۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۳
کد خبر: ۲۷۹۵۲۴
مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد تبیین کرد؛

تفاوت جهان بینی اسلامی و غربی برای جلوگیری از تخلفات اجتماعی

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد گفت: برای جلوگیری از تخلف و خطا در جامعه دینی و الهی جهان بینی اسلامی به صورت تقویت اعتقاد مطرح است اما در جوامع غربی صورت نظارت های سنگین و جریمه های کمرشکن وجود دارد.
حجت الاسلام اسلامي فر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جعفر اسلامی فر یکشنبه شب در صحن جامع حرم امام رضا(ع) اظهار کرد: یکی از ویژگی های زندگی ائمه هدی(ع) این است که متصل به وحی هستند، علمشان متصل به کلام و علم الهی است آن چه را که برای سعادت بشر لازم است در گفتار و بیانتشان مطرح فرموده اند.

 

وی تأکید کرد: بر همه مردم است برای پیدا کردن راه صحیح و درست زندگی سعادتمند به کلام خدا در قرآن و کلام پیامبر(ص) و اهل بیت توجه کنند، دانشمندان و سایر افراد علم و آگاهی هایشان محدود است؛ هم نسبت به آینده خبری ندارند هم نسبت به حقیقت خلقت و این که چه چیزی به نفع و چه چیزی به ضرر انسان است، آگاهی ندارند.

 

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد خاطرنشان کرد: گاهی چیزی را درمان اعلام می کنند که خود دردی را به جامعه می فزاید، طرح و برنامه ریزی انسان برای زندگی چون برگرفته از فکر و آگاهی های ناقص خودش است پس از سال ها آن ها را متوجه می کند بعضی از راه هایی که رفته اند اشتباه و برگشت و جبران آن نیز راهی دشوار است.

 

وی تصریح کرد: از این رو خدای متعال برای اینکه انسان ها خطای دیگران را تجربه و تکرار نکنند حجج طاهر را بین مردم قرار داده داست؛ پیامبر(ص) و اهل بیت که معصوم از هرخطا بوده و نسبت به هر آنچه که برای بشر لازم و ضروری است، آگاهند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر ابراز کرد: اگر انسان به کلام و وصایای این بزرگواران عمل کند، مشکلات و آفت ها از زندگی آنان دور می شود به ویژه ناهنجاری های اجتماعی ما که ریشه در امراض روحی، نقص ایمانی و اخلاقی دارد.

 

وی با اشاره به این که برای جلوگیری از تخلف و خطاهای انسانی می توانیم به دو صورت عمل کنیم، عنوان کرد: با وضع قانون و جریمه در قبال تخلف آنان را از خطا باز داریم یا اعتقادات فردی را بر مبنای مسائل دینی و آخرتی تقویت کنیم که بر آن مبنا و به دلیل اعتقاد به آخرت دست از تخلف بردارند.

 

جبرگرایی؛ راهکار جوامع غربی در برابر تخلف

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد افزود: برای جلوگیری از تخلف و خطا در جامعه دینی و الهی جهان بینی اسلامی صورت تقویت اعتقاد مطرح است اما در جوامع غربی صورت نظارت های سنگین و جریمه های کمرشکن وجود دارد.

 

وی بیان کرد: در جامعه دینی در عین آزادی عمل، فرد با اختیار و اراده خودش تخلف نمی کند وقتی که باورهای دین خود و مردم را تقویت کنیم وقتی کلامی از اهل بیت به افراد معتقد گفته می شود با جان و دل گوش می کنند و می پذیرند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته وقتی روایاتی در خصوص اهمیت صرفه جویی و پرهیز از اسراف حتی یک لیوان آب در جمع مؤمنان مطرح می شد، بنا به ترویج روحیه خوش گذرونی، ریخت و پاش و اشراف گری در جامعه مردم توجهی نمی کردند و این تذکرات را سخت گیری می پنداشتند.

 

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد ابراز کرد:  امروز متوجه اهمیت و ضرورت این موضوع شده ایم که روحیه قناعت برای جامعه ما لازم است قناعت و بدبین نبودن به تقسیم رزق پروردگار نکته مهمی است که زنان خانه دار نقش بسزایی در این زمینه دارند.

 

وی افزود: نکته دیگر توجه به داشته هایمان که بیش از نداشته هایمان است و توان شکر همه آن ها را نداریم، بسیاری از ما از استعدادهای درونی غافل هستیم استعدادهایی که می تواند ما را به کمال برساند، البته باید برای آنچه قابل دسترس است تلاش کنیم.

 

حجت الاسلام اسلامی فر یادآور شد: خیلی از آفت ها ناشی از تلاش برای آرزوهای دوردست است افزون بر این برای انسان ذلت نیز می آورد، آرزوها باید معقول باشد و آنچه مقدور و امکان پذیر هست را آرزو کنیم در غیر این صورت این مسأله منجر به فشار روحی روانی در خانواده و گاهی طلاق می شود./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات