۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸
کد خبر: ۴۴۹۱۳۱
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران خبرداد؛

تشکیل ستاد تبیین ابعاد حقوقی و انسانی فاجعه منا در بنیاد شهید

قائم مقام بنیاد شهید از تشکیل ستادی برای بررسی و تبیین ابعاد حقوقی و انسانی فاجعه منا به ریاست حجت الاسلام والمسلمین شهیدی در بنیاد شهید خبر داد و گفت: یازده دستگاه از جمله بعثه رهبری، سازمان حج، وزارت خارجه، صداوسیما، وزارت ارشاد، وزارت کشور، وزارت اطلاعات در این ستاد شرکت دارند.
محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران عصر امروز در دیدار خانواده های شهدای منا با حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در سال گذشته غم بارترین حادثه در حرم امن الهی رخ داد و هزاران نفر از ضیوف الرحمن به شهادت رسیدند، گفت: این افراد در هوایی بسیار گرم، با دهان تشنه و در لباس احرام به شهادت رسیدند.

وی افزود: از چند هزار شهیدی که در منا به شهادت رسیدند 461 نفر ایرانی بودند که مظلومانه شهید شدند و عید مسلمانان به عذا تبدیل شد، چند روز قبل از فاجعه منا هم 12 نفر از حجاج ایرانی در حادثه مسجدالحرام به شهادت رسیدند.

قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان این که ظن قوی وجود دارد که هر دو حادثه از پیش طراحی شده بود، اظهار داشت: به علت عدم امداد رسانی و توهین به حجاج مجروح و زخمی آمار شهدا افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: نیروهای سعودی بنابر آنچه شاهدان می گویند حتی برخورد خوبی با مجروحان ایرانی پس از آن فاجعه عظیم نداشتند، حال که یکسال از این فاجعه گذشته نه تنها رژیم آل سعود نتیجه بررسی های درون حکومتی خود را اعلام نکرده اجازه بررسی بین المللی را نداده و حتی یک عذرخواهی ساده از حجاج کشورهای اسلامی نکرده است.

انصاری با بیان این که در بین شهدای ایرانی از همه طبقات اعم از شیعه و سنی شهید وجود دارد، ابراز داشت: در بین شهدا 84 نفر از برادران و خواهران اهل تسنن بودند، در این بین چند نفر از مدرسین حوزه علمیه قم بودند و همچنین 15 نفر از روحانیان نیز جزو شهدا هستند.

وی عنوان کرد: در بین شهدا قاریان، بسیجیان، گروه های قرآنی، دیپلمات ها، فرهنگیان و 60 نفر ایثارگر انقلاب اسلامی در این ماجرا وجود دارد، 37 نفر از شهدا جانبازان انقلاب و دفاع مقدس بودند که در جنگ جانباز شده و در منا به شهادت رسیدند.

قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب موافقت فرمودند که این عزیزان در گلزار شهدا دفن شوند و تمامی عزیزانی که پیکر آن ها برگشته در گلزارهای شهدا به خاک سپرده شدند و 40 نفر از عزیزان در مقبرة الشهدای مکه دفن شدند که بر اساس وصیت خود یا رضایت خانواده آن ها بوده است.

وی اضافه کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران از بهمن ماه سال گذشته خانواده این عزیزان یعنی همسران و فرزندان آن ها را تحت پوشش خدمات فرهنگی، درمانی و آموزشی قرار داده است، همسر و فرزندان کلیه شهدا تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند و در زمینه مشکلات نظام وظیفه و سهمیه شرکت در کنکور سراسری خدمت های لازم در نظر گرفته شده است.

انصاری با بیان این که برای بررسی و تبیین ابعاد حقوقی و انسانی فاجعه منا ستادی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین شهیدی در بنیاد شهید تشکیل شده است، گفت: یازده دستگاه اعم از بعثه رهبری، سازمان حج، وزارت خارجه، خبرگزاری جمهوری اسلامی، صداوسیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت ارشاد، وزارت کشور، وزارت اطلاعات و دستگاه های دیگر در این ستاد شرکت دارند.

وی افزود: برنامه ریزی شد که بتوانیم در ایران و 14 کشور جهان برنامه های لازم را داشته باشیم، این ستاد 7 کمیته دارد که یکی از آن ها کمیته بین الملل است که وظیفه دارد در 14 کشور که در ماجرای منا شهید دادند برنامه های تبیین و روشنگرانه داشته باشند./1323/پ202/ی

ارسال نظرات