مدارس علمیه خواهران ایلام در جمع برترین های کشور هستند/ ساخت مدرسه علمیه خواهران دهلران در دست اقدام

حجت الاسلام سید نواب حسنی، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان ایلام در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، اظهار داشت: یکی از روشن ترین مواضع اسلام، جانب داری اصولی از علم آموزی زنان بوده است، زمینه فراگیری علوم دینی برای بانوان از دیرباز به شکل بسیار محدود وجود داشته است و در این عرصه بانوانی همچون بانو مجتهده امین، پرورش یافتند که توانستند توفیق شاگردی علمای بزرگ را نصیب خود کنند و علوم و مکتب اهل بیت(ع) را به شاگردان بسیاری بیاموزند.
وی ادامه داد: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی با تدبیر حکیمانه حضرت امام خمینی(ره)، دستور تأسیس حوزه های علمیه خواهران صادر و تحول شگرفی در حیات مادی و معنوی زن مسلمان ایرانی به وجود آمد.
وی با بیان اینکه در استان ایلام نیز، زمینه تحصیل خواهران در مقطع عمومی(سطح دو) در شش مدرسه علمیه فراهم شده است، گفت: 485 طلبه در حال تحصیل، 681 فارغ التحصیل نتیجه فعالیت این حوزه ها تاکنون بوده است که البته با توجه به استقبال بانوان و ظرفیت استان، زمینه برای تأسیس چند مدرسه علمیه سطح دو دیگر نیز در برخی از شهرستانها وجود دارد.
حجت الاسلام حسنی به نقش طلاب زن در جامعه اشاره کرد و افزود: همانطور که حضرت امام(ره) می فرمایند «زن یک انسان بزرگ است و مربی جامعه است»، زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه هم دارای جایگاه مستقلی در اجتماع است و هم در مقام تربیت مردان و نسل آینده یک جامعه قرار دارند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران ایلام ادامه داد: حوزه های علمیه خواهران از طریق ارتقای دانش و دینداری خواهران طلبه و ترویج آموزه های دینی از طریق مبلغان در گسترش دینداری در جامعه، نقش بسزایی دارند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری از خواهران طلبه به عنوان پدیده عظیم و مبارک یاد فرموده و حضور آنان را به عنوان دانشمندان اسلامی زن موجب ایجاد اثرات بسیار عظیم در دنیا می دانند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان ایلام حضور خواهران مبلغه در سطح مدارس آموزش و پرورش، مساجد، پایگاه های بسیج، ادارات و سازمانها، جلسات عمومی و خانگی حضوری پررنگ و مؤثر بوده است و توانسته اند در جلوگیری از بروز بسیاری از آسیب ها و رفع تبعات آن مؤثر باشند.
حجت الاسلام حسنی به فعالیت های حوزه های علمیه خواهران ایلام اشاره کرد و افزود: اهم فعالیت های مدارس علمیه خواهران استان در سه عرصه آموزش، پژوهش و فرهنگی تبلیغی صورت می گیرد.
این استاد حوزه ادامه داد: در عرصه فرهنگی، هدف اصلی تربیت بانوان مهذب، کارآمد، بصیر و مجهز به بالاترین مهارت ها جهت تبلیغ و ترویج معارف بلند اسلام ناب محمدی است که در این زمینه با برگزاری مستمر جلسات اخلاق و تهذیب برای طلاب از برنامه های اصلی مدارس بوده است.
این مسوول گفت: همچنین بخش عمده ای از فعالیت های فرهنگی مدارس علمیه خواهران تربیت و اعزام خواهران مبلغه است که استان ایلام با داشتن حدود 400 مبلغ از طلاب خواهر، فعالیت گسترده ای در عرصه تبلیغ و ترویج معارف اسلام و ارائه مشاوره دینی در سطح جامعه دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقتضائات روز و نیاز مبلغان، در طول سال دوره هایی جهت ارتقای سطح علمی مهارتی آنها برگزار شد که از جمله این دوره ها در سال جاری می توان به برگزاری دوره احکام بانوان با شرکت بیش ار 200 نفر از مبلغان و برگزاری دوره تربیت مربی نقد فرقه ها در چهار گرایش با شرکت حدود 70 نفر اشاره کرد.
حجت اسلام حسنی در ادامه به فعالیت های پژوهشی حوزه های علمیه خواهران ایلام اشاره کرد و بیان داشت: مدارس علمیه خواهران استان دارای 8 هسته پژوهشی فارغ التحصیلان پژوهشگر و پنج کانون پژوهشی طلاب شاغل به تحصیل است. همچنین در راستای ارتقای سطح پژوهشی معاونین پژوهش و اساتید راهنما حوزه های علمیه خواهران استان در سال گذشته پنج کارگاه آموزشی برگزار شد.
وی گفت: راه اندازی و برگزاری جلسات شورای علمی پژوهشی حوزه های علمیه خواهران استان ایلام با هدف بررسی و تأیید موضوعات، طرح ها و فعالیت های پژوهشی پیشنهادی از سوی مدارس علمیه، موضوعات پیشنهادی کرسی های آزاداندیشی و برنامه ریزی جهت بزرگداشت و نکوداشت عالمان دینی استان، از دیگر اقدامات پژوهشی مدیریت استان است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران ایلام به گزارشی از فعالیت های آموزشی این مدارس پرداخت و اظهار داشت: در مدارس علمیه استان 80 استاد در حال تدریس که 95 درصد از ایشان خانم هستند و همچنین در سالهای گذشته جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز برای تدریس، آزمون ارزیابی اساتید در چند مرحله برگزار شد که بحمدالله در حال حاضر قریب به 85 درصد از اساتید بومی منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت امور آموزشی، در سال گذشته جهت ارتقای سطح علمی مهارتی اساتید از طرف مدیریت استان کارگاه ها و دوره هایی از جمله کارگاه آموزشی فن مصاحبه، کارگاه روش تدریس در دو مرحله مقدماتی و تکمیلی، کارگاه آموزشی روش تحقیق، برگزاری مرحله استانی آزمون مسابقات علمی، تشکیل ستاد پذیرش حوزه های علمیه استان ایلام و دوره آموزشی مهارت های بیان تفسیر برگزار شد.
این استاد حوزه افزود: طلاب و اساتید مدارس علمیه خواهران استان، در سالهای گذشته در مسابقات، المپیادها و جشنواره های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خوش درخشیدند و استان در مسابقات قرآنی و فراخوان هنری جشنواره ی قرآنی، المپیاد اساتید و فراخوان پژوهشی رشد حائز مقام های برتر کشوری شد.
وی با بیان اینکه در مورد فعالیت های عمرانی و پشتیبانی در سالهای اخیر تحولات چشمگیری صورت گرفته است، گفت: ساخت و افتتاح دو ساختمان آموزشی برای مدارس علمیه فاطمه زهرای اطهر(س) ایلام و فاطمیه سرابله از جمله فعالیت های عمرانی بوده است و همچنین با پیگیری های صورت گرفته از طرف مدیریت استان، زمین مناسبی برای ساخت مدرسه علمیه فاطمیه دهلران تملک و نقشه آن با همت دفتر فنی مهندسی مرکز مدیریت آماده شد و در روزهای آینده شاهد کلنگ زنی ساختمان مذکور خواهیم بود.
حجت الاسلام حسنی به مسأله جنگ نرم و فعالیت های طلاب و مدارس را در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: در حوزه های علمیه خواهران به مقوله افزایش دانش طلاب در حوزه فناوری و اطلاعات، فراهم نمودن زمینه استفاده طلاب از علوم و ابزارهای به روز و کارآمد و حضور طلاب و مبلغان مستعد در عرصه فضای مجازی، توجه ویژه ای می شود.
وی ادامه داد: مدیریت استان نیز در تلاش است که با تأمین و تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری مدارس و تهیه کامپیوتر مورد نیاز مدارس، امکانات لازم را برای حضور طلاب در این عرصه فراهم کند.
مدیر حوزه علمیه خواهران ایلام افزود: هم اکنون نیز 132 وبلاگ از سوی طلاب مدارس علمیه استان در فضای مجازی کوثرنت در زمینه تولید محتوای فرهنگی مذهبی بومی و نشر آموزه های اسلامی فعال است که در سال جاری مدارس علمیه خواهران استان به لحاظ تعداد وبلاگ، حائز رتبه سوم و به لحاظ تولید محتوا حائز رتبه چهارم مدارس علمیه خواهران کشور شد.
حجت اسلام حسنی به برنامه های در دست اقدام این مرکز اشاره کرد و اظهار داشت: در عرصه آموزشی، تأسیس مدرسه تخصصی سطح سه در استان در اولویت قرار دارد که البته اقدامات اولیه جهت صدور مجوز تأسیس آن در مرکز استان، انجام شده است.
وی ادامه داد: از جمله مهمترین برنامه های فرهنگی مدیریت استان در ماههای آتی، برگزاری همایش طلیعه حضور ویژه طلاب جدیدالورود خواهد بود که این همایش در سال گذشته با حضور 160 نفر از طلاب استان در شهر مقدس قم برگزار شد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران در پایان بیان داشت: مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران و مدیریت استان، آمادگی دارد که در صورت تأمین زمین مناسب در شهرستان های مهران، آبدانان و ایوانغرب بلافاصله کار ساخت ساختمان مدارس علمیه این شهرستان ها را آغاز کند، همچنین انتظار می رود که مؤمنین و خیرین استان به امر وقف برای حوزه های علمیه خواهران توجه بیشتری کنند./879/301/ب2