۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۹
کد خبر: ۲۴۷۸۴۹
استاد اقتصاد دانشگاه تهران:

بسیاری از اقدامات دولت با سیاست های اقتصاد مقاومتی در تضاد است

خبرگزاری رسا ـ استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی دولت گفت: در خیلی از برنامه‌‌‌ها و اقداماتی که دولت انجام می‌دهد تضاد با این سیاست ابلاغی مشاهده می‌شود.
محمد خوش‌چهره

محمد خوش‌چهره استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به گذشت یک سال از ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: فاصله زیادی بین تحقق سیاست‌ اقتصادی با اقداماتی که توسط دولت انجام شده وجود دارد.

 

وی با بیان چالش‌های پیش‌روی اقتصاد مقاومتی، ابراز داشت: یکی از مسائل مهمی که در بحث‌های ارزشی و آرمانی و یا حتی مباحثی که تحت عنوان فرمایشات رهبر معظم انقلاب است که به دیدگاه‌های حکومتی معروف است در بین جامعه بهره‌برداری مطلوبی نمی‌شود.

 

خوش‌چهره با اشاره به این‌که مبارزه با مفاسد اقتصادی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید ویژه‌ای داشتند بسیار پربار است، اظهار داشت: امروزه شاهد هستیم که بعد از گذشت یک دهه از این فرمایش مهم رهبر معظم انقلاب، عمق فساد در جامعه بیشتر شده است.

 

مشکلات ناشی از تصمیم گیری‌های مسؤولان در زمینه اقتصاد

استاد اقتصاد دانشگاه تهران به نام‌گذاری سال‌ها توسط رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: معظم‌له با نام‌گذاری سال‌ها اولویت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی‌های کشور را تعیین می‌کنند، مانند سال جاری که سیاست اصلی کشور را بر مبنای اقتصاد با آهنگ مدیریت جهادی مشخص کردند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه با تأکید بر این‌که با نام گذاری سال جاری به نام اقتصاد اوج اختلالات اقتصادی شروع می‌شود، تورم بالا می‌رود، نفت ارزان می‌شود و دلار قیمت نجومی پیدا می‌کند، گفت: بخش زیادی از این مشکلات نتیجه تصمیم گیری‌ها بدون توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب است که در کنار آن شیطنت‌های استکبار جهانی بی تأثیر نیست.

 

نماینده مردم تهران در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی این مشکلات را ناشی از عدم درک مفهومی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب دانست و ابراز داشت: با وجود فرمایشات معظم‌له می‌بینیم در عمل اقداماتی صورت می‌گیرد که ضد سخنان ایشان است.

 

بی تفاوتی برخی مسؤولان مناصب اجرایی به توصیه های رهبری

وی در ادامه به عدم باور فرمایشات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: برخی در منصب اجرایی و سایر نهادهای تصمیم گیری و برنامه‌ریزی این فرمایشات را باور ندارند و این عدم باور را شجاعانه مطرح و اقامه ادله نمی‌کنند بلکه این عدم باور را با عدم انجام نشان می‌دهند که این روش یک نفاق پنهان است.

 

خوش‌چهره تصریح کرد:  نتیجه این عدم توانایی می‌شود عدم تحقق اقتصاد مقاومتی که بازتاب آن در جامعه خوب نیست و خیلی‌ها هم نمی‌توانند تفکیک کنند و این عدم تفکیک ضربه به جایگاه فرمایشات رهبری می‌زند.

 

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان این‌که مسأله اقتصاد مقاومتی در سال 89 توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد و سال گذشته با بیان گسترده این طرح با مسؤولان نظام اتمام حجت کردند، افزود: با اتمام حجت معظم‌له در رابطه با این مسأله هیچ بهانه‌ای برای مسؤولان در اجرای این سیاست باقی نماند چرا که ایشان وارد جزییات شدند و آن را به صورت رسمی ابلاغ کردند.

 

تضاد رفتاری دولت با اقتصاد مقاومتی

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه با توجه به شرایط خاصی که جمهوری اسلامی دارد هنوز این سیاست ابلاغی در برنامه ریزی و لایحه بودجه مرحله چهارم که در مجلس شورای اسلامی است؛ ارتباطی پیدا نکرده است و حتی در خیلی از برنامه‌‌‌ها و اقداماتی که دولت انجام می‌دهد تضاد با این سیاست ابلاغی مشاهده می‌شود.

 

نماینده مردم تهران در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که طیفی از تحلیلگران و کارشناسان بر این باور هستند که دولت به جای توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های درون کشور همت و نگاه خود را برای پیشرفت و آبادانی کشور معطوف به مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها کرده است، ابراز داشت: فضای حاکم بر دولت تمرکز دیدگاه‌ها و عملکرد روی محیط بیرون از کشور است.

 

وی در ادامه با تأکید بر این‌که این دیدگاه یک خطای استراتژیک بزرگ است، تصریح کرد: ظرفیت‌های تولید ملی ما به گونه‌ای است که تمرکز بر این ظرفیت اقتصاد کشور را مقاوم می‌کند، از آسیب‌های جدی بر کشور محافظت می‌کند، اشتغال زایی و کاهش فقر را فراهم می‌کند، که مفهوم اقتصاد مقاومتی هم همین است.

 

خوش‌چهره با بیان این‌که اگر مذاکرات نتیجه مطلوبی نداشته باشد نه تنها خود دولت ضربه خواهد خورد بلکه ضربه سهمگینی به نظام وارد خواهد شد، ابراز داشت: دولت نباید این فرصت‌ها را از دست دهد و باید به بهترین نحو سیاست اقتصاد مقاومتی را در پیش گیرد.

 

پرهیز از تبعیض برخورد با مفاسد اقتصادی

نماینده مردم تهران در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی در ادامه به تبعیض در برخورد با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: این تبعیض یک چالش مهم و بسیار جدی برای نظام است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران یکی از دلایل فساد اقتصادی را وابستگی دولت‌ها به نفت دانست و اظهار داشت:  ضعف نظارت کنترل در مباحث مالی و مناسبات ارزی و پولی از دلایل دیگر فساد اقتصادی در دولت‌ها است.

 

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به این‌که بعد از جنگ چهار دولت با تابلو‌های مختلف سیاسی روی کار آمده‌اند، خاطرنشان کرد: هر چقدر از جنگ می‌گذرد فساد اقتصادی رشد چشمگیرتری داشته و به نظر می‌رسد که این مسأله فراجناحی است و به جناح خاصی مرتبط نیست بلکه همه جناح‌ها را تحت پوشش خود دارد.

 

گرایش دولت یازدهم به اقتصاد نفتی

وی با بیان این‌که هر دولتی بیشتر از دولت قبل خود وابستگی نفتی بیشتری پیدا کرد، گفت: این مسأله به نحوی بود که تا این اواخر رکوردهای سنگینی شکسته شد و دولت یازدهم هم در لایحه بودجه نشان می‌دهد که همان رویه وابستگی را می‌خواهد ادامه دهد.

 

خوش‌چهره با اشاره به فسادهای اقتصادی اخیر، ابراز داشت: هر چقدر زمان می‌گذرد رقم فسادهای اقتصادی درشت‌تر می‌شود که بالاترین آن فساد اقتصادی بابک زنجانی است که مبلغ چهار و نیم میلیارد دلار است که این نشان دهنده جدی بودن این مسأله است.

 

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به این‌که در جمهوری اسلامی در حد وزرا یا رییس جمهور مفسد اقتصادی نداشته‌ایم، اظهار داشت: متأسفانه اخیرا شاهد فساد اقتصادی توسط یک مقام اجرایی سطح بالا شدیم که این بسیار دردناک است./922/ت301/ش

 

ارسال نظرات