طرح ارتقای سلامت خانواده طلاب و روحانیان در خراسان شمالی اجرا میشود
حجتالاسلام محمد امیری، رییس مرکز خدمات حوزههای علمیه استان خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به برنامههای این مرکز برای ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: یکی از برنامههای ویژه مرکز خدمات حوزههای علمیه خراسان شمالی در ماه رمضان امسال اجرای طرح ارتقای فرهنگ بهداشت و سلامت ویژه خانواده طلاب و روحانیان استان است.
وی با بیان اینکه طرح مزبور از اسفندماه پارسال با مشارکت مرکز خدمات، نمایندگی حوزه علمیه و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی آغاز شده است، افزود: در این طرح با استفاده از کارشناسان و متخصصان علوم پزشکی و تغذیه برای بهبود وضعیت سلامتی طلاب و روحانیان و خانوادههای آنها تلاش میشود.
حجتالاسلام امیری با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان نیز به دلیل تغییر روند و رژیم تغذیه رسیدگی به وضعیت سلامت طلاب و روحانیان به ویژه روحانیان معمر و سالخورده بسیار مهم است، گفت: در این طرح تلاش میشود سبک زندگی اسلامی مورد نظر رهبر معظم انقلاب در بحث غذا و دارو به صورت ویژه در بین خانواده طلاب و روحانیان استان خراسان شمالی پیگیری شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در قالب اجرای طرح سلامت 17 کارگاه آموزشی «ارتقا فرهنگ بهداشت و سلامت» ویژه طلاب و روحانیان و خانوادههای آنها در استان برگزار شده است، اظهار کرد: در این کارگاهها افزون بر 800 طلبه و روحانی شرکت داشته که علاوه بر آموزش مسائل مختلف مرتبط با سلامتی، در برخی موارد تستها و آزمایشهای گوناگون ازجمله فشارخون، قند خون و غیره نیز در رابطه با آنها انجام شده است.
حجتالاسلام امیری با اشاره به اینکه اجرای این طرح و ارتقای آگاهی طلاب و روحانیان در مورد بهداشت و سلامت جسمی در ماه رمضان اهمیت دوچندانی دارد، اضافه کرد: مرکز خدمات حوزههای علمیه خراسان شمالی با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی آماده است تا طرح ارتقای سلامت را در همه مراسم و همایشهای ماه رمضان در استان اجرایی کند.
به گفته وی در قالب این طرح پزشکان تغذیه و سایر متخصصهای مرتبط با حضور در محافل و مجالس مذهبی آموزشهای لازم در راستای ارتقای سلامت را ارائه میدهند بهگونهای که همه برنامههای ماه رمضان دارای پیوست فرهنگی و بهداشتی خواهد بود.
حجتالاسلام امیری همچنین با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت صداوسیما و رسانهها در راستای ارتقای آگاهیهای مرتبط با سلامت فردی و بهداشت به ویژه در ماه رمضان، خاطرنشان کرد: تلاش میشود در ماه رمضان امسال برنامه کوتاه همهروزهای در این مورد از شبکه استانی صداوسیمای خراسان شمالی تهیه و پخش شود.
وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی و سلامت فردی یکی از بخشهای سبک زندگی اسلامی است، اضافه کرد: رعایت مستحبات و مکروهات دینی و تأیید آن از سوی مراجع علمی زمینهساز سلامت روحی و جسمی انسان است.
رییس مرکز خدمات حوزههای علمیه استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برنامهریزی مناسب و برگزاری کارگاههای ارتقای فرهنگ بهداشت و سلامت با اتکا به مبانی علمی و احادیث اسلامی، از یک طرف زمینهساز بهبود سلامت خانواده طلاب و روحانیان شده و از طرف دیگر نمونه و نمود کار مشترک و مؤثری از وحدت حوزه و دانشگاه به شمار میرود.
گفتنی است، در سال تحصیلی جاری در مجموع هزار و 400 طلبه خواهر و برادر در 15 مدرسه علمیه استان خراسان شمالی در سطوح یک، دو و سه مشغول تحصیل علوم دینی هستند.
حوزه علميه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علميه تحت نظر دو هزار استاد، پس از حوزه علميه قم دومين مركز حوزوي ايران است.
مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 به صورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره میشوند./9314/302/ب2