تعدی کردن به حقوق دیگران با نام امام حسین توجیهی ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام محمد ابراهیم رفعتی استاد حوزه علمیه، یکشنبه شب در جمع عزاداران شب پنجم ماه محرم هیأت یا زهرا با اشاره به آداب ماه های حرام گفت: آدابی که برای ماه های حرام وجود دارد سنت های ابراهیمی بوده که در زمان جاهلیت نیز رعایت می شد از این رو ائمه طاهرین(ع) نیز در این باره توصیه هایی داشتند.
وی افزود: توصیه شده که در ماه های حرام از خوردن گوشت پرهیز شود چون خوردن آن قساوت قلب را برای انسان به دنبال دارد، ماه محرم ماهی برای خودسازی انسان ها به شمار می رود اما برای خودزنی نیست، انسان از این فرصت باید برای رسیدن به درجات عالیه تلاش کند.
این مبلغ دینی با بیان این که ماه محرم ماه گریستن همراه با اندیشه است، اظهار داشت: عاشورا و قیام امام حسین(ع) یک نهضت و مکتب است از این رو انسان باید در پی فهمیدن عوامل و ریشه های این قیام باشد و درباره آن تفکر کند اما متأسفانه امروزه این تفکر کردن کمتر مشاهده می شود.
وی ادامه داد: نخستین حرکت برای ساختن جامعه خودسازی است، اگر انسان خود و خانواده اش را ساخت سپس می تواند در پی اصلاح جامعه و دیگران باشد؛ پیامبر اسلام نیز همین مسیر را در پیش گرفت و سال ها در غار حرا با خدا خلوت می کرد سپس به پیامبری مبعوث شد؛ حضرت سه سال مخفیانه بستگان خود را به اسلام و رعایت تقوا دعوت کردند و سپس به سراغ اصلاح جامعه رفتند.
پژوهشگر حوزه علمیه با بیان این که ماه محرم فرصتی مناسب برای لیست کردن بدی ها و از بین بردن آن ها است، ابراز داشت: انسان باید از این نسیم رحمت استفاده کرده و بدی ها و ناهنجاری ها را از خود دور کند، البته این کار سخت است اما اگر کسی پیرو مکتب امام حسین(ع) است باید این کار را انجام دهد.
وی عنوان کرد: متأسفانه برخی به نام مبارک امام حسین(ع) هرگونه برخورد و کاری که می خواهند انجام می دهند که این کارها هیچ توجیهی ندارد، به نام سالار شهیدان نباید به حقوق دیگران تعدی کرد و مرتکب حق الناس شد؛ حضرت برای این که به حقوق مؤمنان تعدی نشود قیام کردند.
حجت الاسلام رفعتی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) خاطرنشان کرد: حضرت فرمودند ناتوان ترین مردم کسی است که اصلاح نفس خویش عاجز است، پیامبر اسلام نیز فرمودند گرفتار ترین مردم در روز قیامت کسانی هستند که خانواده آن ها جاهل است؛ با اخلاق حسینی می توان افزون بر اصلاح خویش دیگران و جامعه را اصلاح کرد، شیعیان باید مراقب باشند تا رفتار آن ها سبب وهن با ساخت مقدس اهل بیت(ع) به ویژه امام حسین(ع) نشود./1323/202/ب3