۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۳
کد خبر: ۴۴۱۷۹۳
عضو خبرگان رهبری؛

سلامت و پویایی اقتصاد کشور در گرو تقویت واحدهای تولیدی و صنعتی است

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: باید از هر گونه سیاست و رفتاری که شرکت های تولیدی و یا صنعتی را در مسیر ورشکستگی و یا تعطیلی قرار می دهد، پرهیز شود.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در دیدار مهندس نصرالله بازوند، مدیرکل تعاون، کار و امور اجتماعی استان قم با اشاره به تداخل مسائل جامعه و تأثیر و تأثر متقابل فی مابین آنها، خاطرنشان کرد: امروزه ثابت شده در فضای اقتصاد جامعه، چنانچه شرکت های تولیدی و صنعتی حضوری ضعیف، لرزان و ورشکسته داشته باشند، اقتصاد جامعه را به سمت ضعف و ناتوانی سوق می دهند.

 

وی ادامه داد: به بیان دیگر، رفتارهای منتهی به ضعف و تعطیلی واحدهای تولیدی، نه تنها به تضرر این واحدها منجر خواهد شد، بلکه فراتر از آن، سلامتی و پویایی اقتصاد را هدف قرار داده و آن را دچار آسیب جدی خواهد کرد.

 

این استاد حوزه با اشاره به اینکه برای مقابله با این ضررها دو راه وجود دارد، اظهار داشت:  پرهیز از هرگونه سیاست گذاری، قانون گذاری و تصمیم سازی منتهی به قرار گرفتن شرکت های تولیدی و صنعتی در مسیر ورشکستگی و  تعطیلی و همچنین تدوین سیاست ها و قوانین برای کمک به شرکت هایی که در آستانه تعطیلی یا ورشکستگی قررا گرفته اند، بسیار مهم می باشد.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: چنین رویکردی، پیش از آن که خدمت به این شرکت ها تلقی گردد، خدمت رسانی و توجه به جامعه و اقتصاد مردم می باشد.

 

*نظام بانکداری ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی را رویکرد اصلی خود قرار دهد

 

عضو خبرگان رهبری ابراز داشت: نظام بانکداری ما نباید در ارائه تسهیلات به شرکت های تولیدی و یا صنعتی، رفتار سخت گیرانه، نگاه غیرتعاملی و سیاست این دست و آن دست کردن را در پیش گیرد؛ بلکه باید اعطای تسهیلات و ارائه خدمات به واحدهای تولیدی و صنعتی را رویکرد اصلی خود قرار دهد.

 

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی همچنین با اشاره به رابطه جدی "نوع سیستم مالیاتی" و "وضعیت مثبت و منفی شرکت ها" گفت: سیستم مالیاتی نباید اصل را بر دریافت منظم و هرچه بیشتر مالیات به هر قیمت (و لو به قیمت تعطیلی و ورشکستگی شرکت های تولیدی و صنعتی) قرار دهد؛ بلکه در مالیات باید اصل را بر تنظیم و دریافت آن در چارچوب رعایت سرنوشت، حساسیت و وضعیت شرکت ها قرار داد.

 

وی با تاکید بر این که نظام مالیات باید اصل را بر دوام، پویایی و سرزندگی شرکت های تولیدی قرار دهد، گفت: چنین رویکردی در نهایت به سود خود نظام مالیاتی خواهد شد؛ زیرا در جامعه ای که صنعت و تولید قوی تر ظاهر شود، نظام مالیاتی آن جامعه بهتر، سرزنده تر و پرنشاط تر خواهد شد و چنانچه نظام مالیاتی این موضوع را رعایت نکند، به نوعی دچار خودزنی شده است.

 

مهندس نصرالله بازوند مدیر کل تعاون، کار و امور اجتماعی نیز در این دیدار تحلیل جامع ای از وضعیت صنعت، واحدهای تولیدی و اشتغال ارائه کرد و به عوامل اساسی و ریشه ای در تعطیلی برخی شرکت ها و واحدهای تولیدی پرداخت و گفت: ما به دنبال آن هستیم  واحدهای تعطیل شده را احیاء نماییم.

 

در این دیدار همچنین پیشنهاداتی برای همکاری و تعامل میان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و اداره کل تعاون، کار و امور اجتماعی مطرح و مقرر شد در ارتباط با تبدیل برخی پیشنهادات به قانون، تبادل نظر صورت گیرد./836/د102/ل

ارسال نظرات