ائمه جمعه بخشی از خطبهها را به ترویج فرهنگ ازدواج آسان اختصاص دهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام سید محمد شمسی پور، عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان دامغان در جلسه این شورا که با حضور امام جمعه، معاون فرماندار، مدیر حوزه علمیه، شهردار و رییس شورای اسلامی شهر و رؤسای دستگاههای اجرایی این شهرستان در محل سالن جلسات اداره ورزش و جوانان دامغان برگزار شد، اظهار داشت: تسهیل در امر ازدواج جوانان با استفاده از همه امکانات موجود بهویژه اماکن و ظرفیتهای اداری و دولتی میتواند بسیاری از ناهنجاریها را در جامعه کمرنگ کند.
این کارشناس مسائل دینی و اجتماعی بالا رفتن سن ازدواج، اعتیاد و تهدیدات موجود در فضای مجازی را سه تهدید مهم برای جامعه جوان کشورمان دانست و افزود: مسأله خانمان سوز اعتیاد، نیازمند توجه بیشتری در سطوح تربیتی مختلف از سوی آموزش و پرورش و بهویژه در دانشگاهها است.
وی خاطرنشان کرد: ناآگاهی از آثار سوء مصرف مواد مخدر بهویژه مخدرهای صنعتی و میزان و نحوه تخریب روح و جسم انسان از سوی این مواد افیونی، از دلایل بارز آلوده شدن جمع کثیری از جوانان و حتی نوجوانان شهر، استان و کشورمان به این معضل اجتماعی شده است.
حجت الاسلام شمسی پور در بخش دیگری از سخنان خود فضای مجازی را عرصهای پر از فرصتها و تهدیدها برای نوجوانان و جوانان و همه اقشار جامعه برشمرد و تصریح کرد: رسانهها و به ویژه صدا و سیما باید اهمیت، ضرورت و تهدیدهای فضای گسترده مجازی را با تهیه و پخش برنامههای مفید برای خانوادهها بیان نموده و از طریق یک آموزش عمومی، آسیبها را در این زمینه به حداقل برساند.
شبکههای اجتماعی شمشیری دو لبه است
رضا زارع زاده، رییس شورای اسلامی شهرستان دامغان نیز در این نشست شبکههای اجتماعی و فضای مجازی را همچون شمشیری دو لبه عنوان کرد که میتواند منشا اثرات منفی یا مثبت باشد و اظهار داشت: شبکههای اجتماعی و چترومها سلاحهایی هستند که دشمنان جهت ضربه زدن به ما از آنها استفاده میکنند و اینک ما باید بکوشیم از سلاح ساخته خودشان بر علیه تهاجم فرهنگی دشمن استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: براساس آمارهای ارائه شده در خردادماه سالجاری در حال حاضر 9 هزار کانال تلویزیونی و شبکه ماهوارهای فرامرزی وجود دارد که نیمی از این تعداد یعنی چهار هزار و 500 شبکه در کشور ما قابل رؤیت است و در این بین بیش از 170 شبکه ماهوارهای فارسی زبان با مقاصد مختلف مشغول به فعالیت هستند.
مسؤول کمیته تخصصی شورای فرهنگ عمومی شهرستان دامغان با اشاره به تبادل اخبار و اطلاعات در سطح جهان با فعالیت 870 میلیون سایت اینترنتی، گفت: بر اساس اطلاعات ارائه شده ماهوارهها ظرف دو سال آینده از مدار 36 هزار کیلومتری به مدار یک هزار کیلومتری نزول میکنند و با این پیشرفت شگرف علمی امکان دریافت دو هزار شبکه ماهوارهای از طریق تلفنهای همراه میسر میشود.
زارع زاده با تأکید بر ضرورت مدیریت استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در داخل کشور و فرهنگسازی مناسب آن، تصریح کرد: در سطح کشور با تدبیر رهبر معظم انقلاب شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده است و میطلبد کمیتهای با این عنوان با حضور متخصصان و مسؤولان امر جهت ارائه راهکارها و مقابله با تهدیدات فضای مجازی در سطح شهرستان تشکیل شود.
پیامدهای گسترش استفاده از دنیای مجازی باید مدیریت شود
علی محمد مؤیدی زاده معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری دامغان هم در این جلسه بررسی پیامدهای اجتماعی، فرهنگی فضای مجازی، آسیب شناسی فضای مجازی، فرصتها و چالشها، تأثیر فرهنگ استفاده از شبکههای اجتماعی بر تحکیم بنیان خانواده و نقش مشاوران، کارشناسان و خانواده در برابر آسیبهای فضای مجازی برای جامعه را ضروری برشمرد.
وی با بیان برخی از آسیب های فضای مجازی افزود: ظهور تکنولوژیهای نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی به وجود آمده است، بسیاری از کارکردهای خانوادهها را دچار اختلال کرده است، اگرچه امروز تعامل افراد درشبکه های ارتباطی و اجتماعی به راحتی میسر است اما در این شبکه ها با زنجیره بزرگی از انسانها روبرو هستیم که به راحتی اطلاعات ایشان به دیگران منتقل می شود که این امر بسیار آسیبزا است.
مؤیدی زاده فرصتهای فضای مجازی را نیز جهانی و فرامرزی بودن، دستیابی آسان به آخرین اطلاعات، جذابیت و تنوع، آزادی اطلاعات و ارتباطات و کاهش هزینههای اقتصادی، اجتماعی برشمرد و تهدیدهای فضای مجازی را آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و رسانهای، تشدید روحیهی انزوا طلبی در بین جوانان، تضعیف فرهنگهای فامیلی و خانوادگی، تضعیف اعتقادات و گسترش شبهات فکری و اعتیاد مجازی عنوان کرد./977/پ202/ب4