روحانیان الگوی رفتاری و عملی مستمعان خود باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام والمسلمین محمد ترابی، استاد حوزههای علمیه دامغان، در جمع طلاب و روحانیان شرکت کننده در همایش طلایه داران تبلیغ شهرستان دامغان که به همت اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان در طلیعه ماه ضیافت الهی برگزار شد، اظهار داشت: همچون دیگر عرصهها در میدان تبلیغ ارزشهای دین نیز نباید فراموش کنیم که خداوند وعده داده، اگر با نیت خالص برای خدا کار کنید، پروردگار همه کارهای شما را اصلاح و موانع پیشرویتان را رفع میکند.
وی با اشاره به حضور مبلغان و روحانیان بهویژه در ایام ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف شهری و روستایی، تلاش در جهت خدمت معنوی به مردم با نیت خدایی در هر مکان را لازمه یک تبلیغ موفق دانست و افزود: گاه خود نمیدانیم که ارزش موعظهای بر منابر یا حدیثی که به جوان یا نوجوانی میآموزیم چه میزان است و چه اثرات و نتایجی را ممکن است در زندگی هریک از افراد بهجای گذارد.
استاد حوزه علمیه دامغان فرصت منبرهای روز و شبهای ماه مبارک رمضان را مجالی مغتنم برای کسب و نشر فضائل ایمانی و انسانی عنوان کرد و گفت: روحانیان و مبلغان انگیزه خدایی و صدق در گفتار را سر لوحه فعالیت خود قرار دهند.
وی در ادامه با یادآوری بخشی از محتوای غنی نامه امیرالمؤمنین علی(ع) به محمدبن ابابکر و تأکید بر ضرورت توجه و عمل مبلغان و واعظان به این مفاهیم، به تبیین توصیههای آن حضرت در این نامه پرداخت و تصریح کرد: در بیان و عمل حق از خدا بترسیم و از مردم نهراسیم، در راه حق از فراز و نشیبها فرار نکنیم و ثابت قدم باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین ترابی خاطرنشان کرد: علی(ع) در این نامه بهترین گفتار را گفتاری میداند که عمل انسان آن را تأیید کند، همانا قول ما اگر با فعل ما هماهنگ باشد خیر است و اگر اینگونه نباشد کلام و سخن و منبر ما گفتوگویی بیش نیست و اثرگذار نخواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه مبلغان در منابر ماه مبارک رمضان خود از نقل و تبیین آیات و احادیث غافل نشوند، کتاب در دست داشتن و قرائت احادیث به قصد صحیح خوانی را عیب ندانند، ادامه داد: فراموش نکنید که نقل روایات بدون سند یا محتمل به کذب میتواند از مبطلات روزه خطیب روزه دار باشد، همانا حدیثی که نقل میکنید باید مستند و با دقت باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه دامغان تصریح کرد: مبلغان و روحانیان بهویژه کسانی که به عنوان روحانیان مستقر یا میهمان مردم روستاها به عنوان مرکز رجوع مردم مطرح میشوند از سه نکنه غافل نشوند، اول آنکه هرچه برای خود و اهلبیتتان میپسندید برای مردم بپسندید، دوم آنکه بر یک امر واحد به دو نوع قضاوت نکنید و سوم فراموش نکنید که ملت ما روحانیان را الگوی خود در گفتار و اعمال میدانند پس بکوشید که اسوههای نیکویی باشید./977/پ202/ح