خودشناسی چراغ معرفت الهی را در وجود انسان روشن میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی مؤیدی استاد اخلاق حوزه علمیه قم، عصر امروز در جلسه اخلاق مسجد علی مرتضی(ع) در تعریف ظلمات عرضی و طولی گفت: قرار گرفتن در تاریکی ها را ظلمت عرضی می گویند اما اگر کسی مقابل خورشید باشد اما آن را نبیند دچار ظلمت طولی شده است.
وی به لزوم پرهیز از کارهای دور کننده انسان از حقیقت اشاره کرد و افزود: تعلق انسان به زرق و برق های دنیا و مشغول به هوس و شهوات بودن، انسان را از حقیقت دور می کند؛ بنابراین باید از این امور پرهیز کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به ضرورت خودشناسی انسان ها اظهار داشت: اگر انسان خود را بشناسد به دنبال آن چراغ معرفت خداوند در او روشن می شود، اگر انسان به روح خود بپردازد، مسائل مادی و امور جسمی او را آزار نمی دهند البته رسیدن به مرحله کشف حقیقت الهی و روح مستلزم زحمات بسیاری است.
وی ادامه داد: انسان باید به وسیله صدق، اخلاص، طهارت قلب و جان به حقیقت الهی دست پیدا کند، اگر انسان حقیقت وجودش را درک کند، خداوند او را به درجات عالیه اخلاقی رسانده و وی را صاحب نور الهی و معرفت می کند.
حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی باز بیان این که طاعات و عبادات حقیقت وجودی انسان را وسعت می دهد، ابراز داشت: انسان بداند که ملائک فقط بر جان های قدسی نزول پیدا می کنند، گاهی دعا کردن می تواند بسیاری از قضاها را عوض کند.
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) در زمینه اهمیت شب قدر عنوان کرد: امام(ره) فرمودند که «در هر سال لیلة القدر وجود دارد و در آن امور و مقدرات یک سال نوشته می شود، تنها جان های مقدس می توانند حقیقت مقدرات و فرشتگان را درک کنند که این افراد من و یازده نفر از امامان بعد از من هستند»؛ البته غیر از ائمه(ع) به ندرت افرادی می توانند این حقیقت را درک کنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که ظرفیت وجودی انسان بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: انسان خلیفة الله است، اگر انسان نفس خود را در عالم ملک کنترل کند، به یقین ملکوتی می شود./1323/پ202/ف