۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
کد خبر: ۲۹۵۲۶۷
قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت:

موضع گیری صریح و قاطع رهبر معظم انقلاب نقطه عطفی در فاجعه منا بود

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به این که آل سعود که خون مسلمانان را کنار خانه خدا، شهر و ماه حرام می ریزد از یزید و بنی امیه به مراتب پست تر است، گفت: موضع گیری صریح و قاطع رهبر معظم انقلاب نقطه عطفی در فاجعه منا بود.
حجت الاسلام عليرضا ايماني مقدم ، قائم مقام مجمع جهاني اهل بيت(ع) و کارشناس مسائل خاورميانه

حجت الاسلام علیرضا ایمانی مقدم قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به حادثه منا و این که در نوع خود بی نظیر است، اظهار داشت: رژیم حاکم بر حجاز در چند دهه اخیر جنایت های بسیاری را مرتکب شده است.

 

وی این جنایات را بخشی ناشی از بی تدبیری و بی کفایتی مسؤولان عربستانی و بخش دیگر را حساب شده خواند و ابراز داشت: کشته شدن بیش از 400 زائر بیت الله الحرام در حج خونین سال 66 و جانباختن بیش از هزار نفر در اثر خفگی در تونل منا نمونه ای از این جنایت ها هستند.

 

این مقام مسؤول با تأکید براین که آل سعود جرأت اعلام رسمی آمار کشته شدگان و مفقودان فاجعه منا را ندارد، گفت: موضع گیری صریح و قاطع رهبرمعظم انقلاب نقطه عطفی در فاجعه منا بود.

 

کارشناس مسائل خاورمیانه با تأکید براین که مسؤولان و دولتمردان نگذارند که تنها از رهبری خرج شود، یادآور شد: متاسفانه رییس جمهور محترم سفر خود در نیویرک را ادامه داد و دیگر دولتمردان بجای موضع گیری قاطع به التماس افتادند.

 

قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به این که در حادثه منا سه تاریخ مهم و قابل تأمل وجود دارد، بیان داشت: هفتم مهرماه، عبیدالله جبیر، وزیر خارجه جوان و بی تدبیر عربستان سعودی در سازمان ملل با جسارت گفت که مردم و دولت ایران آخرین نفر حق دارند که از باب دموکراسی از وضعیت کشته ها مطلع شوند.

 

حجت الاسلام ایمانی مقدم ادامه داد: ولی امر مسلمین، بلافاصله پس از این رفتار در تاریخ 8 مهرماه سال جاری در آیین اعطای سردوشی به دانش آموختگان دانشگاه های افسری جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که تاکنون به لحاظ برادری و انسانی رعایت خویشتن داری کرده ایم اما اگر بخواهیم موضع گیری کنیم، سخت و خشن خواهد بود.

 

وی افزود: شاه عربستان سعودی در 9 مهرماه سال جاری بیانیه ای صادر کرد و وزیر بهداشت ایران که در عربستان بود آن را دریافت کرد؛ دشمن گاهی نیاز به گوش مالی دادن است.

 

این مقام مسؤول با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره) مبنی براین که دشمن همانند گرگ است، اگر از او فرار کردی، تعقیبت می کند در غیر این صورت جرأت جلو آمدن را نخواهد داشت، ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب در این حادثه احساس کردند که در برابر دشمن بایستی ایستادگی کرد.

 

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به ابعاد پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص فاجعه منا ادامه داد: نخست این که هشداری برای عربستان مبنی بر این که اگر حدود خود را نشناسد، جمهوری اسلامی ایران برخوردی خشن خواهد داشت که سبب عکس العمل فوری طرف مقابل شد.

 

قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به این که پیام دیگر این بیانات برای ملت های مسلمان است که بایستی یاد بگیرند، افزود: این پیام تکلیف مردم اسلامی ایران را مشخص می کند که بدانند رهبری آگاه و انقلابی دارند که این مسأله سبب دلگرمی امت خواهد شد.

 

حجت الاسلام ایمانی مقدم با بیان عکس العمل های جمهوری اسلامی ایران نسبت به حادثه منا گفت: عکس العمل نخست بعد نظامی است؛ رهبری در این بیانات به این موضوع اشاره وار فرموند چراکه خواستار ایجاد تنش نبودند از سوی دیگر دشمن بیشتر از برخی شخصیت های داخلی از توانمندی نظامی آگاه است.

 

وی بعد سیاسی را از دیگر عکس العمل های جمهوری اسلامی ایران نسبت به فاجعه منا خواند و تصریح کرد: ایران با نسل های پیشین آل سعود با مدارا برخورد می کرد، این جوانان بی تجربه رژیم آل سعود، نباید جمهوری اسلامی ایران را وادار به کاریی کنند.

 

این مقام مسؤول ابراز داشت: امام حسین(ع) در ماه شعبان وارد مکه شدند و در آنجا پنج ماه و پنج روز ماندند، در روز هشتم ذی الحجه که اوج جمعیت زائران به سمت منا و عرفات می رفتند از مکه بیرون آمدند و به سوی عراق حرکت کردند. وقتی به این رفتار حضرت اعتراض شد ایشان در پاسخ گفتند که من خبر دار شدم که یزید مأموران مسلحی را فرستاده تا من را در حالت طواف، در ماه حرام، شهر حرام و در مسجد الحرام بکشد و برای جلوگیری از مکه خارج شدم.

 

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به این که آل سعود که خون مسلمانان را کنار خانه خدا، شهر و ماه حرام می ریزد از یزید و بنی امیه به مراتب پست تر است، تصریح کرد: اداره حج از عربستان سعودی گرفته و به مرکزیت دیگر کشور واگذار شود اما عربستان و برخی کشورهای مزدور آنها با نهایت رفتار انقلابی، پیشنهاد سازمان همکاری های اسلامی متشکل از خود آنها را می دهند.

 

کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید کرد: علائم و نشانه ها در فاجعه منا بیانگر وجود هماهنگی است تا یک عده از شخصیت های سیاسی و نظام گم و تعداد بسیاری از حجاج بیت الله الحرام کشته شوند./9453/302/ب3

ارسال نظرات