مراسم رونمایی از کتاب "هی یو" برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری شامگاه دوشنبه در مراسم رونمایی از کتاب "هی یو" خاطرات سعید ابوطالب از زندان آمریکایی در عراق که در حوزه هنری برگزار شد با اشاره به اینکه اگر سعید ابوطالب خاطرات خود را به رشته تحریر در نمیآورد اسیر کابوس میشد، اظهار داشت: اگر دقت کنیم در تاریخ رسمی جنگها نمیتوان به دنبال کابوس بود و این زبان ادبیات است که میتواند از باطن جنگ به آن ورود کند و کابوسها را نشان دهد.
وی ادامه داد: باید به این نکته اشاره کرد که ابوطالب شانس آورد که از آمریکا نجات پبدا کرد و توانست دنیایی که با آن مواجه شده را به ما نیز نشان دهد، نوع نثر وی در این کتاب مانند اموال شخصی است یعنی به نوعی اثر انگشت دارد، در اصل یکی از واحدهای سنجش خاطرات صحنه است و به همین دلیل این کتاب خواندنی شده است.
در ادامه این نشست سعید ابوطالب نویسنده این کتاب با اشاره به اینکه همه چیز در این کتاب دقیق و منصفانه نوشته شده است، اظهار داشت: من در این کتاب سعی کردم تمامی اسناد را جمع آوری کنم به طور که ساعت و زمان دقیق اتفاقات مشخص باشد تا بعدها به عنوان یک سند بتوان از آن استفاده کرد.
وی افزود: در این اثر نباید فقط به شخصیتهای بد آمریکایی توجه کرد زیرا افراد خوب نیز در آن وجود دارند، شخصی چون رییس کمپ بوکا آدم خوبی بود با وجود آنکه در بسیاری از سخنانش به ما دروغ میگفت اما به ما کمک میکرد روحیه خودمان در آن شرایط حفظ کنیم.
ابوطالب با بیان اینکه دلیل تاخیرش در انتشار این کتاب چه بوده است، گفت: یکی از اشتباهات من این است که به محض ورود به کشور به مجلس رفتم و پس از چندین سال که وقت بیشتری پیدا کردم فرصت را مناسب برای نوشتن و انتتشار این اثر دیدم.
پس از سخنان ابوطالب، علی دارابی معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما نیز در سخنانی با اشاره به اینکه تاریخ، فرهنگ و رسوم گذشته ما را به تصویر میکشد ابراز داشت: یکی از عواملی که ما امروزه میتوانیم به آن ببالیم و حرف از ابوریحان بیرونی و ناصر خسرو درباره زمین بزنیم در حالی که 500 سال قبل از تولد گالیله آنها نظرات خودشان در باب زمین گفتهاند به خاطر تاریخ نگاری است.
دارابی با بیان اینکه کارهای خوبی در بخش تاریخنگاری مقاومت اسلامی صورت گرفته است یادآور شد: در این زمینه ما هنوز در ابتدای مسیر هستیم، پس از انقلاب حبیبالله لاجوردی مركز ویژه تاریخ شفاهی ایران را در دانشگاه هاروارد به وجود آورد، در این راستا طی 10سال ایشان با بیش از ۱۰۰ نفر رجال و مقامات پیش از انقلاب مصاحبه كردند که 60جلد کتاب ماه عسل آن شد.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه در این مقالات یکی از موضوعات خاطرات ابوالحسن بنیصدر است، تصریح کرد: وقتی شما این مقاله را میخوانی متوجه میشوید سرشار از دروغ و تحریف است، پس اگر تاریخ بخواهد چنین دروغهایی را خنثی کند باید کتابهای زیادی نوشته شود تا دروغ بودن ادعای آنها را نشان دهد.
وی ادامه داد: از نظر من بخش غیر دولتی باید به حوزه تاریخ شفاهی و ثبت آن به شكل جدی وارد شود و از همه مهمتر باید مركز هماهنگی در كشور به منظور ثبت شفاهی، مكتوب و دیداری تاریخ شكل بگیرد.
در پایان مراسم الهام امین زاده مشاور رئیسجمهور نیز طی سخنانی تاکید داشت: در زمان جنگ خبرنگاران قشری هستند که برای آیندگان جهان، دست به مستندسازی میزنند این امر نشانگر حساسیت زیاد کار آنهاست، این کار سبب میشود تا ملتها دیگر اشتباهات گذشته خود را تکرار نکنند، همچنین این روش دولتها را نیز پاسخگو میکند.
وی در پایان گفت: طی سال های اخیر در جنگهای مختلف به خبرنگاران حملات زیادی شده است، اگر خبرنگاران به عنوان نیروهای مسلح نباشند حتی طبق قانون در صورت وابستگی اقلیمی به دشمن دارای مصونیت کاری هستند، اما در طی سالهای 1995 تا 2003 حدود 42 خبرنگار در جنگ عراق کشته شدند آماری بیسابقه و بیشتر از تلفات نیروهای ائتلاف در این بازه زمانی است./201/816/ب1