غیبت علاوه بر قول، شامل فعل انسان هم میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و مفسر قرآن کریم، امروز در درس خارج فقه که در مدرسه علمیه همین آستان برگزار شد، گفت: امام سجاد(ع) در دعای مکارم الاخلاق میفرماید بارالاها به من توفیق ده و مرا تایید کن تا بر خلاف کسی که غیبت مرا کرده و از من به بدی یاد کرده از او به نیکی یاد کنم.
وی افزود: غیبت یکی از گناهان کبیره است که متاسفانه عامل البلوا بوده و کمتر کسی وجود دارد که به این گناه مبتلا نشده باشد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به معنای غیبت، بیان داشت: غیبت اسم مصدر غیب است به معنای بدگویی در غیاب کسی؛ اگر انسان پشت سر کسی از او بدگویی کند غیبت گفته میشود.
مفسر قرآن کریم ادامه داد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده که ایشان از اصحاب سوال کردند که آیا میدانید غیبت چیست، اصحاب گفتند خدا و رسول بهتر میداند سپس پیامبر(ص)فرمودند غیبت عبارت است از یاد کردن برادر دینی در غیابش به چیزی که او خوشش نمیآید اگر آن عیب گفته شده درست باشد غیبت و اگر صحت نداشته باشد بهتان است.
حجت الاسلام والمسلمین ریشهری در خصوص انواع و گونههای غیبت، خاطر نشان کرد: شهید ثانی فرمودند اگر انسان نقص طرف مقابل را پشت سرش مطرح کند حال یا این نقصان در بدن، نسب، اخلاق، عمل، دین و یا در دنیای او باشد غیبت گفته میشود؛ غیبت منحصر به قول نیست بلکه شامل فعل انسان هم میشود./813/203/ب3