روشنگری و بصیرتافزایی وظیفه اصلی بسیج
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، «بسیج» نهادی انقلابی است که توانسته در 37سال حیات خود دستاوردهای خیرهکنندهای را برای انقلاب و نظام به همراه بیاورد. هفته بسیج که همزمان با سالروز فرمان حضرت امام در سال 58 برای تشکیل بسیج در کشور گرامی داشته میشود، زمان مناسبی است برای بازخوانی اهمیت و دستاوردهای این نهاد مقدس جمهوری اسلامی ایران.
بنیانگذار انقلاب اسلامی در پنجم آذر 1358 با احساس دغدغه نسبت به فقدان وجود نهادی مردمی، متدین و عمل گرا، فرمان تشکیل بسیج را صادر و فرمودند: مملکتی که 20 میلیون جوان دارد، باید 20 میلیون ارتش داشته باشد. آینده پژوهی حضرت امام در فرمان تشکیل این نهاد متعالی زمانی پدیدار شد که در هشت سال دفاع مقدس، اصلیترین ارکان مردمی برای مقابله با رژیم بعثی را قشر جوانی تشکیل دادند که در پی فرمان حضرت امام قدم به میدان گذاشته بودند.
بسیج در میدان سیاسی - امنیتی
همانطور که اشاره شد عملکرد بسیج در هشت سال دفاع مقدس محوری و خیرهکننده بود اما با بررسی فعالیتهای این نهاد میتوان به راحتی دریافت که پس از سال 68 تا به امروز بسیج یکی از موفقترین و تواناترین مراکز راهبردی نظام در عرصه سیاسی محسوب میشود. بسیج در عرصه میدان سیاسی به مانند میدان نظامی بسیار هوشمندانه عمل کرده است که یکی از مصادیق آن را میتوان دفع فتنه 88 دانست که جماعتی در داخل به کمک نظام سلطه تصمیم داشتند تا با بهرهگیری از عملیات روانی و اتهامزنی به نظام در قالب تقلب، اردوکشیهای خیابانی راه انداخته و نهایتاً براندازی را به شکل عملیاتی در داخل پیادهسازی کنند. عملکرد موفق بسیج در این میدان را باید یکی از مهمترین عوامل پایان یافتن فتنه هشت ماه آن سال دانست که در آن نیروهای بسیجی با حضور و اقدامات مؤثر در خیابانها و مراکز اصلی شهر توانستند مانع به ثمر نشستن بسیاری از سیاستهای فتنهگران شده و طراحیهای نظام سلطه را با چالش اساسی مواجه سازند.
در حالی که حوادث تلخ آن سال را بسیاری از انقلابیهای سابق به راه انداخته بودند اما بصیرت بسیج در دفاع از انقلاب در مواجهه با آن حوادث و تبعیت از ولایت فقیه مثالزدنی است چرا که مقابله فعال و تأثیرگذار از نهادی مردمی و محبوب نظیر بسیج میتواند در برابر شانتاژها و دروغپراکنیها و شبهات جنگ نرم مقاومت کند و آبروی خود را در گرو حفظ ولایت فقیه هبه کند. در همان اوان جریان فتنه به خوبی نقش محوری بسیج را دریافته بود و تلاش کردند در قالب مستندات و پیامها و تبلیغها کارکرد اعضای این نهاد را تخریب کنند و خشونت و قصاوت را جزو لاینفک بسیج به جامعه القا نمایند. به عنوان نمونه یکی از سران فتنه در بیانیهای به عقدهگشایی نسبت به بسیج پرداخت و بسیج را «یک ماشین سرکوبگر، دستگاه بینیت، ابزاری برای قدرت حاکمان، جیرهخوار دولت، پاداش سرانهگیر، دست و پا شکن، ابزاری برای ترساندن مردم و دارندگان لباسهای مخوف» خواند، اما با تمام این یاوهگوییها بسیج و بسیجی هیچگاه میدان را خالی نکرد و حمایت از خط ولایت را به دلیل توهمات BBC پرستان رها ننمود. بسیج در فتنه 88 حماسهای جانانه را ترسیم نمود و در چهارشنبه 9 دی 88نیز این بسیج بود که در قله بصیرت قرار گرفت و میداندار روشنگری علیه هتاکان به عزاداران حسینی در عاشورای سال 88 شد.
بصیرت عاشورایی بسیج
واقعه تلخ عاشورا تنها 50 سال بعد از رحلت پیامبر خدا(ص) روی داد که در آن حادثه بدن پاک و مطهر شریفترین مردان عالم در خاک کربلا به خون غلتید و نامردمان روی پیکر آنها اسب دوانیدند. این سؤال اساسی همواره وجود داشته که عوامل چنین رفتارهایی با نوه حضرت رسول (ص) چه بوده است،عوامل مختلفی را میتوان برای پاسخ به چنین سؤالی برشمرد اما شاید مهمترین علت را باید فقدان ویژگی به نام بصیرت سیاسی دانست. کربلا صحنه بیبصیرتی یزیدیان بود. خط نامه کوفیان هم بیبصیرتی بود. رهبر معظم انقلاب درباره افرادی که در ظهر عاشورا در صف یزیدیان بودند میفرمایند:[عاشورا] درس مىدهد که در ماجراى دفاع از دین، از همه چیز بیشتر، براى انسان، بصیرت لازم است. بىبصیرتها فریب مىخورند. بىبصیرتها در جبهه باطل قرار مىگیرند، بدون اینکه خود بدانند. همچنان که در جبهه ابنزیاد، کسانى بودند که از فساق و فجار نبودند، ولى از بىبصیرتها بودند.
در شرایط فعلی هم نیز باید بگوییم که اصلیترین نیاز جامعه ما بصیرت است، بهخصوص با افزایش حملات جنگ نرم دشمنان حفظ و تقویت بصیرت درجامعه یکی از اصلیترین بایستههای نبرد با دشمنان به حساب میآید و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز این وظیفه خطیر را بر دوش بسیج گماردهاند. ایشان میفرمایند: عزیزان من! بسیجى شدید، مبارک است، اما بسیجى بمانید. ایستادگى در راه، مهم است. بسیجى ماندن متوقف به این است که دائم خودمان را مراقبت کنیم، مواظبت کنیم و از راه بیرون نرویم... باید خودتان را آماده نگه دارید، خودتان را بهروز نگه دارید، بصیرتتان را بهروز نگه دارید، اخلاصتان را بهروز نگه دارید، بهروز بسیجى باشید و بسیجى بمانید، این رمز موفقیت ملت ایران و جامعهعظیم ایرانى است.
مقام معظم رهبری اخلاص و بصیرت را ارکان اساسی بسیج میدانند و معتقدند این دو عنصر تعیینکننده، دارای همافزایی متقابلند، به گونهای که هر قدر بصیرت فرد بیشتر شود، اخلاص او افزونترخواهد شد و هر اندازه کسی مخلصتر باشد، خداوند نور بصیرت را در او بیشتر میکند، پس امروز بسیج باید همچون چشمان بیدار انقلاب باشد و با هرگونه انحرافی به سرعت مقابله کند. بیشک برای دستیابی به چنین هوشیاری قطع تعلق از ماسویالله تنها راهکار اساسی محسوب میشود. بسیج باید پرچمدار بصیرت عاشورایی باشد. اگر این بار قرار باشد تا صف حق و باطل در رؤیاروی هم بایستند، بسیج و بسیجیان باید خط مقدم دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و خط ولایت باشند.
امروز وظیفه اصلی بسیج روشنگری و بصیرتافزایی در جامعه است. معظم له همچنین در جای دیگری بسیج را اینگونه تعریف میکنند: « بسیج که از رویشهای انقلاب اسلامی است، در حوادث و وضعیتهای مختلف پس از انقلاب اسلامی نقش چشمگیری داشته، از این رو مورد توجه بسیاری از محافل داخلی و خارجی قرار گرفته است و بارها تحسین همگان را برانگیخته است. در این میان گروهی نیز انتقادات خود را متوجه این جوانه جوان میکنند. بر هر عقل سلیمی پُرواضح است که توجه به نقد دیگران (حتی اگر از روی عناد باشد) و پاسخگویی به آن، شاید راهی به سوی رشد بیشتر و ترسیم آیندهای روشنتر بگشاید، چه برسد که طبیعتاً همه انتقادات بر اثر بغض نیست و باز هم بر هر عقل سلیمی پُرواضح است که به جز اهل بیت(ع) و انبیا و اولیای مقرب خدا، کسی مصون از خطا و اشتباه نیست. از این رو کسی جز ایشان نمیتواند خود را از بند پاسخگویی برهاند. با توجه به آنچه گفته شد تصمیم گرفتیم به یکی از مهمترین انتقاداتی که برخی بر نیروی مقاومت بسیج مستضعفین وارد میکنند، پاسخ گوییم و بر اساس ایدههای برجسته رهبر معظم انقلاب که مقتدای بسیجیانند، توجه ناقدین و بسیجیان را به ابعاد این بحث جلب کنیم. آن انتقاد چیزی نیست جز آنچه که منتقدین به بسیج، افراطیگری و تندروی میخوانند. این اتهام را همچنین از آن رو برگزیدیم که شعار دولت یازدهم یعنی اعتدال، مباحث زیادی را از شروع مبارزات انتخاباتی تا کنون در زمینه چیستی اعتدال و افراط برانگیخته است.»
خط مستمر تخریب بسیج
همانطور که اشاره شد بسیج به مانند نهادهای دیگر انقلابی مانند سپاه پاسداران، شورای نگهبان و صداو سیما همواره مورد هجوم و تخریب جماعت تجدیدنظرطلب و رسانههای بیگانه قرار داشته است، چه در غائله 18تیر 78 و فتنه 88 و چه امروز که بسیج همچنان در مقابله با تاکتیکها و سیاستهای این جریان همسو با غرب فعال و هوشمندانه عمل میکند. در یکی از آخرین تخریبها میتوان به یادداشت یکی از روزنامههای نزدیک به این جریان اشاره کرد که طی هفته اخیر به بهانه هفته گرامیداشت بسیج نوشته شده و به شکل هدفمند توسط سایر رسانههای زنجیرهای هم انعکاس خبری پیدا میکند. در حالی هجمه به بسیج خط ثابت جماعت تجدیدنظرطلب و رسانههای بیگانه وابسته به مراکز راهبردی غربی است که این نهاد با حفظ هدف و رویکرد مشخص خود توانسته بسیاری از اهداف و آرمان را رنگ تحقق بخشد و همسو با انقلاب و نظام قدم بردارد./998/د101/ف2
منبع : روزنامه جوان