تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو اصلاح فرهنگ و الگوی مصرف
حجت الاسلام محمدصالح مازنی، مدیرگروه نیازسنجی پژوهش معاونت پژوهش حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید داخلی اشاره کرد و گفت: از زمانی که امام خمینی(ره) بحث خودکفایی در عرصه اقتصاد را مطرح کردند اقتصاد مقاومتی آغاز شد.
وی اظهار داشت: امام راحل به اقتضای شرایط پرالتهاب کشور، تأسیس و استقرار حکومت، بحرانهای داخلی، تحریمهای دشمن و بحران جنگ به این موضوع اشاراتی داشتند.
عضو هیأت مدیره انجمن علمی تبلیغ و ارتباطات حوزه تأکید کرد: دولتها در دورههای مختلف برای تحقق اقتصاد مقاومتی اقداماتی انجام دادهاند و مردم نیز همواره همراه نظام بودند و رهبر معظم انقلاب نیز این بحث را تازه مطرح نکردند، بلکه در مناسبتهای مختلف با ادبیات مناسب به دولتمردان توجه میدادند.
وی خاطرنشان کرد: مدتی است رهبر معظم انقلاب بر موضوع اقتصاد مقاومتی تأکید میکنند که به نظر میرسد چند عامل در ایجاد این دغدغهمندی مؤثر بوده است.
حجت الاسلام مازنی یادآور شد: یکی از عوامل ایجاد این دغدغه، وضعیت برآمده از پسابرجام است که رهبر معظم انقلاب با ترسیم این نقشه راه در مرحله نخست توقع دولت و ملت درباره آینده اقتصادی را اصلاح میکنند؛ به این معنا که برجام به معنی بازشدن درها و در نتیجه حل شدن همه مشکلات کشور نیست.
وی افزود: ایشان در گام بعد هشدار میدهند که مبادا دولت و مردم، دست از تولید ملی بردارند و به عبارت دیگر دولت و ملت باید از فرصت برجام برای تولید استفاده کنند و ظرفیتهای کشور را در حالت رکود و معطل باقی نگذارند.
عضو هیأت مدیره انجمن علمی تبلیغ و ارتباطات حوزه تصریح کرد: ما نباید به قول و قرار بیگانگان خوشبین باشیم؛ زیرا خوی استکباری این دولتها اقتضا میکند که هر روز یک مسألهای را برای فشار به ملت ایران بهانه کنند.
وی یادآور شد: عامل دیگر نامگذاری امسال، اولویت نظام است که دولتمردان را به اقتصاد توجه میدهد؛ مسأله مهمی که اگر اصلاح شود، تا حد زیادی درد و رنج ملت را کاهش میدهد.
حجت الاسلام مازنی مهمترین مسأله برای تحقق اقتصاد مقاومتی را اصلاح فرهنگ و الگوی مصرف خواند و گفت: اهتمام به پژوهشهای مرتبط، ایجاد و تقویت اقتصاد دانش بنیان، توجه به نخبگان، حمایت از آنها برای مصروف داشتن ایده و وقت خود در داخل کشور، جدی گرفتن تولید، بهترشدن کیفیت تولیدات ملی به همت بخش خصوصی و استفاده از تولیدات داخلی از سوی مردم و اقدامات عملی مسؤولان و مردم به جای شعار از جمله لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی است./908/302/ب2