خلأ جدی فقه حکومتی در حوزههای علمیه و مراکز پژوهشی
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فقه حکومتی وسائل، آیت الله علی ملکوتی، عضو مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان، با اشاره به چشم انداز حوزههای علمیه در راستای فقه حکومتی گفت: متأسفانه تاکنون حرکت ملموسی در رابطه با فقه حکومتی از سوی حوزههای علمیه دیده نشده است.
وی با بیان اینکه اساتید و علمای حوزهعلمیه نسبت به فقه حکومتی کمکاری میکنند، ابراز داشت: طلاب هم نسبت به این مسأله مهم از خود ذوقی نشان ندادهاند و به دنبال پژوهش در این مسأله هم نیستند.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه جای خالی فقه حکومتی در حوزههای علمیه و مراکز پژهشی به شدت احساس میشود، اظهار داشت: علمای شیعه در گذشته بعد از حکومت امام علی (ع) نتوانستند حکومت اسلامی را تشکیل دهند، از این رو باید بعد از انقلاب اسلامی نسبت به این مسأله توجه خاصی میشد.
آیتالله ملکوتی در ادامه تصریح کرد: باید از قرآن و سنت و کتب علمای گذشته در این رابطه منابعی را پیدا کرد و به پژوهش پرداخت و سپس به جامعه عرضه شود؛ چرا که حکومت اسلامی نیازمند اینچنین فقهی است تا بتواند کشور به نحو صحیحی اداره کند.
این استاد برجسته حوزه علمیه با تأکید بر اینکه اساتید حوزه علمیه باید موضوعات فقه حکومتی را در حوزهها تدریس کنند، افزود: باید موضوعاتی در این زمینه تحت عنوان پایاننامه به طلاب محول شود تا طلبهها به این سمت رفته و تحقیقات خود را معطوف به این مسأله کنند.
عضو مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان ابراز داشت: اگر کسی میخواهد به جامعه اسلامی کمک کند، تا قوانین بهتری وضع شود و همچنین عدالت واقعی در جامعه گسترانیده شود، باید فقه حکومتی را تبیین کند و شکل صحیح آن را به جامعه ارائه دهد.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان وظیفه حوزههای علمیه را پژوهش در دین و فقه دانست و گفت: حوزه علمیه باید موضوعاتی را که در رابطه با فقه حکومتی است را انتخاب کرده و اساتید حوزه و طلاب را به سمت این موضوعات سوق دهند و از آنها در این راستا حمایت کنند، تا هم اساتید و هم طلاب برای پژوهش در این مسأله ذوق کافی را پیدا کنند./836/د102/ل