۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
کد خبر: ۲۸۶۵۵۲
امام جمعه بندر امام خمینی:

حوزه های علمیه قلب تپنده جامعه اسلامی هستند

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه بندرامام خمینی(ره) با بیان این که اگر جامعه اسلامی را بدن فرض کنیم، در این میان حوزه های علمیه قلب تپنده آن هستند، گفت: این بدن شامل روحانیت، مرجعیت، علوم دینی، اسلامی و اخلاقی است.
حجت الاسلام محمد تابش ، امام جمعه بندر امام خميني (ره)

حجت الاسلام محمد تابش، امام جمعه بندر امام خمینی(ره) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به این که به طور مسلم حوزه های علمیه به عنوان نهاد اجتماعی، علمی و دینی باید هر روز رو به پیشرفت باشند، اظهار داشت: حوزه ها برای رسیدن به این مسأله بایستی فعال، پرتلاش و پیگیر باشند.

 

وی با بیان لوازم تکاپوی علمی در حوزه ها ادامه داد: حوزه های علمیه برای دستیابی به آن باید به انگیزه های معنوی طلاب، اساتید و اداره کنندگان حوزه ها توجه کنند که اگر این موضوع همراه با ایمان کامل به مبانی اسلامی ایجاد نشود، به یقین تکاپوی علمی در حوزه صورت نمی گیرد.

 

 این مقام مسؤول با اشاره به این که برنامه ریزی دقیق و مناسب برای طلاب باتوجه به شرایط روز جامعه از دیگر لوازم تکاپوی علمی در حوزه ها است، بیان داشت: در برنامه ریزی علوم آموزشی بایستی زمینه کاربردی و عملی آنها حفظ شود.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی بندرامام خمینی(ره) با اشاره به این که سیستم تربیتی و تشویقی عامل دیگری در تکاپوی علمی حوزه ها است، بیان داشت: حوزه ها باید مبتنی بر حداکثر تشویق و حداقل تنبیه و همراه با مراقبت و نظارت رفتار کنند.

 

استاد حوزه علمیه خوزستان با تأکید بر تأمین حداقل نیازهای طلاب و اساتید در جهت این که این قشر فراغت باز ذهنی برای کارهای تحقیقی و پژوهشی داشته باشند، گفت: فراهم کردن امکانات آموزشی، تحقیقاتی و تبلیغاتی می تواند گامی مؤثر در تکاپوی علمی حوزه ها باشد؛ کتابخانه مجهز، ابزار آموزشی و برگزاری دوره های تبلیغی مفید از دیگر لوازم این مسأله هستند.

 

حجت الاسلام تابش با بیان این که نشاط طلبگی یعنی فعالیت همه جانبه از جمله علمی، اخلاقی و اجتماعی طلاب است، ابراز داشت: ایجاد انگیزه و خودباوری از وظایف مدیران مدارس علمیه است.

 

امام جمعه بندرامام خمینی(ره) با بیان این که مدیر مدرسه علمیه، مدیریت خود را بایستی براساس عقلانیت و محبت قرار دهد و تنها مجموعه را باتوجه به مقررات و ضوابط مربوطه اداره نکند، ادامه داد: اگر این دو با یکدیگر جمع شوند همانند پدر خانواده که می خواهد فرزندان خود را رشد دهد، عمل خواهد کرد.

 

وی با تأکید براین که تحصیل، تهذیب و رعایت مقررات درونی حوزه علمیه از وظایف اصلی طلاب است، تصریح کرد: طلبه بایستی افزون بر متون درسی آگاهی های شخصی خود را افزایش و میزان مطالعات غیر درسی را بالا ببرد تا بتواند تنوع علمی داشته باشد.

 

این مقام مسؤول با اشاره به این که طلاب بایستی به برنامه سلامت جسمی خود از جمله ورزش و تقویت بنیه جسمی توجه کند، ادامه داد: طلاب باید از بیداری و هوشیاری سیاسی نیز برخوردار باشد.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی بندرامام خمینی(ره) با بیان این که اگر جامعه اسلامی را بدن فرض کنیم، در این میان حوزه های علمیه قلب تپنده آن هستند، افزود: این بدن شامل روحانیت، مرجعیت، علوم دینی، اسلامی و اخلاقی هستند؛ پایگاه اصلی تربیت انسان های اسلامی، متعهد و وارسته است.

 

استاد حوزه علمیه خوزستان در پایان با تأکید براین که حوزه های علمیه از نظر امکانات ویژه طلاب و اساتید در جهت پیشبرد اهداف در حد استاندارد نیستند، اظهار داشت: متولیان امور در سطح کلان باید به فکر رفع این مشکل باشند؛ روند تحصیلی بایستی کوتاه و مفید باشد که طلبه بتواند هر چه سریع‌تر به دامن جامعه برگردد./9453/302/ب2

ارسال نظرات