۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۲۵۵۷۰۳
با هدف شناخت الگوهای دینی؛

نوزدهمین نشست حدیث پارسایی در تهران برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های مذهبی حدیث پارسایی با موضوع «مهار نفس در ادب الهی»، در فرهنگ‌سرای سرو تهران برگزار شد.
حديث

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های مذهبی حدیث پارسایی با هدف گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی پیش از ظهر امروز با حضور محمد خیرخواه محقق و پژوهشگر قرآنی در فرهنگ‌سرای سرو تهران برگزار شد.

 

محمد خیرخواه، محقق و پژوهشگر قرآنی به تفسیر سوره اعراف آیه 57 پرداخته و گفت: توحید سه قسم ذاتی، صفاتی، افعالی دارد که توحید افعالی به معنای آفرینش الهی است.

 

وی افزود: خداوند در قرآن به توحید افعالی بیشتر پرداخته به این دلیل که توحید افعالی مانند گردش شب و روز، خورشید، ماه، ستارگان و غیره ملموس‌تر و محسوس‌تر است و انسان با وجود آنها راحت‌تر به وجود خالق پی می‌برد.

 

این پژوهشگر قرآنی در ادامه گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید که جهان را در 6 دوره خلق کرده است و زمین، آسمان، رزق و سایر موارد همه را در یک دوره خاص که ما زمان آن را نمی‌دانیم آفریده است.

 

خیرخواه با اشاره به قاعده دعا اظهار داشت: دعا قاعده و اصول دارد که باید نسبت به برخی حقایق معرفت حاصل کرد تا در دعا به نتیجه مطلوب دست یافت زمانی‌ که بنده‌ای خدا را می‌خواند باید بر اساس دو اصل بی‌نیازی و پنهانی بودن از دیگران استوار باشد، همچنین باید دعا با معرفت نسبت به خدا و با فطرت انسان سازگاری داشته باشد.

 

وی افزود: در هنگام دعا انسان باید در محضر الهی تواضع داشته باشد نباید نماز و دعا را به شکل قالبی و صرفا در راستای کسب ثواب خوانده شود، این جهل محض است که انسان دعا را بخواند اما هیچ مضمونی از آن را نفهمد، بنابراین بنای معارف دینی، فطری و تشریعی همه بر اساس معرفت است، امام حسین(ع) فرمودند: کور است آن چشمی که تو را نمی‌بیند باید با چشم قلب خدا را دید.

 

این محقق قرآنی در ادامه گفت: مهم این است که انسان یک دعا و حدیث را خوب بفهمد، حتی خداوند در قرآن می‌فرماید ای انسان در حالت غیر طبیعی به نماز نزدیک نشو در بهترین حالت که درک دارید به نماز نزدیک شوید، این نشان می‌دهد که انسان باید در زمینه این مسائل متفکر باشد، همه دین اسلام فهمیدن است، قرآن نیز به معرفت، درک و فهم اشاره دارد.

 

خیرخواه با اشاره به علم خداوند در خلقت ادامه داد: جهان و انسان با علم موجود شده است و کسی که آن را آفریده آگاه و ریزبین بوده و نسبت به بسیاری از نیازهای آنها آگاه است؛ فهم و شناخت خداوند نیاز انسان است که باید آن را کسب کرده و برای آخرت خود ذخیره کند.

 

وی افزود: وقتی انسان خدا را به عظمت او شناخت در دعا و نیایش نیز با اوج عشق و ترس او را خواهد خواند، زیرا او اهل تقوی بوده که باید از او ترسید و تنها او غنی و بی‌نیاز و بخشنده است.

 

این پژوهشگر قرآنی ابراز کرد: همه انسانها در روز ازل با خداوند عهد بستند که خدایی جز او را نپرستند، خداوند از طریق پیامبر خود این عهد را یادآوری می‌کند تا آنچه در وجود انسان است شکوفا شود.

 

خیرخواه افزود: قرآن نیز تذکر است برای کسی که بخواهد تذکر و یادآوری برای او صورت گیرد، قرآن صرفا یک کتاب نیست، بلکه نوشته‌ای بر صفحات کریم است./807/پ202/ح

ارسال نظرات