۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۲
کد خبر: ۲۹۴۰۷۸
استاد جامعه شناسی تشریح کرد؛

خطر اشراف کودکان بر فضای مجازی

خبرگزاری رسا ـ مؤلف کتب حوزه کودکان، گفت: کودکان نسل جدید به بسیاری از مدل‌های ارتباطی در فضاهای مجازی اشراف دارند و حتی از بزرگسالان نیز جلوتر هستند.
عليرضا کرماني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر علیرضا کرمانی مؤلف کتب جامعه شناختی، غروب جمعه 17 مهر در حاشیه نشست نقش والدین در عصر پسا دیجیتال، گفت: یک تئوری از چندین سال قبل در جهان معاصر ظهور کرد که طبق آن با ورود تلویزیون به منازل مرگ کودکی را اعلام می‌کرد.

وی افزود: بر اساس گفتمانی که از سوی اندیشمندانِ مطرح غربی اعلام می‌شود به این نتیجه کلی می‌توانیم برسیم که امروز ما با پدیده‌ای رو به‌رو هستیم که نامش چالش بین کودک و تلویزیون نام دارد.

استاد جامعه شناسی با اشاره به از بین رفتن حریم خصوصی در دنیای مدرن، ابراز داشت: در گذشته اگر تمام ضوابط خانه‌ها در پستوها شکل می‌گرفت، امروز با ظهور پدیده‌ای به‌نام رسانه از طریق هویدا شدن برخی از مسایل ما دیگر چیزی به عنوان حریم خصوصی نداریم و کودک به خصوصی ترین امور زندگی از طریق آگاهی دریافت شده از تلویزیون اشراف پیدا کرده است.

کرمانی تاکید کرد: امروز ما با یک نوع کودک سر و کار داریم که والدین خود را به چالش می‌کشد، کودکی که به دنیای پیرامون خود اشراف کامل پیدا کرده است و محیط را به‌خوبی می‌شناسد.

مؤلف کتب جامعه شناختی با تحلیل موضوع کار در دنیای مدرن، ابراز داشت: امروز و در دنیای مدرن دیگر همانند قبل دیگر ما مفهومی به‌نام کار یَدی نداریم، در جهان معاصر بیشتر نیروی عقل است که کارها را پیش می‌برد، ضمن این‌که دیگر قدرت کار کردن صرفا در اختیار بزرگسالان نیست.

وی ادامه داد: در جهان مدرن ما شاهد هستیم که کودکان از نظر شعور و عقل در سطح بالایی قرار دارند، بی‌سوادی انگار از دنیای کودکان رخت بسته و حتی مواردی را می‌توان مثال زد که برخی از کودکان نویسنده نیز شده‌اند.

کرمانی با انتقاد شدید از آن‌چه که حقوق شهروندی خوانده می‌شود، تصریح کرد: دنیای پیرامون ما که ادعای احقاق حقوق شهروندی در آن بسیار به گوش می‌رسد تا کنون به‌‍شکل عملی کاری برای کودکان نکرده است، حتی هنوز موضوع حقوق واقعی کودکان مورد توجه این دستگاه‌های عمدتا شعا محور قرار نگرفته است.

استاد جامعه شناسی در پایان تصریح کرد: امروز دیگر کودکان الگوهای قدیم خود را فراموش کرده‌اند، حتی نسبت به زمان گذشته که کودکان پدران خود را قهرمان می‌دیدند این نگاه هم تغییر یافته است و فرزندان ما تماما با پالشی به‌نام تکنولوژی دست و پنجه نرم می‌کنند./856/202/ب3

ارسال نظرات