اجرای طرح تحول سلامت، انقلابی در وزارت بهداشت بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه درکاشان ظهر امروز در دیدار مسؤولان دانشگاه علوم پزشکیکاشان به مناسبت هفته سلامت، از طرح تحول سلامت به عنوان یک انقلاب در وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور نام برد و افزود: با اجرای طرح تحول سلامت در کشورکه بدون آمادگی قبلی به مرحله اجرا گذاشته شد، سبب شوک بزرگی در بخش بهداشت و درمان کشور شد.
وی اجرای طرح تحول سلامت در ایران را یک حرکت ابتکاری و منحصر به فرد بین کشورهای خاورمیانه، جهان سوم و توسعه یافته اعلام کرد و گفت: این اقدام وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کار بزرگی در حوزه سلامت کشور بود که سبب شادی و شعف مخاطبان این طرح که مردم هستند، شد.
نماینده ولی فقیه در کاشان، معایب و اشکالات در اجرای هر طرحی را اجتناب ناپذیر خواند و افزود: هرچند طرح تحول سلامت در کشور همراه با نواقص و کمبودهایی است اما این امر طبیعی است و باید به مرور برطرف شود.
به گفته وی، سلامت جسمانی، روحی، فکری، اخلاقی و رفتاری از نگاه توحیدی در نظام اسلامی مهمترین اصل است به طوری که سلام یکی از اسمای حسنی الهی است که واژه سلام از سلامت است.
آیت الله نمازی با اشاره به این که خداوند از هر عیب و نقصی و محدودیتی به دور است افزود: در جامعه اسلامی نیز باید آن سلامتی که در ذات اقدس ربوبی است در وجود همه آحاد این جامعه وجود داشته باشد، از این رو انسان که جانشین خدا و خلیفهالله بر روی زمین است باید مظهر صفات کسی باشد که از سوی او نمایندگی دارد.
وی با اشاره به این که سلامت یکی از صفات خدا است که انسان باید این صفت را از خدا داشته باشد گفت: عقل سالم در بدن سالم است و چنانچه بدن انسان بیمار باشد، عقل او نیز کارایی لازم را برای تدبیر کارها نخواهد داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در نظام توحیدی طبابت دارای جایگاه ویژه ای است و از نگاه توحیدی به عنوان شغل و منبع درآمد اقتصادی محسوب نمی شود و کسانی که بر این جایگاه تکیه می زنند باید در خدمت سلامت جامعه باشند.
اطبا همطراز با علما هستند
به گفته وی، اطبا همطراز با علما محسوب می شوند و هردو قشر در خدمت سلامت بشر هستند، علما عهده دار سلامت روح انسان ها و اطبا عهده دار سلامت جسم انسان ها هستند.
نماینده ولی فقیه در کاشان همچنین بر نقش مهم پزشکان در سلامت جامعه تأکید کرد و گفت: طبابت در نظام اسلامی دارای یک جایگاه ارزشی است که سازمان های مربوطه باید پزشکان ایثارگر خود را که شبانه روز در خدمت به مردم فعالیت دارند به وزارت بهداشت و درمان معرفی کنند.
آیت الله نمازی در ادامه با اشاره به این که وظیفه حاکمیت در نظام اسلامی برآورده کردن نیازهای اطبا است یاد آور شد: سریال در حاشیه نمی تواند متوجه تمام جامعه پزشکی باشد اما چه خوب است، تهیه کنندگان چنین سریال هایی روی دیگر سکه را که ایثارگری ها و خود گذشتگی های پزشکان است را نیز به تصویر بکشند.
به گفته وی، برخی از پزشکان که در بین آنها از یادگاران دوران دفاع مقدس هستند با تأسیس صندوق های خیریه برای کمک به بیماران نیازمند، ویزیت و درمان رایگان در حال خدمت به جامعه هستند.
نماینده ولی فقیه در کاشان، قرار داشتن ابزار سلامت در دست چندین نهاد و دستگاه را یکی از مشکلات بخش سلامت دانست و افزود: استفاد از مواد شیمیایی در تولیدات کشاورزی و یا صنایع تبدیلی با استفاده از مواد نگهدارنده به گونه ای است که همه تولیدات را تبدیل به تولیدات بدلی کرده است.
آیت الله نمازی در ادامه بر آموزش تغذیه سالم از سوی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی تأکید کرد و گفت: در تغذیه و سلامت سه مؤلفه مهم چه باید خورد، چقدر باید خورد و چه موقع باید خورد نقش اساسی دارد.
وی با تأکید بر این که بهترین سفره، سفره ای است که نشستن بر آن طولانی باشد یادآور شد: عجله برای صرف غذا، منشأ بسیاری از بیماری ها است، از این رو باید آداب و آموزش صرف غذا برای طولانی شدن سفره در دستور کار قرارداشته باشد.
آیت الله نمازی همچنین استفاده همزمان از انواع غذاها را برای سلامت انسان مضر دانست و یادآور شد: هریک از غذاها دارای شرایط خاصی است که دستگاه هاضمه خودش را با آن نوع غذا هماهنگ می کند، از این رو صرف همزمان انواع غذا سبب سرگردانی دستگاه هاضمه می شود./1307/پ201/ب4