۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸
کد خبر: ۴۴۳۶۸۳
کارشناس مسائل مذهبی:

نیازمند توسعه در مفهوم فقر هستیم

حجت الاسلام ایرامنش به تبیین فقر فرهنگی پرداخت و گفت: فقر فرهنگی عدم شناخت ماهیت دین و مطالبات آن از بشریت است.
فقر فرهنگی

حجت الاسلام مجتبی ایرانمنش، کارشناس مسائل مذهبی، در گفت و گو با خبرنگارخبرگزاری رسادر کرمان، با اشاره به عملکرد مسؤولان در بهبود مشکلات اجتماعی، گفت: بهبود معیشت مردم و مشکلات اجتماعی نیازمند همت مسؤولان و کار جهادی آنان است.

این کارشناس مسائل مذهبی افزود: نگاه صحیح به معضلات اجتماعی اولین پله برخورد صحیح با آنها  است؛ فعالیتهای انجام شده تا بحال اسیر نگاه تک بعدی بودند و به همین علت نتیجه چندانی به دنبال نداشتند.

وی تشریح کرد: بیکاری و اعتیاد از مهم ترین معضلات اجتماعی هستند که ریشه های متعدد دارند و بهبود اوضاع در این بخشها نیازمند نگاه جامع این دست از مشکلات است.

وی تاکید کرد: عمق مفاسد و معضلات اجتماعی درک نشده است و در نتیجه تا بحال راه حل صحیحی نیز برای بهبود اوضاع بکار گرفته نشده است.

این کارشناس مسائل دینی به تبیین معضلات اجتماعی پرداخت و ابراز داشت: به عنوان نمونه در روایات فقر در معناهای مختلفی در جامعه بکار رفته است که عمده ترین آنها فقر فرهنگی و مالی بوده است.

حجت الاسلام ایرامنش یادآور شد: پر واضح است که ما در جامعه هم فقیر فرهنگی داریم و هم فقیر مالی و اقتصادی؛ در نتیجه برای درمان هریک باید راه چاره خاص خود را در نظر بگیریم و از روایات اهل البیت نیز برداشت صحیح داشته باشیم.

این کارشناس مسائل مذهبی افزود: فقر فرهنگی عدم شناخت ماهیت دین و مطالبات دین از بشریت است.

وی تشریح کرد: ما یک‌سری نیاز داریم که دین آنها را برطرف می کند؛ انسانهایی که فقرمعنوی و فرهنگی دارند، نتوانسته اند این نیازهای خود را به وسیله دین برطرف کنند.

حجت الاسلام ایرانمنش تفسیر غلط مشکلات اجتماعی را دیگر آسیب این فضا دانست و اظهار داشت: فقر یک معضل اجتماعی است؛ لکن بد تفسیر می شود و این تفسیر اشتباه همه تلاشها را بی نتیجه می کند.
وی به یکی از تفاسیر اشتباه فقر اشاره کرد و افزود: تفسیر فقر به نهایت نداری و هیچ نداشتن اشتباه است.

وی تبیین کرد: چه بسا فردی غنای مالی دارد؛ لکن فقر فرهنگی دارد و یا انسانی علی رغم فقر فرهنگی، پولی هم در بساط نداشته باشد.

این کارشناس مسائل دینی گفت: ائمه ما از فقر فرهنگی هراس داشتند و همواره می فرمودند که از فقر فرهنگی مردم می ترسیم.

وی با بیان روایتی از امام علی(ع)، رفع آسیبهای اجتماعی به ویژه فقر را شاخصه یک حکومت دینی و تراز یک دولت الهی دانست و گفت: متاسفانه مسؤولان، مشکلات توده مردم را درک نمی‌کنند و بیشتر به گزارشها و نقل قولها اعتماد می کنند.

حجت الاسلام ایرامنش با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب، افزود: توصیه معظم انقلاب این است که مسؤولان درک عینی از مشکلات جامعه داشته باشند.

وی با بیان اینکه فرق است بین درک عینی مشکلات و اطلاع از آنان، یاد آور شد: نتیجه درک عینی مشکلات و تجربه آنها، نقد درست اوضاع جامعه و تحلیل صحیح مسائل است.

این کارشناس مسائل مذهبی ابراز داشت: وقتی مشکلات به خوبی تحلیل و بررسی شوند، راه حل آنها نیز به واقعیت و به موفقیت نزدیک‌تر خواهد بود.

حجت الاسلام ایرانمنش در پایان با اشاره به عملکرد کلی دولت، گفت: بیکاری در جامعه بیداد می کند و علی رغم آمارها، همچنان بیکاری سرفصل معضلات اجتماعی است./9701/303/ب3

 

ارسال نظرات