تلاش رسانه ها در راستای بیاعتبار نشان دادن غرب باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی عسگری، مدیر عامل خبرگزاری مهر در مراسم رونمایی از مجله خبری ـ تحلیلی طلیعه که پیش از ظهر امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، در رابطه با نقش رسانه گفت: در تقسیم بندی فرهنگ تعریف های متعدی است و تعریف جدید توجه به بخشی است که توسط رسانه جمعی مطرح است و در واقع رسانه ها در این رابطه فرهنگ ساز هستند.
وی با اشاره به ریشه تفکر علوم انسانی در غرب اظهار داشت: سی سال پیش دو دانشمند بحث علم پذیری و نهادینه شدن آن را مورد بررسی قرار دادند و این نظریه نهادینه شد و در نهایت فیس بوک شکل گرفت.
مدیر عامل خبرگزاری مهر در ادامه گفت: نام این دو دانشمند کالن و برونو بود که اسم نظریه خود را شبکه کنش گران نام نهادند.
عسگری با بیان اینکه نظریه پردازان غربی انحطاط تمدن ها، انقلاب زوال حاکمیت ها و افول احزاب را اتفاق طبیعی رشد و زوال جوامع را در تحولات تأثیرگذار می دانستند، بیان کرد: آنها ساختارهای هویت و حس تعلق اجتماعی را هم در تحولات جامعه تأثیرگذار می دانستند.
وی عامل سوم تغییرات از دیدگاه نظریه پردازان غربی را نظام معنایی جامعه یا نظام تفسیر پدیده ها دانست و اظهار داشت: آنها بررسی کردند که مردم یک جامعه چگونه به یک پدیده نگاه میکنند و مثالهای متعددی وجود دارد و نگاه به شبکه اینترنت یکی از آنها است.
مدیر عامل خبرگزاری مهر با بیان اینکه رسانه ها باید سعی کنند تا نگاه غرب را بی اعتبار نشان دهند، یادآور شد: ما در رسانه ضعفهایی داریم و در مورد اینترنت چند آسیب اصلی وجود دارد و این فارغ از بحث هویت است.
عسگری در رابطه با آسیب های فضای مجازی گفت: نخستین نگاه در حوزه مجازی این است که نظام یادگیری متفاوت است و آسیب دیگر این است که دانشی که کابران میآموزند عمیق نیست.
وی به آسیب تغییر هم زبان اشاره کرد و افزود: شبکههای اجتماعی زبان ما را تغییر داد و مفاهیم زبانی با نشانه های جابه جا می شود و این تغییر زبان با تغییر نظام مفهومی خطر پذیر می شود.
مدیر عامل خبرگزاری مهر در پایان با انتقاد از اینکه مطالب کم عمق را ژورنالیستی می دانند، گفت: ما باید مفهوم کار را تغییر دهیم و ژورنال ها در رابطه با صنایع فرهنگی، حوزه اقتصاد، فرهنگ و سایت های تخصصی کار کنند و این خلأ نباید توسط دیگران پر شود./818/پ202/ح