خشوع از آثار تربیتى ایمان به معاد است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام سید رضا محبوبی عضو هیأت علمی دانشگاه قم شب گذشته در مسجد ملاوردیخان قزوین با اشاره به نشانه های مومن، گفت: یکی از مهم ترین نشانه های مومن تواضع و خشوع است طوری که همیشه نسبت به دیگران خود را پایین تر می بینید.
وی در ادامه افزود: تواضع در راه رفتن انسان تاثیر می گذارد انسان متواضع کسی است که وقتی به او نگاه میکنید از وجودش سیر نمی شوید از این رو امام سجاد(ع) میفرماید خداوند متعال ازاین جهت ما چهارده تن را افضل الخلائق قرار داده که ما خود را از همه پایین تر می بینیم.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: خداوند در سوره بقره میفرماید از صبر و نماز یاری جویید سپس اضافه مىکند این کار جز براى خاشعان سنگین و گران است در آخرین آیه مورد بحث، خاشعان را چنین معرفى مى کند همانهایی که مى دانند، پروردگار خود را ملاقات خواهند کرد و به سوى او باز مى گردند.
حالت خشوع، خداترسى و احساس مسؤولیت را در دل انسان زنده مى کند
این کارشناس حوزوی ادامه داد: یَظُنُّونَ از ماده ظن، گاه به معنى گمان و گاه به معنى یقین مى آید و در اینجا به طور مسلم به معنى ایمان و یقین قطعى است، زیرا ایمان به لقاء اللّه درحقیقت بازگشت به سوى اوست، حالت خشوع، خداترسى و احساس مسؤولیت را در دل انسان زنده مى کند.
وی با بیان اینکه یکی از برکات خشوع ایمان به سرای ابدی است اظهار کرد: خشوع یکى از آثار تربیتى ایمان به معاد است که همه جا در برابر انسان صحنه آن دادگاه بزرگ را مجسم مى سازد و به انجام مسؤولیت ها، در راستای حق و عدالت دعوت مى کند.
خشوع و فروتنی تمسک به صبر و صلاة را برای انسان آسان می کند
این کارشناس فرهنگی با اشاره به اینکه ابراز کرد: انسان اگر متواضع نباشد نه یار خوبی می شود نه عبد خوبی، انسان اگر متواضع نباشد نمیتواند امام زمان خود را یاری کند، پیامبر اکرم(ص) در ذیل آیه 45 سوره بقره می فرماید صبرمن هستم و صلاة علی(ع) خشوع و فروتنی تمسک به صبر و صلاة را برای انسان آسان خواهد کرد.
حجت الاسلام محبوبی با اشاره به صبر و استقامت بی نظیر حضرت زینب(س) در ماجرای کربلا تصریح کرد: تمام هستی زینب را در کربلا از او میگیرند عزیز ترین افرادش را در جلوی چشمانش به شهادت میرسانند اما در کمال تواضع و فروتنی اعلام میکند ما رایت الا جمیلا که من هر چه دیدم زیبا بود.
وی در پایان با اشاره به نقش امیر مومنان در یاری رساند ن به پیامبر خدا گفت: علی (ع) مثل یک یار معمولی در رکاب پیامبر(ص) علیه دشمنان شمشیر می زد و پرچم به دست می گرفت و جلو میافتاد، عده ای هم بودند که خود را با غرور و تکبر به عنوان مشاور پیامبر معرفی میکردند و فقط نظاره گر جنگ بودند، خداوند کسانی راکه خالصانه خاضعانه میجنگیدند را از کسانی که با غرور در کنار پاغمبر می نشستند یاری میکرد./873/202/ب1