۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
کد خبر: ۳۱۸۱۰۴
حجت الاسلام ماندگاری مطرح کرد؛

لزوم بهره گیری همزمان انسان از دانشگاه عقل و وحی/ قاتل حقیقی حضرت زهرا جریان دنیاطلبی بود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ماندگاری عالم هستی را دارای دو لایه ظاهری و باطنی دانست و گفت: انسان هم به دانشگاه عقل نیاز دارد و هم باید از اساتید دانشگاه وحی که همان حضرات معصومین(ع) هستند استفاده کند.
حجت الاسلام ماندگاري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه، عصر امروز در همایش بصیرت فاطمی و انتخاب اصلح که در دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان برگزار شد، گفت: عالم دو لایه ظاهری و باطنی دارد، لایه ظاهری دنیا و لایه باطنی آخرت است، لایه ظاهری را مادیات یا جسم و یا عالم عین و لایه باطنی را معنویات، روح و یا عالم غیب می گویند.

 

عقل بدون وحی به اومانیسم و سکولاریسم منجر می شود/ وحی بدون عقل انسان را به تحجر می رساند

وی ادامه داد: برای شناخت هر لایه ای یک دانشگاه لازم است، آنچه ما را به لایه ظاهر می رساند علم و تجربه است که در دانشگاه کسب می کنیم و امروز بشر را به نهایت عالم ماده می برد که لازم و خوب است، اما لایه دوم هم نیاز به دانشگاه دارد و دانشگاه آن وحی است، این دو دانشگاه یعنی علم و عقل و وحی لازم و ضروری یکدیگر هستند.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: عقل بدون وحی به اومانیسم و سکولاریسم منجر می شود، آیه قرآن "کلا ان الانسان لیطغی ان رآه الستغنی" دلیل بر این مطلب است که وحی بدون عقل نیز انسان را به تحجر می رساند.

 

حجت الاسلام ماندگاری بیان داشت: یک حجت ظاهری داریم که پیامبران و امامان هستند و یک حجت باطنی داریم که عقل است، در آیه 113 سوره نساء خداوند به پیامبر(ص) می فرماید با وحی به تو آموزش هایی دادیم که اگر تمام عقل های روی زمین را جمع می کردی نمی توانستی به آن ها برسی.

 

محصول دانشگاه وحی معرفت است/ صرف تحصیل در دانشگاه ایجاد معرفت نمی کند

وی اظهار داشت: آیه دوم سوره بقره "ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب" به همین نکته اشاره دارد که قرآن را به عنوان منبع دانشگاه وحی معرفی می کند، محصول دستگاه وحی معرفت است، محصول دستگاه دنیا علوم تجربی و مدرک است، دانشگاه وحی به ما شناخت نسبت باطن می دهد.

 

کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا ابراز داشت: ما انسان های باسواد بی معرفت کم نداریم و از آن طرف انسان های کم سواد با معرفت هم داریم، شهدای ما خیلی مدارک حوزوی و دانشگاهی نداشتند اما معرفت بالایی داشتند، پس صرف تحصیل در دانشگاه دنیا معرفت ایجاد نمی کند.

 

راه مدیریت بین دنیا و اخرت کسب معرفت است/ پیامبر استاد کل دانشگاه باطن است

حجت الاسلام ماندگاری تصریح کرد: بیایید نام این معرفت را تعامل دنیا و آخرت بگذاریم، راه صحیح مدیریت دنیا و آخرت و جسم و روح در کسب معرفت است، به عنوان مثال در امر ازدواج اشتباه است که بیشتر از باطن به ظاهر توجه می کنیم، باید سیرت و صورت را باهم در نظر بگیریم.

 

وی گفت: من به افرادی که شیفته برخی از هنرپیشه ها و ورزشکاران می شوند همیشه می گویم که فلان هنرپیشه چهره زیبا دارد یا فلان فوتبالیست شوت خوبی می زند ولی آیا اخلاق و باطن آن ها در زندگی مثل ظاهرشان زیبا است، در حالی که می بینیم آمار طلاق در بین آن ها خیلی زیاد است و این سبب تاسف است.

 

استاد حوزه و دانشگاه توضیح داد: پیامبر استاد کل دانشگاه باطن است و خداوند او را آموزش داد "و علم آدم الاسماء کلها"، پیامبراکرم فرمودند: "بپرهیزید از سبزه لجن زار، و آن ها زیبارویانی هستند که در دامن بی حیا تربیت شده اند، اگر معرفت دانشگاه باطن نباشد در دنیای خود هم موفق نمی شویم، مادری از من تقاضای کمک به فرزندش که به دلیل مهریه در زندان بود داشت، به او گفتم باید همان موقع انتخاب به اسلام و عالم مسلمان مراجعه می کردید تا انتخاب صحیحی داشتید و مهریه را به اندازه توان داماد قرار می دادید.

 

برای انتخاب صحیح به عقل و وحی به صورت همزمان نیاز داریم/ وحی خط کش انتخاب است

حجت الاسلام ماندگاری بیان داشت: باید در انتخاب هایمان بسیار دقت کنیم، انسان برای انتخاب کردن به 2 چیز نیاز دارد، یکی قدرت انتخاب که همان عقل است و دیگری خط کش انتخاب که همان وحی است، چه بسا کسانی که علم دنیایی خوبی هم دارند، اما چون خودشان را بی نیاز از وحی می دانند، بسیار نسبت به بی سوادها در معرض تباهی قرار دارند و سعی می کنند تا به روش های مدرن مردم را فریب دهند، برخی حتی خیال می کنند می توانند خدا را هم فریب دهند، "مکروا و مکروالله و الله خیرالماکرین".

 

وی افزود: بدون معلم باطن در دنیا همه اش سر هم کلاه می گذاریم، دلیل اینست که عالم غیب را نمی بینیم، دنیا بدون ولی خدا قاتل انسان می شود، اقلیت مردم در طول تاریخ از پیامبران و امامان استفاده کردند و می کنند و اکثریت خود را محروم کردند، خاصیت دنیا این است که هر کس به باطنش معرفت نداشته باشد، سر عزیزترین کسان خود کلاه می گذارد.

 

کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا اظهار داشت: وقتی مامون از هارون الرشید پرسید که حق با شماست یا موسی بن جعفر(ع)، جواب داد معلوم است که حق با اوست، اما ما او را در زندان انداختیم چون مانع حکومت و دنیای ما بود و بدان تو هم که پسرم هستی اگر با من مخالفت کنی چشمانت را از کاسه در خواهم آورد، وقتی یک کاغذ کوچک جلوی چشمان راننده را بگیرد حتی مادر خود را هم زیر خواهد گرفت.

 

حجت الاسلام ماندگاری تصریح کرد: هر گاه دنیای کوچک را بزرگ کردیم و جلوی دید ما نسبت به آخرت و وحی و ولی خدا را گرفت، دیگر به کسی رحم نخواهیم کرد، هر چه بیشتر دنیا را در پیش چشم خود بزرگ کنیم، بیشتر وحی و ولی خدا را مانع رسیدن به اهداف خود خواهیم دید و در نتیجه دشمنی بیشتری نسبت به دانشگاه وحی و باطن خواهیم داشت.

 

بدون وحی شاید به آسایش برسیم اما هرگز به آرامش نخواهیم رسید/ مدل اسلام مدیریت بین دنیا و آخرت است

وی اذعان داشت: اسلام نمی گوید دنیا را تعطیل کن، حرف اسلام اینست که رابطه دنیا با آخرت را مدیریت کن، اگر موفق شدیم رابطه جسم و روح، عقل و وحی، ظاهر و باطن و دنیا و اخرت را مدیریت کنیم، هم دنیای با آرامش و هم آخرت سعادتمند خواهیم داشت، در غیر این صورت شاید در دنیا آسایش داشته باشیم اما هرگز به آرامش نخواهیم رسید.

 

استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: ما حداقل روزی 10 بار می گوییم "اهدنا الصراط المستقیم"، "صراط الذین انعمت علیهم"، یعنی از خداوند می خواهیم که ما را به راه کسانی هدایت کند که همان راهنمایان ما و اساتید دانشگاه باطن هستند و منظور همان پیامبر و امامان(ع) هستند، اگر فهمیدیم که نیاز به این راهنماها داریم، از اعماق دل و با تمام وجود فریاد خواهیم زد که "اللهم عجل لولیک الفرج".

 

حجت الاسلام ماندگاری افزود: در طول تاریخ دنیاگرایانی که پیامبران و امامان را سد راه خود می دیدند، یکی پس از دیگری آن ها را از سر راه برداشتند، حضرت فاطمه(س) را یک جور، امیرمومنان و امام حسین(ع) را جور دیگر، تا این که خداوند حجتش را غایب کرد، وقتی عده ای از حضرت زهرا(س) خواستند تا از زخم ها و جراحت های بدنش برای آن ها بگوید، حضرت فرمودند "من می خواهم از دردهای روح خود بگویم، صبح کردم در حالی که از دنیاپرستی شما بیزارم".

 

قاتل حضرت زهرا در واقع جریان دنیاطلبی بود/ جایگاه استادی حضرت زهرا بین در و دیوار نبود

وی ادامه داد: برای توشه بر گرفتن از دنیای محدود برای آخرت نامحدود نیازمند استاد کل دانشگاه وحی هستیم تا بتوانیم بین دنیا و اخرت خود مدیریت کنیم، امام خمینی(ره) جبهه را دانشگاه خواندند، در شلمچه کسانی آرمیده اند که معرفت بالایی داشتند، عرف بین دانشگاه ها این است که با هم تعامل کنند، اساتید و دانشجویان به صورت گروهی به راهیان نور بروید و از شهدا بخواهید تا چند کلمه درس معرفت هم به شما بدهند.

 

استاد حوزه و دانشگاه زجر بندگی را در برابر اجر اخروی آن ناچیز دانست و گفت: کیف بردگی شهوت، ثروت، قدرت و شهرت هرگز به زجر اخروی آن نمی ارزد، برخی مردم فقط دنیا می طلبند، برخی فقط آخرت را می خواهند، اسلام مدل سوم مدیریت بین دنیا و اخرت را به عنوان راه صحیح معرفی می کند، یعنی دنیا را با رعایت قانون بندگی داشته باشیم، در واقع قاتل حضرت زهرا(س) جریان دنیاطلبی بود.

 

حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به آیه "ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب" اظهار داشت: منظور از کتاب هم قرآن ناطق است و هم قرآن صامت که اساتید کل هدایت گری و کسب معرفت انسان ها هستند، جای استاد کرسی درس است، جایی استاد بین در و دیوار نیست، مردم جایگاه اساتید را نفهمیدند و حضرت زهرا(س) را شهید کردند و ایشان را نشناختند، امروز هم ما تا امام زمان(عج) را نشناسیم و نخواهیم تا ایشان به جایگاه حقیقی خود بروند، در دوران غیبت خواهیم ماند./869/201/ب1

ارسال نظرات