خود کنترلی؛ مهمترین اثر معاد باوری در زندگی انسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم دریابادی در رواق حضرت خدیجه(س) حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه اعتقاد و نگرش انسان به زندگی پس از مرگ بر رفتار انسان تأثیر عمیقی می گذارد، افزود: در مقابل اعتقاد به مرگ و معاد باوری دو دیدگاه وجود دارد که دیدگاه نخست به صورت کلی معاد را انکار می کند.
وی تصریح کرد: در دیدگاه اول انسان به جای اینکه خود را برای مرگ و زندگی پس از آن آماده کند از مرگ می گریزد و سعی میکند خود را با زندگی دنیوی سر گرم کند که در این نوع نگرش فرد سعی می کند در این دنیا از تمام لذتها و شهوت ها بهره مند شود زیرا زندگی را به همین دنیا محدود دانسته و سعی میکند از هر وسیلهای برای رسیدن به خواستههای خود استفاده کند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه دیدگاه نخست انسان را به زندگی حیوانی نزدیک کرده و روز به روز انسان در مرداب گناه غرق می شود، اظهار کرد: در این زندگی هیچ چیز نمیتواند مانع رسیدن انسان به خواسته هایش شود زیرا آنچه مهم است خود فردیت انسان است و این همان دیدگاهی است که امروزه بر زندگی غربی حاکم شده و موجب شده که وحشیانه ترین جنایت ها با گسترش این دیدگاه در جهان انجام شود و این دیدگاه به انسان خصلت گرگ صفتانه و دد منشانه می دهد.
دریابادی ادامه داد: دیدگاه دوم دیدگاه توحیدی و دیدگاه شرقی نسبت به مرگ و عالم پس از مرگ است که در این دیدگاه مرگ پایان زندگی انسان نیست بلکه در این دیدگاه مرگ آغاز بخش زندگی جاودانه برای فرد است؛ این دیدگاه زندگی را زیباتر کرده و موجب میشود که انسان به خود مراقبتی رسیده و مراقب اعمال خود باشد زیرا میداند حساب و کتابی در کار است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: این دیدگاه به انسان اجازه نمیدهد به هر شیوه ای که میخواهد زندگی کند بلکه مسیر زندگی همراه با صلح را در پهنه هستی ممکن میکند و در این دیدگاه مردم به دنبال سلطه جویی بر هم نیستند بلکه میخواهند با کمک یکدیگر در مسیر کمال گام بردارند.
دریابادی با اشاره به اینکه انبیاء و ائمه (ع) برای مرگ و معاد خصایص و ویژگیهایی را متذکر می شوند، یادآور شد: اولین ویژگی معاد باوری این است که زندگی انسان را هدفمند کرده و موجب میشود انسان از فرصت هایی که در اختیار دارد نهایت استفاده و بهره مندی را داشته باشد./968/پ202/ف