سازمان تبلیغات اسلامی برترین دستگاه نظامساز در آموزش قرآن کریم
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در پی پایش یکساله شورای توسعه فرهنگ قرآنی از 20 دستگاه قرآنی کشور نام 8 دستگاه بهعنوان برترینهای سال 1393 اعلام شد که سازمان تبلیغات اسلامی توانست عنوان برترین دستگاه قرآنی در زمینه نظامسازی آموزشهای عمومی و تخصصی قرآن را از آن خود کند.
همایش معرفی دستگاهها و استانهای برتر قرآنی کشور در سال 1393، شب گذشته از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد که طی آن اسامی هشت دستگاه قرآنی و پنج شورای قرآنی استانی بهعنوان برترینها اعلام شد.
به گفته حجتالاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، این شورا از سال گذشته پایش20 دستگاه قرآنی و 18 استان را آغاز کرد و بر اساس آن سازمان تبلیغات اسلامی که سازمان دارالقرآن الکریم بهعنوان دستگاه وابسته، مأمور انجام امور قرآنی آن است بهعنوان دستگاه برتر در زمینه «نظامسازی آموزشهای عمومی و تخصصی قرآن» شناخته و شب گذشته در این همایش معرفی شد.
بنا بر این گزارش، علاوه بر سازمان دارالقرآنالکریم نهادهای زیر موفق به کسب رتبههای برتر این طرح پایش شدند؛
سازمان اوقاف و امور خیریه بهعنوان دستگاه برتر حوزه حفظ قرآن
مرکز طبع و نشر قرآن، نهاد برتر در زمینه استاندارسازی و سیاستهای کتابت و چاپ و نشر
نیروی انتظامی دستگاه برتر به دلیل اقدامات مؤثر در حوزه حفظ قرآن
جهاد دانشگاهی نهاد برتر به خاطر استفاده بهینه از فضای مجازی در عرصه اطلاعرسانی قرآنی
رادیو قرآن، دستگاه برتر در زمینه فرهنگسازی و توسعه آموزشهای قرآنی در عرصه رسانه
و جامعهالمصطفی العالمیه، دستگاه برتر قرآنی در عرصه بینالملل و بنیاد شهید دستگاه برتر در زمینه توسعه فعالیتهای قرآنی در بین ایثارگران
سال گذشته و در آغاز این پایشها، محمد انجمشعاع بهعنوان دبیر کمیته پایش شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه در هر دستگاه 25 شاخص عمومی در نظر گرفته شده است که بر اساس اولویتها و اهداف هر دستگاه شاخصهای اختصاصی نیز به آنها ارائه میشود تا دستگاهها در هنگام حضور هیأت پایش بر اساس ویژگیهای مطرح شده برنامههای خود را اعلام کنند؛ مواردی همچون توجه به اسناد بالادستی در حوزه فعالیتهای قرآنی، روشن بودن وضعیت و ساختار تشکیلات قرآنی دستگاهها، تطابق مصوبات آنها با عملکردشان، چینش ساختار و کارآمدی لازم برای رسیدن به اهداف تعریف شده دستگاهها، میزان توجه به منویات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و برنامه دستگاهها برای تحقق این مطالبات و تعامل دستگاهها با نخبگان و فعالان قرآنی را بهعنوان برخی از شاخصهای پایش اعلام کرده بود.
این مقام مسئول در شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین با نفی وجود رویکرد انتقادی و راستیآزمایی در پایش دستگاههای قرآنی، هدف از آن را رفع مشکلات موجود و ایجاد حس پشتیبانی شورای توسعه فرهنگ قرآنی از اهداف قرآنی دستگاهها اعلام کرده و گفته بود: میزان تخصیص بودجه و منابع مختلف نیز بر اساس این پایش مورد بررسی قرار میگیرد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم که شب گذشته به این مراسم دعوت شده بود طی سخنانی با تأکید بر اینکه باید با پایشهای علمی، مستند و قابل دفاع میزان کارایی و سطح بهرهوری نهادها را برای استفاده بهینه از منابع در راستای تحقق اهداف در دست داشته باشیم گفت: اعتبارات باید در اختیار نهادها و دستگاههای توانمند و با بهرهوری بالا قرار گیرد.
وی با تصریح بر این موضوع که هر کسی که تابلو قرآن بالا برد شایسته دریافت منابع نیست، افزود: متأسفانه وضعیت کشور اکنون این گونه نیست، اگر منابع تخصیص یافته در اختیار نهادهای توانمند قرار گیرد، میتوانیم به سمت هدف مطرح شده حرکت کنیم.
به گزارش تلاوت، شوراهای قرآنی استانهای بوشهر، اردبیل، کردستان، خراسان رضوی و مرکزی نیز در این مراسم بهعنوان استانهای برتر در حوزه فعالیتهای قرآنی معرفی شدند.
در این مراسم هدیه ویژه هیأت پایش به سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در زمینه نکوداشت و تجلیل شهدای قرآنی و لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی تعلق گرفت.
یادآور میشود، فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف و امور خیریه برای ارتقا یا ایجاد ساختار مستقل قرآنی بعد از تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی، شایسته تحسین معرفی شدند./1325/د101/ی