تنها امامي که براي آن اربعين اختصاص دادهاند امام حسين است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، منصور درجاتي شنبه شب در ويژه برنامه ‹‹اربعين خون خدا›› در حسينيه سيدالشهداي هيأت درب يلان كاشان، با اشاره به تأكيد اخلاقيات پيشنهادي به مؤمنان در قرآن، گفت: در قرآن رويه اي به نام اعتدال و ميانه روي است كه همه پيشنهادها حول محول ميانه روي است.
وي اخلاقيات، راه رفتن به معناي راه و رويّه، گفتار، شادي، امور اجتماعي، حكم جهاد، احكام كيفري، برخورد با غير مسلمان، امور خانواده و خانوادگي و مصرف در تمام زمينه ها را از جمله تأكيد اخلاقيات پيشنهادي به مؤمنان در قرآن برشمرد و گفت: اين 10 محور تأكيدي قرآن براي اعتدال است.
درجاتي در توضيح محور اخلاقيات در قرآن، گفت: در اين مورد حتي در رابطه با انبياء و اولياء صحبت مي كند و مي فرمايد، نكند درباره بيان اينكه چون پيامبراكرم(ص) محبوب قلبها شد و رحمت للعالمين بود و او رسولا منكم بود و بشيرا نذيرا بود، بيايد اغراق كنيد، چرا كه بلافاصله تأكيد غلو نكردن را مي آورد چون اقوام قبل در رابطه با پيامبر خودشان غلو كردند و گفتند پسر خدا است و چون گفتند پسر خدا است آيه 171 سوره نساء مي فرمايد، اين غلو را نكنيد كه اين غلو جايز نيست.
وي افزود: اميرمؤمنان تأكيد مي كند، در دوستي هرگز افراط نكنيد چرا كه بلافاصله تفريطي خواهد داشت و در دوستي به گونه اي غليظ شويد كه جاي جدايي و دشمني بگذاريد و در دشمني در جايي رويارويي كنيد كه جاي اتصال و آشتي بگذاريد.
اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جايگاه تعادل در اسلام، گفت: اسلام دين تعادل است و به همين خاطر آن را دين حنيف ناميدهاند که به معناي حد وسط و دوري از افراط و تفريط است.
درجاتي با اشاره به اينكه، روايات اسلامي جاهل را جز در افراط و تفريط نميبينيد، اظهار داشت: اميرمؤمنان(ع) مي فرمايد، هيچ کس به اندازه دو دسته به من جفا نکردند، يک دسته كساني که تفريط کار هستند و دسته دوم كساني که افراط ميکنند، بنابراين حتي فرهنگ اسلامي به ما توصيه ميکند در رابطه با انبياء هم غلو نکنيم تا به انحراف امت هاي پيشين دچار نشويم.
وي يادآور شد: هر کجا در قرآن کريم از مقاتله با کفار صحبت شده به دنبال آن بر عدالت و عدم تعدي و تجاوز از حق تأکيد شده و هر کجا احکام قصاص بيان شده به دنبال آن بخشش مطرح ميشود و يا در رابطه با برخورد با کافر نيز حد وسط در نظر است نه آنقدر افراط که او را نجس دانسته و به او نزديک نشويم و نه تفريط به حدي كه اسرار خود را بيان كنيم.
درجاتي با بيان اينكه مسلمانان بايد در شادي خود نيز حد وسط را رعايت کنند، افزود: اگر حريف خود را در ميدان نبرد يا ورزش و هر جاي ديگر شکست دادند شادي کردن آنها از مرز اعتدال عبور نکند.
وي افزود: امروز ديگر جامعه بشري دوره هاي انسان شناختي گياهيت و حيوانيت را پشت سر گذاشته و انسانيت مطرح است يعني ديگر کسي که قد و قامت رعنايي دارد نبايد ملاک ارزش قرار بگيرد.
درجاتي در توضيح محور راه رفتن اخلاقيات در قرآن، بيان داشت: خيلي از اشتباهات بشريت از راه رفتن او است، هم از راه رفتن جسمي و فيزيكي كه راه مي رود و قدم مي زند و هم در رويه هايي است كه در رفتارهاي اجتماعي براي خودش دارد به همين دليل سوره لقمان در چندين جا، لقمان به پسر خود مي گويد نكند روي زمين به گونه اي راه بروي كه يا خودت را خيلي برتر و يا كمتر از ديگران تصور كنيد.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه يادآور شد: تنها امامي که براي آن اربعين اختصاص دادهاند امام حسين(ع) است و هرگز نشنيدهايم که امام رضا(ع) و يا ديگر ذوات مقدسه اربعين داشته باشد و اين پيام و تأکيد براي ما دارد تا از اين ايام ويژه بهره ببريم و براي آن حضرت به طور ويژه اقامه عزا کنيم.
لازم به ذكر است، هيأت شهداي درب يلان كاشان با هدف ترويج فرهنگ سرخ تشيع، ويژه برنامه هاي خود را با عنوان ‹‹اربعين خون خدا›› با حضور خطباي مطرح كشور از پنجشنبه 27 تا 29 آبان ماه به مدت 3 شب و همچنين برگزاري زيارت اربعين در صبح روز اربعين همراه با سخنراني دكتر عالي برگزار ميكند./1307/202/ب2