جوانی بهترین فرصت برای تکامل معنوی انسان است
![آیت الله سید رحیم توکل](/Original/1395/03/19/IMG23574134.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، آیت الله سید رحیم توکل، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری چهارشنبه شب در امامزاده عبدالله بابل، دنیا را عالم حجاب عنوان کرد و گفت: عالم و دنیای پس از مرگ عالم شهود و بینایی و شنوایی است و انسان در آن زمان حقیقت موجود در عالم را درک می کند.
وی با تشریح منازل سیر الی الله در عالم عرفان، اظهار داشت: گناه برای انسان حجاب ایجاد می کند و توبه با از بین بردن اثر گناه موجب بصیرت و بینایی حقیقی انسان می شود.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، بیداری را دیگر منزل سیر به سوی حق تعالی عنوان و خاطرنشان کرد: دوری از محرمات و ترک آن و تقید به انجام واجبات منزل بعدی انسان برای تعالی پس از توبه است.
وی افزود: انسان به سه علت یعنی غفلت، ضعف اعتقادی و وجود صفات رذیله در نهادش گناه می کند.
آیت الله توکل به تشریح واژه غفلت از نگاه معرفتی پرداخت و تاکید کرد: انسان باید با شناسایی عوامل غفلت از خدا بر مساله مراقبت از رفتار و اعمال خود بپردازد تا در وادی گناه نیفتد.
وی ادامه داد: برای نهادینه شدن ایمان در انسان، اثبات عقلی خداوند کفایت نمی کند بلکه انسان باور به یقین و باور دلی برسد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری به ریشه یابی صفات رذیله در انسان پرداخت و تصریح کرد: حب دنیا منشأ و ریشه صفات رذیله در انسان است و تنها راه مقابله با حب دنیا، زهد است.
وی افزود: زهد به معنای ترک دنیا و دوری از آن نیست بلکه عدم وابستگی به مادیات و غرق شدن در مادیات و دنیا را معنا می دهد.
آیت الله توکل منزل چهارم را در مسیر سیر الی الله، تحلیه عنوان کرد و اظهار داشت: تحلیه به معنای بستر سازی باطنی و آماده سازی دل برای محبت و ایمان الهی است.
وی با تشریح تمسک بر اولیای الهی در مسیر قرب الهی، تاکید کرد: توجه به سیره رفتاری و تمسک به معصومین(ع) راه انسان را برای نزدیکی و قرب الهی و طی کردن منازل سلوک هموارتر و نزدیک تر می کنند.
استاد حوزه علمیه قم پنجمین منزل را در مسیر سیر الی الله، تجلیه برشمرد و گفت: در منزل تحلیه انسان ثمره زحمات و تلاش های خود را برای رسیدن به سمت پروردگار برداشت می کند.
وی افزود: انسان با رسیدن به درجات بالای قرب الهی به حقایق و لذاتی دست می یابد که قابل مقایسه با لذات کوچک دنیایی و مادی نیست.
آیت الله توکل با توصیه به جوانان برای غنیمت شمردن فرصت جوانی و بهره گیری برای تکامل معنوی، خاطرنشان کرد: جوانان با قلب های پاک و صافی که دارند بهتر و بیشتر از دیگر افراد می توانند به درجات بالای معنوی برسند./202/1313/ب1