۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
کد خبر: ۲۶۶۱۳۲
جنتی در صحن علنی مجلس:

صحبت نکردن درباره کرسنت مصوبه شورای عالی امنیت ملی است

خبرگزاری رسا ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی از دو سال پیش تاکنون هیچ کدام از مقامات، وزرا و مسئولان و حتی مطبوعات حق اظهارنظر در خصوص قرارداد کرسنت را ندارند و نباید به این مقوله بپردازند.
علي جنتي

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، علی جنتی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نمایندگان گفت: دو موضوع در سوال نمایندگان از بنده مطرح است مبنی بر اینکه آیا در این دوره آزادی مطبوعات محدودتر شده و یا اینکه مطبوعات آزاد بوده و می‌توانند مطالب را منتقل کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بسیاری بر این عقیده هستند که مطبوعات در این دوره زیادی آزاد بوده و به حد ولنگاری رسیدند که البته قانون اساسی میزان آزادی بیان برای مطبوعات را تعیین کرده و قانون مطبوعات نیز در این باره برای ما ملاک است.

 

وی تاکید کرد: برخی از نمایندگان به این نکته تاکید دارند که به اظهارات نمایندگان در رسانه‌ها توهین می‌کنند و چرا به این موضوع رسیدگی نمی‌شود که البته یک نکته ابهام در این زمینه وجود دارد و ما از مجلس استفسار کردیم.

 

وی تصریح کرد: یک نظر در این مورد این است که توهین اگر به مقامات کشور از جمله مقام معظم رهبری و سران سه قوه شود، قابل پیگیری است و ما از مجلس خواستیم که مقامات را برای ما توضیح دهد و اگر مقامات کشور شامل نمایندگان، وزرا و سفرا نیز شود این تخلفات قابل پیگیری در هیات نظارت بر مطبوعات است.

 

جنتی با تاکید بر این که مطبوعات آزادی بیان داشته و روزنامه‌های موافق و مخالف دولت هر چه می‌خواهند منعکس می‌کنند، تصریح کرد: البته روزنامه ها گرایش خاص خود را دارند و صحبت های مقامات کشور را طبق سلیقه خود در رسانه‌های مورد نظر مطرح می‌کنند.

 

وی همچنین در ادامه گفت:‌ البته نکته دیگر سوال در خصوص بحث کرسنت است که این قرارداد مسائل و مشکلاتی را تاکنون به وجود آورده است و برخی وزرا پس از این قرارداد به آن عمل نکردند. بنابراین طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی از دو سال پیش تاکنون هیچ کدام از مقامات، وزرا و مسئولان و حتی مطبوعات حق اظهارنظر در خصوص قرارداد کرسنت را ندارند و نباید به این مقوله بپردازند از این رو مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای همه الزام آور است و قانون مطبوعات هر کشور برای تامین امنیت ملی مدنظر قرار دارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مواردی که جناب آقای میرکاظمی گفتند عملا اشکالاتی بود که به دولت داشتند بنابراین طبق آئین نامه سوالاتی که مطرح می‌شود باید از وظایف من باشد و بنده مسؤول مطبوعات هستم. از این رو وزیر ارشاد مسئول پاسخگویی به تصمیمات هیات نظارت بر مطبوعات نیز است.

 

جنتی ادامه داد: در مورد حذف دانشجویان منتقد نیز این موضوع ربطی به بنده ندارد و اینکه رئیس جمهور چه اظهاراتی داشته و چرا در برنامه 8:30 فلان برنامه نیز پخش نشده نیز هیچ ارتباطی با من ندارد و بنده مسئول صدا و سیما نیستم هر چند که خود دولت نیز اشکالاتی به صدا و سیما دارد.

 

وی در خصوص مطبوعات افزود: برخی می‌گویند ما برخورد دوگانه با مطبوعات داریم در حالیکه این طور نیست و از ابتدای دولت یازدهم تاکنون به 2 هزار مطبوعات و نشریات الکترونیک مجوز دادیم که در تمام دوره‌های قبل این تعداد فقط 5 هزار بود و در طی این مدت همه نشریات و مطبوعات براساس معیارهای قانونی مجوز گرفتند. البته در مورد حمایت‌های مالی و یارانه‌ای از مطبوعات در این دولت نیز باید گفت که تعدادی شاخص و معیار در این باره تعیین شده و همه مطبوعات براساس همین شاخص‌ها یارانه دریافت می‌کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مصوبه 298 شورای عالی امنیت ملی به تصویب مقام معظم رهبری رسیده و ابلاغ شده است و شورای سیاست گذاری و تبلیغات شورای امنیت ملی تصمیمات را براساس شرایط می‌گیرد و نه تنها برای مطبوعات بلکه برای همه شخصیت‌ها نیز پیروی از مصوبات آنها الزام آور است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در خصوص روزنامه‌ها متاسفانه از یک طرف می‌گویند که در رسانه‌ها آزادی بیان وجود ندارد و از سوی دیگر تاکید دارند که چرا مطبوعات را رها کرده‌اید اما ما طبق قانون عمل می‌کنیم هر چند که همه مطبوعات از اصلاح طلب و اصولگرا هرچه که می‌خواهند می‌نویسند و حتی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای و ژنو نیز هیچ محدودیتی در این باره وجود ندارد بنابراین در مورد آزادی مطبوعات قانون کاملا رعایت می‌شود و هیچ برخورد دوگانه‌ای هم وجود ندارد البته در مورد پرونده کرسنت به دلیل مصوبه شورای عالی امنیت ملی محدودیت قائل شدیم./858/پ202/ج

ارسال نظرات