۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۲
کد خبر: ۲۴۵۶۶۳
استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد مطرح کرد؛

عوامل گرایش به بدحجابی در جامعه

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد با اشاره به این که آموزه های اسلام اغناگر میل خودآرایی بانوان است، گفت: میل خود آرایی نیاز جوان ما است که این نیاز می بایست در خانواده پاسخ داده شود.
حجاب و عفاف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سید کاشی، استاد اخلاق مدرسه علمیه فاطمه معصومه(س) مشهد، امروز در سلسله نشست های در سایه سار رضوان که با موضوع «عوامل گرایش به بد حجابی در جامعه امروز» که در رواق دارالاجابه برگزار شد، در جمع زائران و مجاوران گفت: آراستگی، پاکیزگی و نظافت اصول کلی پوشش هستند.

 

وی تبرج، بی توجهی به مبانی دینی، بی توجهی به ضررهای بدحجابی را از جمله عوامل گرایش به بدحجابی دانست و ابراز کرد: رسانه ها، تأثیر ویژه ای بر رویکرد افراد به مسأله حجاب دارند؛ چرا که احساسات جوان ها را تحت تأثیر قرار می دهند.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد عدم پرداخت به مسائل مد و مدگرایی را از دیگر عوامل گرایش به بد حجابی دانست و اظهار کرد: توجه به مد و مد گرایی نیاز امروز جوان ما است که توجه و دقت خاص والدین را می طلبد.

 

سید کاشی به جایگاه آراستگی در دین مبن اسلام اشاره کرد و افزود: آراستگی و پیراستگی از نظر مبانی اسلام جزو ویژگی انسان است؛ چرا که انسان فطرتا زیبا طلب است و میل و گرایش به آراستگی در او وجود دارد.

 

این استاد تفسیر مدرسه علمیه حضرت فاطمه معصومه(س) مشهد گفت: اسلام نه تنها با آراستگی مخالف نیست؛ بلکه در آیات و روایات نیز بدان اشاره شده است؛ خداوند متعال در قرآن می فرماید:«یَا بَنِی آدَمَ خُذُواْ زِینَتَکُمْ عِندَ کُلِّ مَسْجِدٍ، اى فرزندان آدم! نزد هر مسجدى زینت خود را برگیرید.».

 

وی با اشاره به این که نظافت از اخلاق انبیای الهی است، گفت: در تعالیم اسلام، نظافت، آراستگی، استعمال بوی خوش و لبخنداز نشانه های ایمان هستند.

 

آراستگی ظاهر، نشان ایمان است

 

سید کاشی با اشاره به این که انسان مؤمن به ظاهر و آراستگی خود توجه می کند، افزود: امام جعفر صادق(ع)می فرمایند: «خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و بینوایی و قیافه فقرآلود را ناخوش می دارد. هرگاه خداوند به بنده ای نعمتی دهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند.»؛ دیده شدن آثار نعمت به این است که انسان ظاهری آراسته داشته باشد.

 

این استاد تفسیر مدرسه علمیه حضرت فاطمه معصومه(س) مشهد گفت: خانواده مسلمان آراسته به لباس وقار و لباس زینت هستند؛ از این رو زمانی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند، پوشش مناسب و آراسته دارند و این از نشانه های رموز موفقیت یک خانواده محسوب می شود.

 

وی ابراز کرد: در آموزه های اسلام به پاکیزگی و نظافت خانه نیز سفارش شده است؛ در تعالیم اسلام، روشن کردن چراغ پیش از غروب آفتاب نشان دهنده عزت و عظمت است؛ از دیدگاه روان شناسی تغییر دکوراسیون منزل نیز، احساس لذت و آرامش را در پی دارد.  

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: شانه کردن ریش در هنگام نماز سنت و سیره پیامبر اکرم(ص) است، این عمل موجب قوت فک، سلامتی دندان و افزایش نور چشم می شود.

 

سید کاشی افزود: خداوند متعال در قرآن، خطاب به پیامبر اکرم(ص) می فرماید:« وَ ثِیابَکَ فَطَهِّرْ، و لباست را پاک کن.»؛ جامه پاکیزه و آراسته غم و اندوه را از وجود انسان از بین می برد.

 

ائمه اطهار بین آراستگی و ساده زیستی جمع می کردند

 

وی با اشاره به این که ائمه معصومان(ع) بین آراستگی و ساده زیستی جمع می کردند، گفت: در سیره ائمه اطهار(ه) می بینیم که این بزرگواران در عین ساده زیستی به آراستگی نیز اهمیت می دادند. 

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: امام باقر(ع) می‌فرماید: «حضرت علی (ع) در زمان حکومت همراه با خدمتکارش، قنبر، از مغازه‌ای دو لباس خرید: یکی به ارزش سه درهم، دیگری دو درهم. بعد به قنبر فرمود:« لباس سه درهمی را تو بپوش.»

 

سید کاشی افزود: قنبر گفت:«شما برای پوشیدن آن شایسته‌تر هستید، زیرا به منبر می‌روید و خطبه می‌خوانید.» امام به او فرمود:« ولی تو جوان هستی و شور جوانی داری. من از پروردگار حیا می‌کنم که خودم را بر تو ترجیح دهم.»؛ حضرت علی(ع) با این که جایگاه بالاتر از قنبر دارند اما به این مسأله توجه کردند که جوان زیبا پسند است، از این رو لباس زیباتر را به او دادند.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: در آموزه های دین، هم به آراستگی بیرون و هم به آراستگی درون اشاره شده است؛ چرا که این دو قرین یکدیگر هستند و آراستگی بیرون با درون پیوند خورده است.

 

رعایت عرف جامعه، از اصول کلی پوشش است

 

این استاد تفسیر مدرسه علمیه حضرت فاطمه معصومه(س) مشهد با اشاره به این که رعایت عرف جامعه از اصول کلی پوشش است، گفت: به گونه ای لباس بپوشید که متناسب با عرف جامعه باشد؛ چرا که پوشش ظاهر، نشان دهنده بخشی از فرهنگ است و شما با نوع پوششی که انتخاب می کنید از نوع فرهنگ خود دفاع می کنید.

 

وی گفت: یکی از عوامل بدحجابی، نیاز به تبرج و خودنمایی است؛ نیاز فرزندان می بایست در خانه پاسخ داده شود؛ از این رو والدین می بایست زمینه هایی برای بروز این نوع احساسات به حد متعارف برای فرزندان خود فراهم کنند تا جوان ما در بیرون از منزل به دنبال ارضا کردن این میل خود نباشد. 

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: پوشش ما می بایست بدور از فخر فروشی باشد. اعتدال و میانه روی را در پوشش رعایت کنید و به این نکته توجه کنید که این مسأله هدف نیست؛ بلکه وسیله تقرب به خداوند متعال است. 

 

سید کاشی با اشاره به این که نوع پوشش ما نشان دهنده نوع نگرش ما است، افزود: در پوشش خود از تشبه به کفار بپرهیزید که نشانه مرعوب شدن و تقلید کورکورانه کردن از فرهنگ بیگانه است.

 

این استاد تفسیر مدرسه علمیه حضرت فاطمه معصومه(س) مشهد گفت: مکان ها و موقعیت های مختلف، پوشش های مختلفی را می طلبد؛ از این رو لباس زینت با لباس کار باید متفاوت باشد؛ در روایت آمده است که « پایین ترین مرتبه اسراف آن است که لباس درون و بیرون خانه یکی باشد.»/1309/پ201/ب4

ارسال نظرات