لزوم تربیت طلاب متناسب با نیاز طیف ها و طبقات مختلف جامعه
حجت الاسلام کریم جباری، مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، با اشاره به تأکید امام راحل(ره) به وحدت میان حوزه و دانشگاه و لزوم حفظ این وحدت، اظهار داشت: وحدت حوزه و دانشگاه متأسفانه بیشتر در حد مناسبت تقویم باقی مانده است.
وی به لزوم همکاری بین حوزه و دانشگاه در عرصه های مختلف تأکید و اضافه کرد: حوزه در وضع موجود به سهولت می تواند از محققان و کارشناسان شاخص دانشگاهی در حوزه های روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، ارتباطات و علوم تجربی در موضوع شناسی مباحث فقهی و آسیب شناسی اجتماعی استفاده کند و از طرفی طلاب و فضلا و شخصیت های برجسته حوزوی مطالب مربوط به زمان شناسی را با مباحث جوان پسند، جذاب و جدید به دانشگاه ها بفرستد.
مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه به تلاش دشمنان اسلام برای تصاحب فضای مجازی کشور و اثرگذاری بر فرهنگ و باورهای مردم این مرز و بوم از طریق تسلط بر این فضا اشاره و تصریح کرد: حضور مؤثر و فعال علما و فضلا در فضای مجازی می تواند به شدت در جهت دهی به علایق نسل جوان اثربخش بوده و با تحرکات بیگانگان مقابله کند.
وی تربیت نیروی فرهنگی آگاه و بصیر که بتواند در برابر هجمه های شدید تبلیغاتی بیگانگان نسبت به ارزش های دینی و اخلاقی ایستاده و راه روشن حقیقت را در میان غبارها، سموم و آلاینده های رسانه ای نشان دهد، لازم و ضروری عنوان و خاطرنشان کرد: باید متناسب نیاز طیف ها و طبقات مختلف مردم طلاب و روحانیان خوش ذوق، اهل مطالعه و اثرگذار تربیت و انتخاب شود.
حجت الاسلام جباری با اشاره به لزوم افزایش مهارت ارتباط با مخاطب، افزود: باید طلاب، روحانیان، علما و فضلا در یک سیستم ارتباطی بسیار قوی علمی، فکری و فرهنگی به طور مرتب با هم تبادل اطلاعات و تجارب بکنند و آموزش های ادواری برای افزایش مهارت های تبلیغی و رسانه ای بسیار مهم در عصر حاضر و حوزه های علمیه جای آن خالی است.
وی به پیچیدگی ارتباط با نسل جوان و دانشگاهی اشاره و اضافه کرد: طلاب و روحانیان در برخورد با نیازهای فرهنگی و علمی مردم و به ویژه نسل جوان با طیف وسیعی از سؤالات و مشکلات مواجه می شوند و با تلاش، تجربه شخصی و مطالعات فردی سعی می کنند نقش مؤثری داشته باشند، ولی این اقدامات کافی نیست و بعضا سلیقه ای، آسیب زا و مشکل آفرین بوده و دارای نواقص و معایبی است.
کارشناس بخش پژوهش مدیریت مدارس علمیه خواهران آذربایجان غربی به همراهی عالمان برجسته مناطق مختلف با مدیران مدارس علمیه در جهت تربیت هر چه غنی تر طلاب تاکید و تصریح کرد: طلاب و روحانیتی که در فضای مجازی و حقیقی اقدام به پاسخگویی به سؤالات و شبهات مردم می کنند باید به طور مستمر با فضلا، محققان حوزوی، مراجع تقلید و اساتید شاخص حوزه های علمیه در ارتباط بوده و به روز رسانی، کنترل و هماهنگ سازی شوند.
وی برگزاری کارگاه های آموزشی مفید و متناسب با نیازهای جامعه در حوزه دینی و فرهنگی را مفید دانست و گفت: صرف وصل شدن طلاب و مروجین فرهنگی به اینترنت و مشاهده چند سایت، استفاده از چند سی دی و نرم افزار نمی تواند به تنهایی در عرصه فرهنگی کشور مشکل گشا بوده و نیازهای بسیار فراوان جوانان امروزی را بر طرف کند./936/302/ب2