300 عنوان کتاب حاصل تلاش شیخ صدوق
حجت الاسلام عباس جعفری، کارشناس مسائل دینی و مذهبی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، که به مناسبت سالروز بزرگداشت شیخ صدوق صورت گرفت، با اشاره به شخصیت والای این عالم جهان تشیع عنوان کرد: شیخ صدوق، در همان سن کودکی به مقامات علمی زیادی دست پیدا کرد و در طول عمر خود از محضر بیش از دویست تن از علمای زمان خود استفاده کرد.
امام جمعه شهرستان کوهبنان افزود: از شیخ صدوق بیش از 300 عنوان کتاب پر بار، به دست ما رسیده که از جمله می توان به خصال، امالی، عیون اخبار الرضا، علل الشرایع و من لا یحضره الفقیه، یکی از کتب اربعه شیعه که در آن بالاتر از 6000 حدیث آمده است، اشاره کرد.
حجت الاسلام جعفری یادآور شد: شیخ صدوق در اوایل دوران جوانی به اجتهاد دست پیدا کرد و سرآمد و خاص عام شد و بیش از 200 تن از دانشمندان و حدیث شناسان آن زمان، از جمله شیخ مفید، سید مرتضی و محمد بن بابویه قمی از حلقه درس او بهره بردند.
وی خاطرنشان کرد: پدر شیخ صدوق، علی بن حسین بابویه صاحب فرزند نمی شد و پس از استغاثه به حضرت ولی عصر (عج) امام زمان، خود وعده تولد و فقاهت وعلم این عالم بزرگوار را دادند.
حجت الاسلام جعفری تشریح کرد: در سال 1338 هجری یعنی حدود 957سال پس از ارتحال شیخ صدوق باران شدیدی در شهر ری باریدن گرفت که سیلابی جاری شد و بسیاری از خانه ها و مکان ها تخریب شد از جمله آب قبر شیخ صدوق را خراب کرد و بدن ایشان نمایان شد، اما در میان تعجب همگان بدن ایشان به طور کامل سالم بود، که حتی حنای روی دست ایشان هنوز از بین نرفته بود.
وی ادامه داد: شیخ صدوق، در طول عمر با برکت خود به شهرهای مختلفی چون ری، بلخ، مشهد و بغداد سفر کرد و منشأ خیرات و برکات زیادی شد و در آخرین سفر خود به دعوت مردم ری، به این شهر سفر کرد و در سال 381 هجری در همان شهر چشم از جهان فرو بست و در محلی که امروز به نام ابن بابویه معروف است مدفون شد.
امام جمعه کوهبنان در پایان ابراز داشت: مردم به خصوص طلاب و فضلای حوزه علمیه نباید آثار این عالم بزرگوار را به دست فراموشی بسپارند بلکه باید حلقه های درس آزادی برای شناخت شخصیت و آثار او برگزار شود./1330/ت302/س