۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۲۸۱۳۷۱
در مرکز بسیج مقاومت وزارت نفت؛

گفتمان فضای مجازی؛ آسیب‌ها و راهکارها برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مدیر دفتر گفتمان و اندیشه جوان معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی از برگزاری گفتمان فضای مجازی؛ آسیب‌ها و راهکارها در مرکز بسیج مقاومت وزارت نفت خبر داد.
انديشه جوان

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، داود میرزایی مقدم با اعلام این خبر گفت: جامعه مجازی، هیچ وقت جایگزین جامعه واقعی نخواهد شد؛ بلکه به‌عنوان تسهیل کننده تجارب اجتماعی عمل خواهد کرد. تسهیلات ارتباطی به ما امکان می‌دهد تا در سطح جهانی و از راه دور به شیوه‌ای جدید با اجتماعاتی که منافع مشترکی داریم، بپیوندیم. در نتیجه، با پیوستن به این «اجتماعات از راه دور» قادر خواهیم بود تا در دنیای واقعی نیز روابط اجتماعی بهتری با همسایگان، همکاران و سایر شهروندان جامعه واقعی برقرار سازیم.


وی افزود: هر شبکه اجتماعی فرهنگ ارتباطاتی خاص خود را دارد، یعنی منش و گفتار مخصوص و منحصر به فردی را برای خود برگزیده است. البته می‌توان شبکه‌هایی را یافت که فرهنگ ارتباطاتی تقلیدی برای خود برگزیده اند. فرد با عضویت در هر شبکه اجتماعی درگیر نوع خاصی از فرهنگ ارتباطاتی می‌شود که شامل: برخورد، تکیه کلام، اصطلاحات مخصوص، رفتار، تیپ شخصیتی و ظاهری است.

 

میرزانی مقدم تصریح کرد: بدون تردید، میزان تأثیرپذیری فرد از این محیط، صفر مطلق نخواهد بود. پس هر شبکه اجتماعی، هویت مطلوب خود را ترویج می‌کند.مثلاً در سایت هایی مثل فیس بوک و فرندفید و توییتر، کاربر در کنار اینکه عضو جامعه بزرگ پایگاه مورد نظر است، در گروه و شبکه های اجتماعی کوچک‌تری نیز عضو می‌شود.

 

مدیر دفتر گفتمان و اندیشه جوان همچنین یادآور شد: هر کدام از این گروه ها وابستگی خاص خود را دارند و به تبع، فرهنگ ارتباطاتی مخصوص. پس فرد در تأثیرپذیری از فرهنگ ارتباطاتی این گروه ها بر خود لازم می بیند که هویت ارتباطاتی خود، یعنی سبک و هویت کنش های کلی خویش در ارتباط با دیگران را تغییر دهد؛ هر چند این تغییر هویت موقت و محدود به زمان و مکان خاصی باشد؛ ولی بدون تردید در هویت واقعی فرد بی‌تأثیر نخواهد بود و به‌ طور کلی، همه اجزای یک شبکه اجتماعی که فرد با آن در تعامل است، در ضمیر ناخود آگاه فرد تاثیر می گذارد. هویت ارتباطاتی فرد نیز چیزی نیست که به ضمیر ناخودآگاه مرتبط نباشد.

 

وی اظهار داشت: بنابراین برای حفظ هویت واقعی و خویشتن خویش باید تا میتوانیم نسبت به افزایش سواد رسانه‌ای خود و نحوه عملکرد و اهداف پیدا و پنهان فضای مجازی مبادرت کنیم. دفتر گفتمان و اندیشه جوان در راستای این هدف بزرگ نسبت به برگزاری گفتمان فضای مجازی؛ آسیبها و راهکارها در مرکز بسیج مقاومت وزارت نفتدر شهر تهراندر تاریخ 21/5/94 اقدام کرد. این جلسه گفت و شنود تعاملی که در محیطی صمیمی و علمی شکل گرفت مورد استقبال مخاطبان واقع شد./1325/د102/ی

ارسال نظرات