عدالت فردی و اجتماعی اصلی ضروری و لازم الاجرا است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام مسیح الله میرزایی، معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین شب گذشته در مسجد زینبیه قزوین با اشاره به بحث عدالت در برخوردهای اجتماعی، گفت: عدالت دو بخش است، بخش نخست آن در زمینه آفرینش جهان و رابطه خداوند با موجودات عالم تجلی پیدا میکند که از آن به عدل الهی تعبیر میشود و بخش دیگر مربوط به بشر است که به صورت عدالت فردی و اجتماعی بروز و ظهور میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عدالت فردی شامل رابطه انسان با خداوند متعال است، افزود: این نکته به این معنا است که انسان کاری را که مایه سعادت و رستگاری او است، انجام دهد و از کاری که مایه شقاوت و بدبختی او است بپرهیزد و در این زمینه مغلوب هوای نفس خود نشود.
معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین در ادامه با بیان اینکه عدالت اجتماعی رابطه مردم با یکدیگر را در بر میگیرد، اظهار کرد: عدالت اجتماعی به این معنا است که انسان هر کسی را در جایگاهی که استحقاق آن را دارد قرار دهد به عنوان نمونه نیکوکار را به خاطر احساس نیکی احترام کند و بدکار را به دلیل بدیاش عقاب نماید حق مظلوم را از ظالم بگیرد و در اجرای قانون میان کسی تبعیض قائل نشود.
وی در ادامه عدالت اجتماعی را یک اصل ضروری و مهم دانست و ابراز کرد: قرآن در سوره نحل آیه شانزده میفرماید همانا خداوند به عدل و احسان فرمان میدهد ظاهر آیه نشان میدهد که منظور از عدالت عدالت اجتماعی است به این معنی که با هر کدام از افراد اجتماع به گونهای رفتار شود که مستحق آن است و در جایی قرار داده شود که سزاوار آن است.
عدالت اجتماعی دامنه گستردهای دارد
حجت الاسلام میرزایی در ادامه با بیان اینکه عدالت اجتماعی دامنه گستردهای دارد، تصریح کرد: عدالت در برخوردهای اجتماعی که به آداب معاشرت انسانها برمیگردد بخشی از عدالت اجتماعی است، عدالت در برخوردهای اجتماعی شامل رفتار منصفانه و عادلانه آدمی نسبت به اهل خانه، برادران دینی، همسایگان و ارباب رجوع می شود.
وی در پایان گفت: انسان در تمام برخوردهایی که با دیگران دارد باید به حق خود راضی باشد، به هیچ کس ستم نکند و حقوق خانواده، همسایگان و برادران دینی خود را به قدر توان محترم شمرده و آنها را ادا کند امیرمؤمنان(ع) که شهید راه عدالت است، رفتار عدالت آمیز را از نشانههای عقل دانسته و میفرمایند از نشانههای عقل رفتار به روش عادلانه است./873/202/ب2