اخبار کوتاه آستان قدس رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی در دیدار اعضای هیأت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بر لزوم انجام پژوهش های عمیق، منطقی و اصولی و پرداختن به موضوعات متناسب با نیاز روز جامعه تاکید کرد.
وی تصریح کرد: در فعالیتهای علمی و پژوهشی باید کارها را عمیق، منطقی و اصولی دنبال کرد و نباید تحت تاثیر شعارها قرار گرفت.
آیت الله واعظ طبسی با اشاره به سابقه تاسیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار داشت: به شهادت و گواهی بسیاری از صاحب نظران، کارهای فاخر و قابل توجهی در این مرکز پژوهشی صورت گرفته و از ابتدای تاسیس بنیاد، همواره جمعی از محققان حوزه و دانشگاه در کنار یکدیگر و با صمیمیت همکاری کرده اند.
مدیرعالی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: امروز در دنیای مجازی و مجموعه های خبری، اسلام و به ویژه تشیع به طور جدی مورد حمله استکبار جهانی و ایادی مزدورش قرار گرفته است.
وی گفت: شرایط امروز کاملا متفاوت با گذشته است و به استفاده از نیروهای جوان، خوش فکر، با استعداد، خلاق، اهل منطق و استدلال نیاز داریم و در کنار آن، استفاده از تجارب علمی افراد با تجربه و باسابقه می تواند بسیار راهگشا باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: بر روی همین گروه موسوم به داعش، کارهای فکری عجیبی علیه تشیع انجام می گیرد. اول با کار فکری و سپس با پول و منابع هنگفتی که در اختیارشان قرار می دهند، علیه اسلام اصیل و تشیع آنان را تهییج می کنند.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت پژوهشگران بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در انجام کارهای تحقیقی و پژوهش های محوری، بیان داشت: اینکه پرداختن به چه موضوعات و عناوینی مورد نیاز روز کشور و جهان اسلام است و کدام یک در اولویت قرار دارد نیز بسیار حائز اهمیت است.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه گفت: مشورت گرفتن و ارتباط با سایر مراکزدانشگاهی به شرط حفظ استقلال بنیاد، دقت در انتخاب پژوهشگران متعهد و مراقبت از نفوذ جریانهای فکری و سیاسی غیرقابل قبول و پرداختن به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی بر طبق مبانی اسلام و معرفی اسلام ناب و معارف والای اهل بیت(ع) از موضوعاتی است که بایستی با جدیت پیگیری شود.
آیت الله واعظ طبسی با اشاره به توفیقاتی که توسط دانشگاه علوم اسلامی رضوی در زمینه موضوعات پژوهشی و علمی کسب شده، بیان داشت: از ظرفیت اساتید و دانشجویان این دانشگاه نیز می توانید برای توسعه گستره فعالیت های تحقیقاتی بهره ببرید.
وی با ابراز رضایت از عملکرد حجت الاسلام و المسلمین الهی خراسانی در طول دوران تصدی مدیریت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: از ابتدای تاسیس این مرکز علمی مسئولیت با جناب آقای الهی خراسانی بود و با توجه به خدمات صورت گرفته از وجود ایشان در بنیاد پژوهش های اسلامی استفاده خواهیم کرد.
آیت الله واعظ طبسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سوابق علمی و پژوهشی حجت الاسلام و المسلمین شریعتی تبار گفت: با شناختی که از اظهارنظرهای علمی و پژوهشی و تجارب ایشان وجود داشت و با مطالعات زیادی که صورت گرفت مسئولیت مدیرعاملی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به ایشان واگذار شد.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان گفت: امیدوارم با همراهی اعضای هیأت مدیره بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی که همگی از نخبگان و پژوهشگران زبده و خبره در زمینه علوم اسلامی و انسانی هستند، شاهد تحول و تعالی بیش از گذشته این مرکز پژوهشی باشیم.
اهدای550 سکه و اسکناس تاریخی از47 کشور به موزه
مجموعهدار شیرازی، مجموعهای بالغ بر 450 سکه ضرب چکشی و ماشینی از 47 کشور جهان، و بیش از یکصد برگ اسکناس از کشورهای مختلف را تقدیم گنجینۀ تمبر، اسکناس و سکۀ موزه آستان قدس رضوی نمود.
مسؤول گنجینه تمبر، اسکناس و سکه این سازمان، با اعلام این خبر، اظهار داشت: «سکههای اهدایی این مجموعه، شامل بیش از 450 سکۀ ضربچکشی از 47 کشور جهان است که آقای «علی محمد قربانی» مجموعهدار شیرازی در یک مقطع زمانی 30 ساله جمعآوری و به گنجینۀ سکۀ آستان قدس رضوی اهدا کرده است».
محمدحسین یزدینژاد جنس این سکهها را نقره و مس نیکل دانست و خاطرنشان ساخت: «این مجموعه، شامل سکههایی ازکشورهای ایران،اتریش، تانزانیا، یونان، بلژیک، کنیا، جزایرباهاما و برمودا، شیخنشینهای امارات و کویت، هنگکنگ، هندوراس، سوریه، اردن، جزیرۀ باربادوس، شیلی، ارمنستان، لبنان، کاستاریکا، آمریکا، ترینیداد و توباکو، و دهها کشور دیگر است.».
وی به قدیمیترین سکۀ این مجموعه اشاره کرد و افزود: «قدیمیترین سکه در این مجموعه، متعلق به ایران و از دورۀ شاه طهماسب دوم صفوی است که متن روی سکۀ، عبارت "بگیتی سکه صاحبقرانی- زد از توفیق حق طهماسب ثانی" و "ضرب اصفهان1143" بوده و در روی دیگر سکه، شهادتین شیعی درج شده است.».
وی اضافه کرد: «قدیمیترین سکۀ خارجی این مجموعه نیز، سکۀ یک دلاری نقره متعلق به کشور امریکا و ضرب 1880 م. است.».
یزدینژاد با اشاره به اسکناسهای اهدایی این مجموعه که از کشورهای مختلف جهان است، تصریح کرد: «تصاویر چاپ شده بر روی اسکناسها، شامل تصویر مزار شریف در ولایت بامیان کشور افغانستان، صنایع در سوریه، آثار باستانی از دوران رم باستان در کشور لبنان، حیات وحش و شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، علمی و فرهنگی ملل مختلف جهان است.».
وی ادامه داد: «دیگر تصاویر چاپشده بر روی این سکهها، برداشت محصول موز، ابنیه و آثار تاریخی، استفاده از محصولات جنگل، پرندگان، آثار باستانی از دوران تمدن اینکاها در آمریکای لاتین، مجموعه فراعنۀ مصر، نمای جامعه الازهر در مصر و ده ها موضوع دیگر را شامل میشود.».
مسؤول گنجینه تمبر، اسکناس و سکۀ سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، یادآور شد: «گنجینۀ اسکناس آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از بیست هزار برگ اسکناس از بیش از یکصد کشور جهان، یکی از غنیترین موزههای ایران است که سالیانه صدها هزار بازدیدکننده دارد.».
تشرف رییس شورای عالی حج و عمره عراق
رییس شورای عالی حج و عمره عراق در تشرف به حرم مطهر رضوی گفت: زیارت بارگاه نورانی حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) مملو از ارزشهای معنوی است.
شیخ خالد اباذر العطیه که به شهر مقدس مشهد سفر کرده، به زیارت بارگاه منور رضوی مشرف و از نزدیک با مجموعه دستاوردها و فعالیت های آستان قدس رضوی آشنا شد.
وی که با هدف دیدار با مسؤولان سازمان حج و زیارت و استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حوزه خدمات رسانی به حجاج به ایران سفر کرده است، در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در این دیدار مباحث مفیدی مطرح شد و از تجارب سازمان حج کشور ایران بهره بردیم.
العطیه با اشاره به اینکه همکاری های بسیار خوبی بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد، افزود: همکاری و هماهنگی های کاملی بین دو کشور در زمینه های مختلف به ویژه در موضوع زیارت وجود دارد.
رییس شورای عالی حج و عمره عراق در حاشیه تشرف به حرم مطهر رضوی افزود: توجه به فعالیتهای فرهنگی در مجموعه آستان قدس رضوی توانسته طیف وسیعی از اقشار مختلف جامعه را مورد پوشش قرار دهد که این امر در کشورهای منطقه بینظیر است.
وی اقدامات آستان قدس رضوی را در حوزه های مختلف مهم، موفق و افتخارآمیز دانست و افزود: به برکت وجود مضجع نورانی حضرت رضا(ع) و برنامه ریزی و کار علمی و اعتقادی این مجموعه در حوزه های مختلف در جهان اسلام سرآمد و الگوست.
شیخ خالد اباذر العطیه تصریح کرد: آشنایی با مجموعه عظیم آستان قدس رضوی و بازدید از فعالیت های این نهاد مذهبی، موجب افتخار شیعیان است و فعالیت های متنوعی که با هدف ارائه خدمات فرهنگی، اقتصادی، پژوهشی و.... از سوی این آستان مقدس ارائه شده است در نوع خود بی نظیر است.
وی با اشاره به همسایگی نزدیک ایران با کشور عراق تصریح کرد: در طول سال زائران عراقی بسیاری به منظور زیارت بارگاه منور رضوی در مشهد حضور پیدا میکنند و این مسئله باعث افزایش آگاهی آنها و انتقال این معلومات به عراق میشود.
رییس شورای عالی حج و عمره عراق در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی آستان قدس رضوی بیان داشت: این نمایشگاه تصویر روشنی از اندیشه های مدیریت آستان قدس رضوی را در زمینه های مختلف به نمایش می گذارد.
وی با بیان اینکه تجربیات این دیدار را به کشور خود منتقل خواهیم کرد، بیان داشت: انتقال این تجربیات با تعامل سازنده میسر می شود و می تواند الگویی بسیار موثر در رشد و توسعه کشورمان محسوب شود.
رییس شورای عالی حج و عمره عراق که به دعوت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به شهر مقدس مشهد سفر کرده، در شهر قم نیز حضور یافت و با شماری از علمای این شهر دیدار و گفتگو کرد.
در این سفر، مدیران کل حقوقی، برنامهریزی و پیگیری خدمات شورای عالی حج و عمره و معاون مدیر کل ارشاد دینی شورای عالی حج و عمره عراق، رئیس جدید شورای عالی حج و عمره عراق را همراهی کردند. 12 هزار و 259 نوآموز از کلاسهای مهد الرضا(ع) بهرهمند شدند.
تولید محصولات فرهنگی ـ قرآنی ویژه ماه رمضان
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: به همت اداره تولیدات فرهنگی آستان قدس رضوی در ماه مبارک رمضان، محصولات فرهنگی-قرآنی متعددی برای عموم مخاطبان تولید و عرضه شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، حجتالاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی در این رابطه عنوان کرد: تناسب داشتن با اعتقادات و فرهنگ مخاطب، توجه به گروههای سنی مختلف، داشتن محتوای قوی و بهرهمندی از نثری شیوا و روان برای انتقال بهتر مفاهیم بلند دینی و معنوی به زائران از مهمترین ویژگی این محصولات است.
وی چاپ سه جلد کتابچه درسهایی از قرآن را از جمله پر تیراژترین محصولات تولیدی در ماه مبارک رمضان عنوان و اظهار کرد: این کتابچه برای توزیع در طرح اکرام رضوی پیشبینی شده است که در مدت 10 روز به میزان 120 هزار جلد بین زائران توزیع میشود.
وی به دیگر انتشارات در این ماه اشاره و تصریح کرد: تولید کتاب «مشکات» با تیراژ 5 هزار جلد، تولید «نرم افزار خانه وحی 3» با موضوع تلاوت قراء ایرانی در عتبه حسینی و قراء عراقی در حرم مطهر امام رضا(ع)، تولید 2 عنوان کتاب «اشعار قرآنی ویژه کودکان» به تیراژ 10هزار جلد، تولید درسنامه تجوید قرآن به تیراژ 2 هزار جلد، تولید ویژه نامه روزه اولیها و تجدید چاپ تفسیر ساختاری قرآن از دیگر محصولات فرهنگی تولید شده این ماه مبارک است.
معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی، برگزاری مسابقات را از دیگر برنامهها عنوان کرد و گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی شمیم قرآنی، کبوتران حرم ویژه کودکان، «رمضان با قرآن؛ سی روز سی آیه» و مسابقاتی دیگر که در 15 رمضان و شبهای قدر برگزار میشود از جمله این برنامهها است.
وی افزود: انتشار پوستر قرآنی، بروشور احکام ماه رمضان، تجدید چاپ کتاب رهیافت و احکام روزه نیز از جمله انتشارات در ماه رمضان است.
بهره مندی بیش از 12 هزار نوآموز از دوره های مهدالرضا
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی از بهرهمندی 12 هزار و 259 نوآموز در سراسر کشور از دورههای قرآنی مهدالرضا(ع) آستان قدس رضوی خبر داد.
حجت الاسلام سید جلال حسینی عنوان کرد: کلاسهای مهد الرضا(ع) با هدف ترویج و گسترش معارف والای قرآنی در بین کودکان از سال 1377 در آستان قدس رضوی برگزار میشود.
وی افزود: در سال جاری 12 هزار و 259 نوآموز در کلاسهای مهد الرضا(ع) شرکت کردند که از این تعداد نوآموز 7733 نوآموز پسر و 3926 نوآموز دختر بودند.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: به منظور فراگیری آموزشهای قرآنی نوآموزان 510 کلاس قرآنی در مهد الرضا(ع) مشهد و ادارات املاک و اراضی آستان قدس رضوی در شهرستانها تشکیل شده که 378 کلاس به صورت رایگان و 132 کلاس به صورت مستقل برگزار بوده است.
وی اظهار کرد: در دورههای آموزشی مهدالرضا(ع) که با همکاری 382 مربی به صورت یک روز در میان تدارک دیده شده است، کودکان با روخوانی قرآن به روش قصه و بازی آشنا شدند.
ش
حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: فراگیری تدریس آموزش روخوانی مقطع پیش دبستانی توسط مربیان، برگزاری دوره تربیت مدرس روخوانی، برپایی کلاسهای هنری جهت آموزش به قرآن آموزان و تشکیل کلاسهای پیش دبستانی از مهمترین فعالیت این مهدالرضا(ع) است./1308/پ203/ب5