند است؛ شیطان لحظه به لحظه تلاش می کند تا پیش از هنگام ظهور ما را رفوزه کرده و کاری کند که از این قافله جا بمانیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر توقع داریم که جزو یاران امام عصر(عج) باشیم باید برای امتحانات آمادگی داشته باشیم بنابراین باید تمرین کنیم که از این امتحانات سربلند بیرون بیایم؛ سرگذشت بزرگان و اولیای الهی را مطالعه کنیم و ببینیم که در ابتلائات زندگی چگونه عمل می کردند، یکی از دردها این است که برخی تنها دنبال اذکاری هستند که این بزرگان می خواندند.

استاد حوزه علمیه افزود: متأسفانه برخی از ماها تا کمی تحت فشار قرار می گیرم کاسه صبرمان لبریز می شود و همه نعمت ها را نادیده می گیریم؛ وقتی حقوق مان دیر و زود می شود به همه بد و بیراه می گوییم و به خدا اعتراض می کنیم؛ باید توکل خود را بالاببریم و نسبت به همه چیز بد بین نشویم.

کسی که طاقت کوچک ترین سختی را ندارد نمی تواند یار امام زمان باشد

حجت الاسلام کاظمی با بیان این که کسی که در انتظار امام زمان(عج) است باید سختی ها را تحمل کند گفت: چنین کسی باید مانند کوه استوار باشد؛ برخی حتی تحمل روزه گرفتن در ماه مبارک زمان را ندارند و غر می زنند اینها چگونه می توانند در رکاب امام زمان(عج) خدمت کنند؛ باید تمرین کنیم تا در اثر آن امیدوار باشیم که برای ظهور می توانیم آماده شویم.

وی یکی از مهم ترین امتحانات خداوند را امتحان ولایت مداری خواند و ابراز داشت: وصیت نامه بسیاری از شهدا نشان می دهد که در اوج بلا از این امتحان سربلند بیرون آمدند؛ شهدا در خط مقدم جبهه شکلی برخورد می کردند که کارهایی که به لحاظ نظامی محال بود انجام شد، فقط کافی بود که بدانند نظر امام(ره) این است که خرمشهر باید آزاد شود.

استاد حوزه علمیه گفت: رسیدن به چنین مقامی کار می برد، شهدا باطن خود را ساخته بودند؛ این گونه نبود که جو آنها را بگیرد؛ فکر نکنید کسانی که جان خود را به دست می گیرند و به سوریه می روند بی حساب و کتاب است؛ اینها روی نفس خود کار کرده اند و دارند امتحان پس می دهند.

استقامت در مسیرولایت یک از سخت ترین امتحانات الهی است

حجت الاسلام کاظمی با تأکید بر این که در برخی امتحانات الهی رعایت ولایت مداری کار بسیار سختی است، اظهار داشت: مالک اشتر به جایی رسیده بود که با یک ضربه می توانست اصل فتنه را ریشه کن کند اما از دستور ولایت تبعیت کرد و بازگشت؛ این کار ساده ای نیست.

وی سخت ترین امتحانات الهی را مربوط به حماسه کربلا می دانست و گفت: روز عاشورا هرچه کارزار سخت تر می شد چهره سیدالشهدا(ع) نورانی تر می شد، نوع بلایی که برای آن حضرت وارد شد هیچ گاه در طول تاریخ تکرار نشده است؛ حضرت حتی همسر و فرزندان خود را در این امتحان قرار داد و خواست در مقام بندگی کاری کند که در این عالم بی نظیر باشد.

استاد حوزه علمیه افزود: در حال حاضر دشمن آنقدر به ما نزدیک شده که می خواهد عظمت اربعین را از ما بگیرد؛ این هم یک نوع امتحان است که می خواهند ما را از مسیر امام حسین(ع) جدا کنند؛ باید حسینی زندگی کنی و امتحان بدهی تا امام زمان(عج) بتواند هنگام ظهور روی شما حساب کند./928/پ202/ف

 

 

 

 

 

 

ارسال نظرات