کربلا کوتاهترین و ماندگارترین حادثه تاریخ بشریت است
به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا درکاشان، حجت الاسلام منصور فرجی، رییس حوزه علمیه کاشان، صبح امروز در مراسم زیارت عاشورا روضه خورشید کانون فرهنگی هنری ثقلین در مسجد اعظم کرسی کاشان گفت: عمر سعد یک مثال تاریخی است عمر سعد کسی است که عمل زشت خودش را با دین توجیه می کند.
وی یادآور شد: عاشورا حادثه ای که تحقق شعارهای دنیا طلبی در آن محقق شده است و عمر سعد مصداق انسانی است که بین دین و دنیا، دنیا را انتخاب می کند و با دین، دنیای خودش را تأمین می کند و حجت را بر خودش تمام میکند.
حجت الاسلام فرجی افزود: کربلا دو چهره دارد، یک چهره آن تعالی و کمال و عزت است، آن هم در بالاترین مرحله اش، چرا که در هیچ جنگی به غیر از عاشورا نمی توان جنگی را دید که شب قبل از شهادت، امام حسین به یارانش بگوید فردا همه شما به شهادت خواهید رسید و یارانش نیز عرض ارادت و از خود گذشتیکنند.
رییس حوزه علمیه کاشان گفت: چهره دیگر کربلا شقاوت دشمن است که بعد از شهادت امام حسین و یارانش جنگ دیگری را آغاز میکند و کشته ها را زیر سم اسبان قرار می دهد، سر آنها را بالای نیزه کند.
تفکر تقابل حق با باطل تا قیامت ادامه خواهد داشت
وی ادامه داد: گمان نکنید کربلا تمام شد چرا که امام حسین وقتی وارد کربلا شد نگفت من با یزید بیعت نمی کنم بلکه گفت، کسی مثل من با مثل یزید بیعت نخواهد کرد به این معنا که تفکر تقابل حق با باطل تا قیامت ادامه خواهد داشت و هرگاه یزیدی باشد تفکر حسینی هم خواهد بود و این دو قابل جمع نیستند و امکان ندارد با هم جمع شوند، لذا این سیره تاریخ بشریت است و تا قیامت پابرجا خواهد بود.
حجت الاسلام فرجی با اشاره به اینکه درس عاشورا علاقه زندگی کردن است گفت: اگر عاقلانه زندگی کردیم، زندگی انسانی ما به یک زندگی الهی تبدیل خواهد شد، از این رو گاهی انسان به کمال و حیات طیبه می رسد چون مؤمن و اهل عمل صالح است اما یک وقت انسان خدا را فراموش میکند و خدا فراموشی انسان را به سقوط میکشاند.
به گفته وی، اگر کسی خدا را فراموش کرد خود را فراموش خواهد کرد، چون ماهیت انسان خدایی است و خدا است که در وجود انسان نمود پیدا میکند.
وی یاد آورشد: قبل از اینکه عمر انسان تمام شود باید بفهمد در این دنیا چکار بوده و تکلیف چه بوده و کربلا و عاشورا و قرآن و زندگی و حیات بشری چیست، چون قرار نیست بخوانیم و برویم بلکه قرار است بخوانیم و بفهمیم و برویم چرا که ما خوانندگان و قاریان و عالمان خوبی هستیم اما عاملان خوبی نیستیم چون اگر نفهمیم نمی توانیم عمل کنیم.
کربلا آمد تا انسان ها تربیت شوند
حجت الاسلام فرجی ادامه داد: از این رو کربلا در چهره خودش درس دارد و درس کربلا این است که انسان باید تربیت شود و این تربیت انسان و کمال انسانی آن هم در سایه ارتباط با قرآن و نماز و خدا است که راه سعادت را به انسان نشان می دهد.
وی افزود: امام حسین نگفت من عاشق نماز هستم بلکه گفت من عاشق نمازی هستم که برای خدا خوانده شود و گرنه درعاشورا همه حتی عمر سعد هم نماز خوان بود، بنابراین نماز خوان بودن مهم نیست بلکه برای خدا نماز خواندن مهم است چون خیلی از آنها قرآن را حفظ بودند اما فقط حفظ بودند.
رییس حوزه علمیه کاشان تأکید کرد: قرار نیست ما بدانیم برویم بلکه قرار است بدانیم و بفهمیم، سپاه یزید نیز میدانستند و عمر سعد جاهل بی اطلاع نبوده است، حتی برخی از خلفا از جمله مأمون مجتهد بودند به لحاظ مرتبه علمی در سطح بالایی بودند اما چون خود را برتر می دانستند در مقابل امام قرار گرفتند.
حجت الاسلام فرجی با اشاره به اینکه کربلا آمد تا انسان ها تربیت شوند گفت: کربلا آمد تا ثابت کند میتوان با حداقلیها در مقابل ظلم ایستاد، از این رو قرآن می فرماید همسر فرعون الگوی تمام مؤمنان است اما نمی گوید الگوی زنان است، یعنی در سخت ترین شرایط باید ایمان خود را حفظ کنیم و هنر این است که انسان در حوادث بتواند خود را حفظ کند و درکنار امام حسین بماند.
وی گفت: کربلا کوتاهترین و ماندگارترین حادثه تاریخ بشریت است و هرچه حسین ابن علی گفت، اگر دین ندارید و قیامت برایتان معنا ندارد لااقل آزاد باشید و احرار باشید اما دنیا طلبی گوش آنها را کر و چشمشان را کورکرده بود.
رییس حوزه علمیه کاشان با بیان اینکه از عاشورا باید درس بگیریم گفت: عاشورا به ما درس تربیت الهی و درس حسینی یاد می دهد و ما باید به آخرین وصیت امام حسین که خودش قرآن ناطق است و اهل نماز و اوج نماز است اما می گوید می خواهیم به نماز بگذارنیم عمل کنیم که اگر اوج بندگی را می خواهید اهل نماز و قرآن و دعا و استغفار باشید و با خدا ارتباط داشته باشید چون ارتباط با خدا است که انسان را تربیت می کند./1307/202/ب2