۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۴
کد خبر: ۳۰۰۹۲۵
نماینده ولی فقیه در استان قزوین مطرح کرد؛

ضرورت حمایت از فرهنگ‌سازان و تلاشگران عرصه زکات

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه نباید با وعده ساخت‌ و ساز و کارهای عمرانی مردم را تشویق به پرداخت زکات کرد، گفت: باید از افرادی که در راستای فرهنگ‌سازی و تبیین زکات در جامعه تلاش می‌کنند، حمایت ویژه‌ای صورت گیرد.
حجت الاسلام عبدالکريم عابديني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، جلسه شورای زکات با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین و جمعی از مدیران استانی بعدازظهر امروز در دفتر نماینده ولی فقیه استان برگزار شد.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در این جلسه گفت: خداوند متعال درباره ساخت‌وساز مسجد می‌فرمایند که به طور انحصاری و اختصاری تنها کسانی می‌توانند مساجد را آباد کنند که به خداوند و روز رستاخیز ایمان دارند و این یک اصل اساسی در این حوزه است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی با بیان این که این اصل مهم در حوزه زکات نیز صدق می‌کند، تأکید کرد: زکات را کسانی می‌توانند اقامه، برپا و احیا کنند که به خدا و روز رستاخیز ایمان دارند و اگر افراد فعال در این حوزه، ایمان به خدا و روز رستاخیز نداشته باشند نمی‌توانند به موفقیت دست پیدا کنند.

 

نباید با وعده ساخت ‌و ساز و کارهای عمرانی مردم را تشویق به پرداخت زکات کرد

رییس شورای زکات استان قزوین با تأکید بر این که اگر مسؤولان امر ایمان نداشته باشند زحمات و تلاش‌ها اثربخش نخواهد شد، خاطرنشان کرد: اگر شب و روز هم در حوزه زکات تلاش شود اما افراد بی‌ایمان در این حوزه وارد شوند، اثربخشی حاصل نمی‌شود و زحمات همه افراد مجموعه بی‌نتیجه خواهد ماند.

 

وی افزود: باید کسانی که در حوزه ترویج و تبیین زکات تلاش می‌کنند مورد توجه قرار گیرند و از افرادی که تلاش مضاعف انجام می‌دهند بیشتر حمایت شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی با تأکید بر اینکه زکات باید برای جلب رضای خدا پرداخت شود، ادامه داد: نباید با وعده ساخت‌وساز و کارهای عمرانی مردم را به پرداخت زکات تشویق کرد بلکه زکات باید برای جلب رضای خدا و اعتقاد به روز رستاخیز که خداوند وعده کرده است پرداخت شود.

 

وی با تأکید بر این که باید در عبادات مراقب باشیم که چه چیزی را عبادت می‌کنیم، ابراز کرد: خداوند متعال در خصوص عبادت می‌فرماید که همه موجودات را برای عبادت خلق کرده‌ام و انسان را بیشتر به توحید در عبادت دعوت کرده است.

 

امام‌جمعه قزوین با بیان این که توحید در عبادت امری ضروری است، یادآور شد: خداوند می‌فرمایند که انسان گاهی چیزهایی را عبادت می‌کند که سود و ضرری برای او ندارد و خداوند به چنین انسان‌هایی اُف می‌فرستد و با این کار به ما می‌فهماند که در عبادت هم نفع و ضرر مطرح است یعنی انسان با عبادت ضررهایی را دفع و منافعی را به دست می آورد.

 

افزایش رزق منفعتی است که با پرداخت زکات به‌دست می‌آید

وی با اشاره به این که نخستین نفعی که در پرداخت زکات نصیب زکات دهنده می‌شود طهارت و پاکی جان و مال است، گفت: باید جامعه عقیده پیدا کند آلودگی‌هایی که از راه عدم پرداخت زکات به انسان می‌رسد او را دچار گرفتاری‌های بسیاری خواهد کرد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با بیان این که عمل به دستورات الهی موجب افزایش رزق می‌شود، اظهار کرد: باید جامعه به این باور برسد که طبق فرموده خداوند در قرآن، پرداخت خمس و زکات موجب چندبرابر شدن رزق می‌شود و سایر عوامل همانند بارش نزولات آسمانی عامل اصلی در افزایش رزق به شمار نمی‌آیند.

 

660 دختر نیازمند قزوینی در نوبت دریافت جهیزیه قرار دارند

هدایت صفری، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین هم در ادامه این جلسه با بیان اینکه در استان قزوین 70 هزار دختر در شرایط ازدواج هستند، گفت: از این میزان 660 دختر قزوینی در نوبت دریافت جهیزیه قرار دارند که حداقل 3 میلیون تومان برای خرید هر جهیزیه هزینه می‌شود.

 

وی به رشد چشم‌گیر پرداخت زکات از سال 84 تاکنون اشاره کرد و افزود: در سال 84 مردم استان 10 میلیون تومان زکات پرداخت کردند و این میزان در پایان سال 93 به 11 میلیارد و 736 میلیون تومان رسید.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین ابراز کرد: متأسفانه به دلیل برخی سیاست‌های اشتباه در حوزه کشاورزی در 7 ماهه امسال نسبت به مشابه سال قبل با کاهش پرداخت زکات همراه شدیم و این میزان از 5 میلیارد و 600 میلیون سال قبل، به 4 میلیارد و 633 میلیون تومان کاهش پیدا کرد.

 

این مسؤول یادآور شد: از سال 84 تاکنون 365 میلیارد ریال زکات جمع‌آوری شده که 82 درصد در کارهای عمرانی و 18 درصد برای کمک به نیازمندان هزینه شده است و هدف‌گذاری امسال این شورا هزینه 40 درصدی زکات جمع‌آوری شده برای نیازمندان است.

 

صفری با بیان این که جمع‌آوری زکات فطره به هیئت امنای مساجد واگذار شده، افزود: با واگذاری زکات فطره به هیئت امنای مساجد حضور خیریه‌های دیگر را به حداقل رساند و زکات جمع‌آوری شده به نیازمندان همان مناطق پرداخت شد.

 

وی زکات یکی از مهم‌ترین فرایض دینی است و باید به خوبی در جامعه تبیین و بر این نکته تأکید شود که پرداخت زکات موجب افزایش مال خواهد شد.

 

مبلغان زکات نیازمند کارگاه آموزشی هستند

حجت‌الاسلام علی نعمتی الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با تأکید بر این که مبلغان برای تأثیرگذاری بیشتر در حوزه تبیین زکات نیازمند کارگاه آموزشی هستند، گفت: مبلغان باید به خوبی بتوانند اهمیت و جایگاه پرداخت زکات را برای مردم تشریح کنند و آنها برای رسیدن به این توانایی نیازمند کارگاه آموزشی هستند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: هیئات مذهبی از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار هستند و باید در حوزه زکات از ظرفیت آنها استفاده شود.

 

احیای زکات امر بسیار مهمی است

حجت‌الاسلام مجتبی قائد امینی، مشاور استاندار قزوین با بیان این که بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها برای جمع‌آوری زکات آمادگی کامل دارند، گفت: نباید زکات جمع‌آوری شده فقط در حوزه عمرانی هزینه شود و ضروری است به حوزه‌های دیگر نیز پرداخته شود.

 

وی با اشاره به راه‌های تبیین و فرهنگ‌سازی زکات در جامعه خاطرنشان کرد: برای تبیین کامل امر زکات در جامعه نیازمند برگزاری همایش هستیم تا علما به خوبی مسائل مربوط به آن را تشریح کنند.

 

صداوسیمای مرکز قزوین آماده تولید برنامه‌های ویژه در حوزه زکات است

علی محمدی، نماینده صداوسیمای مرکز قزوین در شورای زکات در ادامه این جلسه گفت: اگر در حوزه زکات نیاز به برنامه‌های ویژه‌ای باشد این مرکز آمادگی کامل برای تولید آن را دارد.

 

محمدی با بیان اینکه باید به موضوع زکات بیش از پیش پرداخته شود، اظهار کرد: زکات موضوع بسیار مهمی است که می‌توان از ظرفیت صدا و سیما برای تقویت آن استفاده کرد.

 

 تقویت حوزه زکات نیازمند همکاری همه ائمه جمعه است

حجت‌الاسلام محمود گروسی، مسؤول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، عنوان کرد: لازم است زیر مجموعه شورای زکات کمیته‌های مختلفی تشکیل شود تا با برنامه ریزی دقیق‌تر ورود جدی‌تری به این حوزه داشته باشیم.

 

وی تشکیل کمیته تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی را ضروری دانست و گفت: با تشکیل این کمیته می‌توان کار تحقیقی و آسیب‌شناسی در این حوزه بسیار مهم که مورد تأکید دین اسلام است را با جدیت بیشتری دنبال کرد./955/201/ب2

ارسال نظرات