فهم مشترک لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است
![اقتصاد مقاومتی](/Original/1395/07/28/IMG13083865.png)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، داوود بهبودی، دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی آذربایجان شرقی در نشست گفتمان سازی اقتصادی مقاومتی با اشاره به اهمیت و ضرورت فهم مشترک در اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: فرهنگ سازی در مقوله اقتصاد مقاومتی کار سخت و بسیار دشوار است که کاری عمیق را می طلبد.
وی ادامه داد: رفتار، تجلی ادراکات بشری در ساحتهای مختلف است، فهم و ادراک پایه تصمیم و تصمیم پایه رفتار است، رفتار تجلی باورها، ذهنیتها و اعتقادات است، اگر باورها و فهم دارای ساختار و سیستم منسجم باشد، رفتارها و عملکردها نیز منسجم و به هم پیوسته خواهد بود.
رییس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی با بیان اینکه رفتار منسجم یک جامعه نشان از فهم و ادراک منسجم و سیستماتیک آن دارد، تصریح کرد: اگر چه در لایه های مختلف ممکن است زبان و بیان مختلف باشد، اما باید روح مشترک و فهم منسجم در این ارائه های مختلف وجود داشته باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: درون زایی در اقتصاد به معنای بهره گیری از ظرفیتها و استعدادهای انسانی و همچنین بهره گیری از منابع علمی، طبیعی و استقرار بر باورها و ارزشهای درونی است، این اقتصاد برون گرا نیز است یعنی در عین درون زایی نگاه به بیرون و صادرات محصولات و تعامل دارد.
این استاد دانشگاه دانش بنیان، عدالت محوری و پویایی را از دیگر معیارهای اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اگر هر یک از این محورها در اقتصاد کشور نهادینه شود به هدف خواهد رسید، محورهای اقتصاد مقاومتی شفاف است و هدف و مصادیق آن مشخص دارد.
وی با بیان اینکه آیا اقتصاد موجود کشور دارای معیارهای اقتصاد مقاومتی است یا این معیارها را ندارد، ابراز داشت: وابستگی اقتصادی، بیکاری، تورم ساختاری، تک محصولی و نفتی بودن نشان می دهد که اقتصاد کشور معیارهای اقتصاد مقاومتی را دارا نیست، بیشتر آسیبهای اجتماعی به دنبال همین مشکلات اقتصادی ایجاد می شود، بیکاری و نبود درآمد مکفی از این آسیبها است.
بهبودی ادامه داد: اقتصادهای توسعه یافته بزرگ دنیا دارای همین محورهای اقتصاد مقاومتی است، مطمئنا اقتصاد ژاپن و کره جنوبی مقاوم است و دارای شاخصه های اقتصاد مقاومتی است، بنابراین در کشور ما نیز فهم و تبیین محورهای اقتصاد مقاومتی یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی تحقق فهم مشترک و گفتمان سازی است، تصریح کرد: نقطه حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی فهم مشترک و فرهنگ سازی در این مقوله است، نبود فهم مشترک عامل کار ناقص، متوازی، ناسازگار و خنثی کننده دیگر فعالیتها است، کشور کره با همین فهم مشترک به این گستره اقتصادی دست پیدا کرد.
عبدالمهدی مستکین، مدیر گروه فرهنگ و کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز در این نشست با اشاره به چهار اصل تحقق اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: یکی از این محورهای مهم آن است که انسانها و استعدادهای موجود از فرصت عمر و وقت خود بهره کافی و وافی را ببرند و از زمان خود بهترین بهره برداری را داشته باشند.
وی ویژگی یک مدیر موفق را شانه خالی نکردن از آموختن خواند و ابراز داشت: مدیر موفق همیشه در حال آموختن است و لحظه ای از کوشش و تلاش دست برنمی دارد، ویژگی دیگر مدیر موفق در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی تواضع است، مدیری می تواند برکت ایجاد کند که اهل تواضع و بزرگ منش باشد./854/202/ب2