نشست جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی«جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی» عصر امروز در سالن اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به اینکه برخی میخواهند نفسانیات جوانان را تقویت و برجسته کنند، اظهار داشت: راهی که همه جهان میروند، متناسب با این تلقی است و به جای آنکه جوان را فرصت قلمداد کنند، تهدید میانگارند و راههایی میروند که جوانان را ویران میکند؛ میخواهند نفسانیات جوانان را تقویت و برجسته کنند و آنها را مسأله اصلی کنند و از شیوههای گوناگون پیچیده نیز در این زمینه استفاده میکنند.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: امروزه نیز به جنگها دامن میزنند و آن زمان پاپ آمده بود و فتوا میداد و علنی بود، اما اکنون پاپ، رهبران مذاهب و کلیساهای بزرگ پشت صحنهاند و مجوز میدهند که جنگهای خیرخواهانه به راه بیندازند و از طرف دیگر میگویند بیایید گفت و گوی دینی انجام دهیم که دینشان دین رحمانی تصور شود؛ در حالی که در پشت این جنگها مسیحیت وجود دارد و دروغ میگویند؛ یعنی پاپ و کلیسا چهره محبت و رحمانیت را از خود نشان میدهند که بیایید با هم سخن بگوییم و نتیجه ای را ندارد و پشت سر این گفت و گو های دینی یک جنگ صلیبی نرم نهفته است.
وی گفت: باید مسألهمان در برابر دامنزدن به نفسانیات، تقویت شهوانیات و رقابت بر سر تصرف این عنصر و در این عنصر، مخاطب شناسی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به شبکه توزیع کتاب خاطرنشان کرد: امروزه درباره تیراژ پایین کتاب ابراز نگرانی میشود که کتابخوان نداریم و غیره و در این باره بحثهای مفصلی وجود دارد؛ در عین حالی که همه آن آسیبها وجود دارد، موضوع اصلی کم کتاب خواندن مردم شبکه توزیع کتاب است.
مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها درباره با اشاره به اینکه باید جهان بینی رحمت در کنار جنبه جهادی وظلم ستیزی تبیین شود، اظهار داشت: لازم است در کنار تبیین جهان بینی رحمت که در دین ما قطعا مبانی بسیار دقیقی دارد، آن جنبه جهادی، ایستادگی در برابر مستکبران، ظلمستیزی و عدم اعتماد به بیگانگان که در قرآن و دین اسلام وجود دارد، اگر در کنار اسلام رحمانی به درستی تبیین نشود، دینی که عدهای آگاهانه و برخی دیگر ناآگاهانه به عنوان دین رحمانی یاد میکنند، یک گوشت لختی است که استخوان در آن وجود ندارد و بسیار سریع توسط قدرتهای بزرگ بلیعیده میشود.
وی درباره مقدم بودن کفر به طاغوت بر ایمان به خدا در دین اسلام گفت: دینی که در آن سعی، تلاش و شهادت نباشد، دین آسانی خواهد شدو دینی است که از درون تهی میشود و بسیار زود سقوط میکند؛ اسلام دینی است که کفر به طاغوت بر ایمان به خدا در آن مقدم است؛ رحمانیت کاملا چتر باز شده بر روی معارف الهی است.
ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه دیگر سخنران این نشست اظهار داشت: جوان یعنی نسل رو به آینده است و آینده که نیامده، مبهم است؛ یا باید آینده را شناخت یا دچار ترس خواهید شد، چون وهم و تاریکی است؛ برای اینکه به آینده برویم باید از طریق تاریخ رفت و اگر تاریخ را مطالعه نکنیم، قصه تکرار خواهد شد و دچار افسردگی و وحشت میشویم؛ بر این اساس باید با این تاریخشناسی به فرهنگشناسی برسیم، اما این فرهنگشناسی بر یک نوع بی نیاز شناسی استوار میشود.
حجتالاسلام پور امینی، رییس مرکز پژوهشهای جوان در ادامه این نشست درباره این مرکز اظهار داشت: دنیای جوانان میطلبید که مجموعهای خاص عهدهدار تولید محصولاتی برای جوانان شکل گیرد که در سال 1389 تشکیل شد؛ تعمیق باورهای دینی نسل نو، ارائه نظام واره فکری، نخبهپروری و پرورش نویسندگان جوان، معرفی الگوهای رفتاری و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان محور فعالیتهای این مرکز کار قرار گرفت.
وی مجموعه فعالیتهای مرکز پژوهشهای جوان از سال 89 تا به امروز در قالب 6 گروه بوده که نتیجه آن 313 اثر پژوهشی شده است؛ چند نکته را از آغاز لازم دانستیم تا در پیش روی کارهای خود قرار دهیم که سطحبندی مخاطب جوان و تنوع غالبی آثار از جمله آنها است.
رییس مرکز پژوهشهای جوان در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت مرکز پژوهش های جوان در دو بخش موضوعی و آثار تک نگاری صورت میگیرد؛ در کنار فعالیتهای این مرکز، برای ارتباط با طلاب جوان، به انتشار ماهنامه حاشیه پرداختیم که در نوع خود به زیبایی توانست ارتباط خوبی را با طلاب پایههای پایینتر برقرار کند.
شایان ذکر است که در این مراسم از آثار مرکز پژوهش های جوان و مجموعه ارزشمند «از نگاه نبوی(ص)» رونمایی شد؛ همچنین در حاشیه این نشست نمایشگاه آثار مرکز پژوهشهای جوان با تخفیف ویژه برگزار شد و همچنین از مؤلفان عرصه جوان تقدیر به عمل آمد./822/پ203/ی