۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۵
کد خبر: ۲۶۶۵۰۳
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور:

اجرای طرح 10 میلیون حافظ قرآن نیازمند نهضتی بلند مدت است

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن،‌ گفت: اجرای طرح 10 میلیون حافظ قرآن نیازمند نهضتی بلند مدت است.
محمدمهدي بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکريم کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور، در همایش حافظان کل قرآن کریم استان خوزستان، گفت: خوزستان در میان استان دیگر در زمینه حفظ از استان های پیشرو و از لحاظ کمی و کیفی از استان های برتر است.

 

وی با اشاره به این که مسأله حفظ قرآن از نظر کمی و کیفی از سطح قابل توجهی برخوردار نیست، ابراز داشت: برای تحقق سخن رهبری درخصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن باید گام های بیشتر و اساسی تر برداشت.

 

بحرالعلوم افزود: عدم فرهنگ سازی صحیح در جامعه و توجه کم مردم به قرآن سبب کاهش روند آموزشی و تحقق دستور رهبری شده است.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور با اشاره به این که برای رفع کمبود حافظ و قاری قرآن باید نهضتی بلند مدت ایجاد شود، اظهار داشت: همراهی دیگران در مسأله حفظ و تلاوت وظیفه حافظان قرآن برای فرهنگ سازی و تسریع این روند است.

 

وی ابراز داشت: مدارس، رسانه ها و همه فعالان قرآنی باید در جهت ترویج مسائل و اندیشه قرآنی در جامعه فعالیت و تلاش کنند.

 

بحرالعلوم با بیان این که حافظان در سه موضوع ضعف دارند، اظهار داشت: مفاهیم و توجمه قرآن نخستین ضعف حافظان است؛ ترجمه قرآن از جزء به کل و یا کل به جزء می توان این ضعف این برطرف کرد.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور با اشاره به این که کلمات قرآن نسبت به زبان فارسی به سه قسمت تقسیم می شوند، عنوان کرد: در فارسی و عربی عین همدیگر است؛ در قرآن هست اما در فارسی نه که البته این کلمات بسیا پرکاربردند؛ در قرآن موجود اما در فارسی کاربرد زیادی ندارند.

 

وی گفت: پیامبراکرم(ص) هنگامی که قرآن تلاوت می کردند گویی که می خواهند کسی را مخاطب حرف های خود قرار دهد است.

 

بحرالعلوم با بیان این که مفردات قرآن به معنای فهم کلمه به کلمه قرآن از چهار موضوع است، ادامه داد: ریشه، صیغه، معنی ریشه و معنای کاربردی کلمه در قرآن چهار موضوع از مفردات قرآن است.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم کشور بیان داشت: ضعف در حفظ به سبب بی ثباتی در حفظ اولیه و عجله کردن در این مسأله از دیگر موضوع های ضعف حافظان است.

 

وی با اشاره به این که اضطراب و افکار پریشان از دیگر موضوع های ضعف حافظان است ادامه داد: ایجاد محیط های مشابه از راهکارهای رفع این معظل است؛ برای حضور قلب در قرآن مقدماتی مانند وضو گرفتن، رو به قبله نشستن، زمان و مکان مناسب وجود دارد.

 

بحرالعلوم در پایان به حدیثی از امام صادق(ع) در خصوص پیش نیازهای حفظ قرآن اشاره کرد و افزود: ترک گناه پیش نیاز این مسأله است./9453/پ203/ب4

ارسال نظرات