شهید بهشتی معمار دستگاه قضایی بود
وی در ادامه درباره شخصیت شهید بهشتی افزود: ایشان کاملا همراه امام و در خط اصیل ولایت و نظام اسلامی بودند و در ایجاد تشکیلات نظام جمهوری، تدوین قانون اساسی نقش بسیار ممتازی داشتند و شخصیتی بودند که به فرموده امام خمینی، یک ملت بود.
حجت الاسلام موسوی نژاد در ادامه بیان داشت: یکی از دیدگاه های شهید بهشتی به ویژه برای دوران کنونی که قبل از انقلاب بیان کرده اند درباره مذاکره با دشمن بود که باید به گونه ای با دشمنان مذاکره کرد، که دشمن در آن مذاکره مأیوس شود و خود در تمام دیدارهایی که با مقامات خارجی داشتند، این نکته را ثابت کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: شهید بهشتی بعد از پیروزی انقلاب به عنوان رییس دیوان عالی کشور منصوب شدند و به حق می توان ایشان را معمار دستگار قضایی اسلام نامید که توانست در ظرف مدت کوتاه تصدی فندانسیون دستگاه قضایی کشور را چنان پی ریزی و محکم بنا کردند که امروز آن چه از دستگاه قضایی شاهد هستیم، ثمره تلاش آن شهید است.
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان اصفهان درباره مشخصات دستگاه قضایی که در ابتدای امر از سوی شهید بهشتی پی ریزی شد، گفت: قوه قضاییه، پاسدار حریم آزادی مردم، پاسدار حقوق حقه مردم، پاسدار اسلام عزیز و قوه ای که در عین استقلال خود در سنگر عدالت در برابر متجاوزین به حقوق ملت و تمام کسانی که در زیر پرچم این نظام زندگی می کنند و حق حیات دارند، حفظ کند.
وی هم چنین درباره مشخصات قضات دستگاه قضایی نیز افزود: مستقل بودن دستگاه قضایی حتی در قضات آن ظاهر است و قضات باید همیشه در محکمه قضا جز خدا را نبینند البته نه به این معنا که از اصولی چون مشورت، بررسی وضعیت شاکی و مجرم را مدنظر قرار ندهد، بلکه به این معنا است که قاضی رییس ندارد و تنها رییس او خدا است و در موقع صدور رأی جز خدا را در نظر نگیرند.
حجت الاسلام موسوی نژاد مهم ترین و اصلی ترین ویژگی بارز دستگاه قضایی را برقرار عدالت در تمام زمینه بیان داشت و گفت: طبق روایتی از معصومان اگر در سرزمینی انواع نعمت ها وجود داشته باشد، ولی عدالت حاکم نباشد، آن جامعه هیچ ارزشی ندارد چنان که در عالم شاهد هستیم کشورهایی که تنها عدالت را مخصوص به خود می دانند و اگر حقوق بشر را یدک می کشند، فقط خود را بشر قلمداد می کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: تنها حقوق بشر اسلامی است که عدالت را به تمام معنی در جهان پیاده خواهد کرد و همه افراد و جوامع در نگاه اسلام مساوی هستند و باعث حقوقشان مراعات شود و در یک جامعه اسلامی رعایت این حقوق وظیفه سربازان گمنام قوه قضاییه است.
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به روایتی از امام باقر که اجرای یک حق اسلامی را برتر از چهل شبانه روز بارش باران بیان کردند، افزود: تجاوز به حقوق انسان ها و عدم رعایت عدالت در یک جامعه حتی اگر نعمت الهی باران چهل شبانه روز بر آن سرزمین نازل شود، هیچ ارزشی ندارد.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) خطاب به عمر درباره اهمیت قوه قضاییه گفت: حضرت به عمر فرمودند سه چیز است که اگر آنها را حفظ کنی و به آن عمل کنی، در برابر بقیه امور تو را کفایت می کند، اول اقامه حدود، صدور حکم مطابق با کتاب خدا و سومین مورد عدم تفاوت بین دو طرف دعوا و کرامت بخشی به تمام افراد است./1306/پ202/ب4