۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳
کد خبر: ۲۴۲۵۵۸
استاد اخلاق حوزه علمیه قم:

عبادت نفس انسان را به سرچشمه لذت‌های‌ حقیقی سوق می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی در تشریح حکمت عبادات گفت: حکمت عبادات این است که نفس را آرام آرام به سوی افق های حقیقی نور حرکت می دهد، روزه و عبادات دیگر انسان را به سرچشمه حقیقی لذت ها می رساند؛ بنابراین باید برای عبادات برنامه ویژه ای داشت.
حجت الاسلام والمسلمين علي مؤيدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی مؤیدی استاد اخلاق حوزه علمیه قم، عصر امروز در جلسه اخلاق مسجد علی مرتضی(ع) با اشاره به دعای 44 صحیفه سجادیه گفت: حضرت در این دعا می فرمایند که خداوند ماه رمضان را به وسیله تکریم های بسیار بر دیگر ماه های سال فضیلت داده است.

 

وی با اشاره به ویژگی های ماه مبارک رمضان افزود: خداوند برای بزرگداشت این ماه مبارک، بسیاری از حلال ها در ماه های دیگر را حرام اعلام کرده است، انسان می تواند به وسیله این ماه خود را از بند گناهان نجات دهد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که اگر نفس انسان رها شود به سوی شهوت ها و هوس ها میل پیدا می کند، اظهار داشت: اگر نفس انسان با شهوات آمیخته شود، به یقین به راحتی نمی تواند سر تسلیم در برابر فرمان های خداوند فرود آورد؛ بنابراین دوری از هوس ها انسان را در انجام بهتر دستورات الهی یاری می کند.

 

وی با اشاره به حکمت عبادات ادامه داد: حکمت عبادات این است که نفس را آرام آرام به سوی افق های حقیقی نور حرکت می دهد، روزه و عبادات دیگر انسان را به سرچشمه حقیقی لذت ها می رساند؛ بنابراین باید برای عبادات برنامه ویژه ای داشت.

 

حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی با بیان این که عبادات انسان را متوجه عالم معنا می کند، ابراز داشت: انسان باید به جایی برسد که از دعا و مناجات با خداوند لذت ببرد، مناجات با خداوند روح انسان را از پلیدی ها پاک می کند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر انسان خود را کوچک ببیند می تواند لذت مناجات با خداوند را درک کند، همچنین انسان باید از اوقات ویژه مناجات مانند سحرها و بین الطلوعین بهره کامل را ببرد؛ هیچ گاه نباید انسان وضعیت خود را بادیگران مقایسه کند و بگوید که چرا خداوند به فلانی داد اما به ما نداد، در همه حالات باید نسبت به اراده های خداوند راضی بود تا به کمال رسید./1323/پ202/ف   

 

ارسال نظرات