مطالعه آفت جهل و شبهه هاي ذهني را از افراد جامعه دفع كند
حجت الاسلام روح الله مختاری مدیر حوزه های علمیه هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی و اهمیت این موضوع مهم در جامعه گفت: ترويج فرهنگ مطالعه، پايه و بنيان استوار هر برنامه ريزي اصولي، اجتماعي و توسعه ملي قلمداد شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نرخ سرانه دستيابي به منابع اطلاعاتي و مطالعاتي افراد جامعه يكي از شاخص هاي توسعه يافتگي جوامع است افزود:مطالعه، رشد فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي افراد هر جامعه را به دنبال دارد.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان با اشاره به جایگاه والای دانش اندوزي و كتابخواني در اسلام ابراز داشت: روايت هاي گوناگوني از پيامبر اکرم (ص) و ائمه معصومين«ع» موجود است كه پيروان دين مبين اسلام را به دانش ورزي و كتابخواني توصيه و سفارش فرموده اند.
حجت الاسلام مختاری تاکید کرد: مطالعه يكي از مهمترين كارهايي است كه مي تواند آفت جهل و شبهه هاي ذهني را از افراد جامعه دفع كند.
وی با اشاره به نقش موثر خانواده در ایجاد عادت به مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی تصریح کرد: روش تربیتی و آموزشی والدین، طرز تفکر و نگرش والدین درابطه با مطالعه و کتابخوانی، محیط و شرایط خانواده و سطح اقتصادی و پایگاه اجتماعی خانواده، نقش بسزایی در تقویت عادات مطالعه و کتابخوانی دارد.
حجت الاسلام مختاری در ادامه به نقش مدارس و نظام آموزشی اشاره داشت و گفت: مدارس و نظام آموزش و پرورش پس از خانواده، وظیفه دشوارتری در اشاعه کتابخوانی در هر جامعه ای بر عهده دارد، آشنایی دانش آموز با کتاب، سبب می شود تا وی از مطالعه و افزایش معلومات عمومی لذت ببرد.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان تاکید کرد: باید علاوه بر سیستم آموزشی، روند خلاقیت و نوآوری در امر مطالعه را به صورت فوق برنامه با بکارگیری شیوه های نوین آموزشی به دانش آموزان بیاموزیم.
وی همچنین از عدم شناخت صحيح از موضوع مطالعه به عنوان يكي از دلايل پايين بودن سطح مطالعه در كشور نام برد كه بين مردم و مسؤولان ديده مي شود.
حجت الاسلام مختاری ادامه داد: كتاب خواندن در كشور، پديده اي جدي و عبوس به شمار مي آيد كه خاص گروهي ويژه و براي قشر خاصي تلقي مي شود و بعضا افراد در استفاده از كتاب براي حل مشكلات خود احساس بي نيازي مي كنند.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان به نقش موثر و مهم کتابداران کتابخانه ها در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: کتابداران با روش های خلاقانه خود می توانند فعالیت های کتابخوانی را رشد داده و حتی به حوزه های بیرون از کتابخانه بکشانند.
وی همچنین تاکید داشت: اگر کتابداران کتابخانهها از حیث علم کتابداری و اخلاق انسانی، رشد کاملی داشته باشند، بدون تردید، همچون معلمان و استادان جامعه، معماران نسلهای آینده بشر خواهند بود.
حجت الاسلام مختاری بیان کرد: با تربیت مربیان مجرب و مسلط به مقوله کتاب و کتابخوانی، می توان افراد را تشویق به خواندن کتاب های سودمند کرد و ذائقه کتابخوان های جدید را ارتقا داد./302/851/ب1