طلبه تراز انقلاب براي استقرار تمدن اسلامي خود را فدا ميکند


به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، حجت الاسلام فرهاد عباسي سهشنبه شب در مراسم آغاز سال تحصيلي جديد مدارس علميه آيت الله اعتمادي شهرستان کاشان، گفت: دو واقعه بعثت و غدير، دو گام بزرگ به سمت ايجاد و استقرار تمدن بزرگ اسلامي بوده و استقرار تمدن اسلامي رسالتي در ادامه رسالت بعثت و غدير است.
وي افزود: ارتباط اين دو موضوع با آنچه که امروز بر عهده انقلاب اسلامي است ميتواند يک نکته کليدي باشد و وظايف بنده و شما را به عنوان طلبه امروزين در تراز انقلاب اسلامي مشخص خواهد کرد.
حجت الاسلام عباسي ادامه داد: طلبه تراز انقلاب اسلامي طلبهاي است که در راستاي استقرار تمدن اسلامي بايد خودش را فدا کند و در اين راستا گام بردارد و اين همان چيزي است که تمام تلاش انبياء و امامان ما بوده است.
وي افزود: در عصر حضور انبياء و امامان(ع) وظيفه ايجاد و استقرار تمدن اسلامي با محوريت امام و ولي خدا اتفاق ميافتد و طبيعي است وقتي ولي خدا خود حضور دارد با شناخت کاملي که از تمدن اسلامي دارد، تحقق تمدن اسلامي با سرعت و قوام بيشتري صورت خواهد گرفت.
حجت الاسلام عباسي در پاسخ به اين سؤال که چرا در زمان حضور ائمه(ع) انسان به کمال خود نرسيد و تمدن اسلامي محقق نشد؟ گفت: دليلش يک چيز است و آن اينكه انسان خود نخواست چرا كه در بهترين شرايط و زمانها که زمان امام صادق(ع) و يا امام رضا(ع) بود تنها تعداد محدود بودند که چنين خواستهاي داشتند اما چون به خواسته قاطبهي انسانها تبديل نشده بود، تحقق اسلامي محقق نشد.
وي غيبت را نتيجه بيلياقتي انسانها دانست و عنوان کرد: هر چند واقعه غيبت نشان دهنده دوري ما از تمدن اسلامي است اما از طرف ديگر غيبت يک فرصت هم هست.
حجت الاسلام عباسي يادآور شد: همانطور که حضرت آدم ابوالبشر(ع) از جانب خداوند جريمه شد و از بهشت بيرون رانده شده و به زمين آمد، اما يک فرصت جديد به روي زمين براي آدم به وجود آمد و آن به فعليت رسيدن اختيار و تکامل او بود چرا که انسان با بلايا و سختيهايي که روي زمين براي او اتفاق ميافتد به کمال ميرسد، بنابراين جريمه الهي به نفع انسان بود.
وي عنوان كرد: غيبت هم از يک طرف به معناي گرفتن نعمت حضور مستقيم ولايت از انسان است، انساني که براي استقرار تمدن اسلامي با ولايت همراهي نکرد، اما از سويي ديگر يک فرصت هم محسوب ميشود تا پس از گذشت بيش از هزار سال انسان به اين حد از تکامل برسند تا نياز خود را به ايجاد تمدن اسلامي بفهمند.
طلبگي يعني شناخت تمدن اسلامي و استقرار آن
مدير کل امور آموزشی معاونت آموزش حوزههاي علميه گفت: طلبگي يعني شناخت تمدن اسلامي و استقرار آن، از اين رو تا تمدن اسلامي به عنوان فرياد نياز جامعه ما مطرح نشود امام معصوم بر نخواهد گشت و وظيفه اصلي طلبه و حوزههاي علميه آماده کردن جامعه عصر غيبت براي احساس نياز به ايجاد تمدن اسلامي است.
حجت الاسلام عباسي افزود: طلبه شدن يک بينش عميق ميخواهد، يک استقامت جانانه ميخواهد و اين کار براي کسي که بفهمد ميخواهد چه کار کند پاياني نداشته و خستگي هم ندارد.
به گفته وي، در اين کره خاکي که بيش از 7 ميليارد انسان زندگي ميکنند، بايد نياز به تمدن اسلامي و ولي خدا به يک نياز عمومي تبديل شود.
وي با مطرح كردن اين سؤال که امروز اين رسالت از سوی چند نفر محقق ميشود، گفت: کل آمار طلبهها در کشور حدود 150 هزار نفر است و سال تحصيلي جديد نيز حدود 7 هزار نفر به اين آمار اضافه ميشوند، بنابراين همه اين افراد بايد به راه و روش استخراج تمدن اسلامي از منابع اصلي آن دست پيدا کنند و همه متعهد به تمدن اسلامي در رفتار و سلوک شخصي خود باشند.
حجت الاسلام عباسي خاطرنشان کرد: اگر تمدن اسلامي اتفاق نميافتاد مشکل از اينجاست که يا تعداد ما کم است و يا اينکه ما اين کاره نيستيم؛ و اين کاره نيستيم به اين معنا است که يا علم آن را خوب نياموختهايم و نميتوانيم در قرآن و حديث غواصي کنيم و يا نميتوانيم آن را به يک ساختار تبديل کنيم و يا اينکه همه اين کارها را کردهايم اما خودمان نماد اين تمدن نيستيم.
گفتنی است، حدود يكهزار طلبه در سه مدرسه علميه آيت الله اعتمادي كاشاني، باب العلم ويژه طلاب سطح دو، دارالعلم اسلامي ويژه طلاب سطح يك، مدرسه علميه بانوان الزهرا(س) و دانشگاه مهد علم آيت الله اعتمادي كاشاني مشغول به تحصيل هستند./1307/202/ب2