بخشش از اصول اساسی در برخورد با لغزش افراد باایمان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام مسیح الله میرزایی، معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین ظهر امروز در مسجد زینبیه قزوین با اشاره به اهمیت عفو و گذشت در زندگی انسان، گفت: در صحنه زندگی اجتماعی بشر، کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که از عیوبات پاک بوده و از لغزشها مصون باشد.
وی در ادامه افزود: انسان همواره گرفتار کشمکش غرایز حیوانی و تمایلات عالی خویش است و هر کاری هم که از او سر میزند فرایند و نتیجه این دو نیرو است.
گذشت یکی از اصول اساسی در برخورد با لغزش افراد باایمان است
حجت الاسلام میرزایی در ادامه با اشاره به جایگاه عفو و گذشت در اسلام، اظهار کرد: گذشت یکی از اصول اساسی در برخورد با لغزش افراد باایمان است، قرآن کریم در آیاتی که کیفر و مجازات را برای مجرمان و گنهکاران تشریع می کند و مومنان را از خطر و زیان آنها بر حذر میدارد، گذشت و چشم پوشی از خطاهای آنها را به عنوان یک ارزش برتر مطرح میکند.
معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین در ادامه ابراز کرد: واژه عفو گاهی در برابر انتقام و گاهی در برابر عقوبت و مجازات به کار میرود، آن جایی که عفو در برابر انتقام به کار گرفته شده در این صورت عفو صددرصد یک ارزش محسوب میشود و عمل انتقام جویانه به طور مطلق زشت و ناپسند است.
وی در ادامه افزود: اگر عفو در برابر عقوبت به کار رود و انسان مخیر شود که شخص خطاکار را ببخشد یا او را به طور عادلانه مجازات کند در این صورت عفو به طور مطلق ارزش محسوب نمیشود و مجازات هم همیشه زشت و ناپسند نیست.
معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین در ادامه عفو و بخشش را از جمله موارد مورد تأکید پیشوایان بزرگوار اسلام دانست و تصریح کرد: حضرت علی(ع) در این رابطه میفرمایند عفو و گذشت همان اندازه که بزرگواران را اصلاح میکند فرومایهگان را تباه میکند.
وی در ادامه اضافه کرد: امام سجاد(ع) در رساله حقوق خود میفرمایند حق کسی که به تو بدی کرده است، آن است که از او بگذری اما اگر عفو او را مضر دانستی میتوانی او را عقوبت کنی.
جرم و تجاوز به حقوق جامعه مشمول عفو و گذشت نمیشود
حجت الاسلام میرزایی در ادامه با بیان اینکه جرم و تجاوز به حقوق جامعه از مواردی است که مشمول عفو و گذشت نمیشود، تأکید کرد: اگر جرم و تجاوز مربوط به حقوق جامعه باشد، در این صورت چون پای حدود الهی و حقوق اجتماعی مردم در میان است باید حدود اجرا شود زیرا قانون و حرمت مال و آبروی مردم مانند حصاری است که گرداگرد جامعه کشیده شده تا مردم در پناه آن در امنیت و آسایش زندگی کنند.
وی در پایان گفت: در اسلام تنها رهبر جامعه اسلامی حق دارد ضمن رعایت مصالح عمومی اگر عفو و گذشت را سازنده تشخیص داد از جرم متجاوزان و مجرمان به حقوق جامعه بگذرد و آنها را عفو کند./873/202/ب2