آیت الله مرعشی همه دارایی خود را وقف اهلبیت کرد
حجت الاسلام سیدمهدی رجایی، مسؤول پژوهشکده انساب و سادات، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت آیت الله سیدشهاب الدین مرعشی نجفی به بیان ویژگیهای اخلاقی و عرفانی ایشان پرداخت و گفت: حضرت آیت الله مرعشی نجفی از ابتدای طلبگی که در حوزه علمیه نجف بودند با جدیت علوم حوزوی را دنبال میکردند و به گفته خود ایشان اگر کسالتی برای ایشان به وجود میآمد با توسل به حضرت علی(ع) آن کسالت برطرف میشد.
وی با اشاره به اینکه حضرت آیت الله مرعشی نجفی با توسل به اهلبیت(ع) بسیاری از مشکلات علمی را حل میکرد، افزود: با توجه به این که پدر ایشان از علمای بزرگ بودند از اوایل طلبگی در علوم فقه و اصول و رجال و حدیث با جدیت تحصیل کرد و علم انساب را از کسانی همچون سید جعفر عرضی و سیدرضا صائق بحرانی فرا گرفتند.
نماینده آیت الله مرعشی نجفی در علم انساب با بیان این که ایشان به عنوان یک مدرس شاخص وارد حوزه علمیه قم شدند، گفت: ایشان در کنار تدریس دروس سطح و خارج حوزه به جمعآوری آثار خطی شیعه پرداخت و گنجینه ای از کتابهای نایاب را با هزینه خود جمع کرد که امروزه حدود 70 هزار جلد کتاب خطی و میلیونها کتاب چاپی در کتابخانه ایشان وجود دارد که تبدیل به بزرگترین منبع علمی شیعه شده است.
وی با اشاره به تلاشی که آیت الله مرعشی در زمینه حفظ آثار ارزشمند حوزه کشیده است، خاطرنشان کرد: ایشان گاهی با نماز و روزه استیجاری و حتی با کم کردن یکی از وعدههای غذایی خود پولی را ذخیره میکرد و کتابهای اصیل را میخرید تا از بین نروند.
حجت الاسلام رجایی به اهتمام آیت الله مرعشی در توسل به اهل بیت(ع) اشاره کرد و افزود: ایشان در مدت هفتاد سال که در حوزه علمیه قم حضور داشت هر سه وعده نماز را در حرم حضرت معصومه(س) با جماعت اقامه میکرد و سه چهارم منزل خود را تبدیل به حسینیه کردند و هرچه داشتند را در راه اهل بیت(ع) صرف کردند.
وی با بیان این که ایشان طلاب را بسیار به نماز اول وقت توصیه میکردند، اظهار داشت: از دیگر توصیه های ایشان به طلاب دوری از دنیا طلبی و مال اندوزی بود و طلاب را به کسب علم در جوانی توصیه مینمودند و خود ایشان با عمل به این توصیهها بهترین الگو برای طلاب بودند.
محقق و پژوهشگر حوزه با بیان این که آیت الله مرعشی نجفی هر پولی که بدست میآورد کتاب میخرید و وقف طلاب میکرد، گفت: به همین دلیل ایشان به حج نرفت زیرا استطاعت مالی پیدا نکرد و هیچ پولی را برای خود نگه نمیداشت و تمام دارایی خود را در راه علم خرج کرد./843/ت302/ف