نوشتن تفاسیری متناسب با ویژگیهای خاص اصناف مختلف اجتماعی ضروری است

حجتالاسلام عباس مداحی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به اهمیت پرداختن به مباحث قرآنی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم کلام خالق جهان است؛ خداوند متعال قرآن را به عنوان کتاب راهنما، هدایت و سعادت انسانها قرار داده و تمامی انسانها بایستی با قرآن و معارف آن آشنا شوند.
این کارشناس دینی با اشاره به مهجور شدن قرآن در حوزههای علمیه ابراز داشت: مسؤولان حوزه علمیه میتواند به فراخور حال طلاب در پایههای مختلف، تفسیری از قرآن را مورد بررسی قرار داده و به عنوان کتاب درسی مهم ارائه شود؛ همانطور که به ادبیات، صرف و نحو، منطق، فلسفه و مغنی بها داده میشود، بایستی به قرآن نیز اهمیت داده شود؛ چرا که این مباحث، مقدمه فهم قرآن است.
لزوم اهمیت بیشتر به تفسیر قرآن در حوزه های علمیه
وی به اهمیت توجه بیشتر به تفسیر قرآن اشاره و تصریح کرد: مسؤولان بایستی به تفسیر قرآن در حوزههای علمیه بیشتر اهتمام ورزند؛ به این صورت که از پایههای سوم و چهارم به عنوان تفسیر قرآن به تمثیل آسان و روان بپردازند و از پایههای ششم به تفسیر ترتیبی یا موضوعی پرداخته شود.
این مبلغ دینی به گسترش منبرهای قرآن محور پرداخت و گفت: طبق آیات، قرآن نور است و در زیارت جامعه کبیره نیز کلام اهل بیت(ع) را تحت عنوان نور معرفی میکند؛ طلاب بایستی با درایت، ذوق و سلیقه خوب و با مخاطبشناسی، سورهای را انتخاب کرده و به تعلیم قرآن بپردازند؛ به عنوان مثال بهتر است برای تعلیم قرآن و تفسیر آن به جوانان، سوره یوسف(ع) را انتخاب کنیم.
قرآن سبب تکامل و موفقیت انسان
حجتالاسلام مداحی با بیان تأثیر پرداختن به مفاهیم قرآن در سطح علمی و موفقیت روحانیان، خاطرنشان کرد: وقتی که انسان به قرآن می پردازد، نورانیتی در او به وجود میآید و سبب تکامل و موفقیت انسان میشود.
وی به نوشتن تفسیر قرآن با توجه به نیاز گروههای سنی اشاره کرد و اظهار داشت: بایستی در حد درک و فهم افراد، تفسیر را صنفی و خصوصی کرد؛ به این صورت که هر فردی با توجه به درک خود از تفسیر قرآن بهرهمند شود؛ به عنوان مثال، تفسیر نمونه یا تفسیر نور، تفاسیری هستند که برای جوانان مناسب و مفید میباشند و برداشتهای خوبی از آیات قرآن شده است.
تدوین تفسیر قرآن متناسب با گروه های سنی مختلف
این کارشناس دینی افزود: با توجه به اینکه قرآن نسخه شفابخش است، بایستی تفاسیر و کتابهایی در موضوعات مختلف و برگرفته از آیات قرآن متناسب با هر گروه سنی نوشته شود؛ به عنوان مثال کتابهایی تحت عنوان وظیفه والدین در قرآن، وظیفه کارگران و کارفرمایان در قرآن، اهمیت تعلیم و تربیت در قرآن ویژه دانشجویان، و عناوینی از این دست تدوین شود تا مورد استفاده تمامی مردم قرار گیرد.
حجتالاسلام مداحی تصریح کرد: یکی از بزرگترین رسالتهای حوزههای علمیه این است که کتابهای تخصصی در رابطه با قرآن برای اقشار مختلف مردم تهیه کند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مدیران حوزه باید چه رویکردی نسبت به تفسیر قرآن داشته باشند، گفت: رسالت ما بیان قرآن و عترت است و هدف نهایی انسانها که رشد و تعالی آنها میباشد، به واسطه قرآن و عترت امکانپذیر است و باید برنامهریزیهای مناسب و مفیدی صورت گیرد که به عنوان مثال باید مسابقات یا المپیادهای قرآنی بیشتری برگزار کنند و همچنین به برگزاری دورههای تفسیر قرآن بپردازند./822/ت302/ف